Home » Wat eet je nu zoal op een dag ?

Wat eet je nu zoal op een dag ?

Wat eet je nu zoal op een dag ?

Een vraag die Meik en ik redelijk vaak horen. Bij dieet denken mensen gelijk aan groente, fruit en weinig eten. Op zich niet zo raar, omdat de meeste diëten dat ook zijn. Personal Body Plan is een levensstijl en geen dieet. Je leert anders te eten, iets wat je je leven lang vol kan houden. In het begin is het wel even afzien, want in de vetverbrandingsfase is het ook gewoon af en toe ‘honger’ hebben. Later mag je over op spieropbouw en dan mag je weer normale porties eten zodat je op gewicht blijft.

Meik en ik hebben allebei een app op onze telefoon. In die app voer je in wat je op een dag eet. Je moet dus je voeding wegen. 20 gram avocado, 100 gram kalkoenfilet etc. Kalkoenfilet bestaat dus hoofdzakelijk uit eiwitten. De app berekent automatisch hoeveel gram je daarvan hebt gegeten en vult zo je balkjes.
Ik mag gem. 1.400 kcal op een dag. Ik mag dus zelf bepalen hoe ik mijn balkjes vul. En dit kan dus ook prima met Bastogne, chocola of een pasta. Als het binnen de balkjes past is het prima. Perfect dagje zoals hieronder.

image

Het gaat er dus niet om wat je eet, maar hoeveel je eet van iets + de voedingswaarde daarvan (patat is relatief veel vet, maar zou wel kunnen). Ook is het belangrijk om je eiwitten helemaal te vullen. Dit voor spierherstel na een fijne workout. Ik eet daarom het liefste; kabeljauw, huttenkase, ei, , kip, kalkoen of kwark, maar er zijn natuurlijk nog veel meer producten waarmee dit kan.
Verder eet ik sowieso 2 stuks fruit en minimaal 500 gram groente op een dag. De groente is zoveel omdat dit laag in calorieën is voor veel eten. Ik kan namelijk de hele dag wel eten, en dit stilt dan iets de trek.

imageimageimageimage

Klinkt allemaal heel logisch toch ? Je voeding wegen en invoeren in een app klinkt misschien veel werk, maar de houvast is ook erg fijn. Je wilt een mooier lichaam, dan moet je er iets voor doen… 🙂

Liefs, Miranda

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.