Home » Vetpercentage

Vetpercentage

Vetpercentage

Dit fenomeen houdt ons al tijden bezig. Het eerste wat mensen ook zeggen, als wij vertellen dat we ons vetpercentage naar beneden willen, je hebt helemaal geen vet. Je bent dun genoeg en waar moet dat zitten dan?

Je vetpercentage is een hoeveelheid vet ten opzichte van je gewicht. Je kunt twee mensen hebben met hetzelfde gewicht, maar twee totaal andere vetpercentages. Neem nu Miranda: In 2014 begonnen met fitness en gestart met een vetpercentage van 26%. Tegenwoordig zit ze rond de 22,5% met hetzelfde gewicht. Hoe kan dit?
Toename van spiermassa, spieren wegen immers meer dan vet. Dit kun je dus bereiken door het doen van krachttraining en je voeding aan te passen. Zo kan Meike bijvoorbeeld afvallen, maar stijgt het vetpercentage. Kortom minder spieren, in combinatie met anders eten. Of ze komt juist aan, die teller gaat omhoog, waarbij ze denkt, ooh nee, terwijl het vetpercentage naar beneden is gegaan. Heel irritant!

Op de sportschool wordt het percentage gemeten met een digitale weegschaal. Je voert hier je leeftijd, geslacht en lengte in en dan rolt je gewicht en percentage eruit. Niet altijd even betrouwbaar. Als je die avond een haring, zalm of ander vet eten hebt gehad geeft het apparaat geen reëel beeld van je vetpercentage. De beste methode is de huidplooimeting. Voor deze techniek is echter wel apparatuur en enige deskundigheid nodig. Tevens ook er confronterend, want je wordt in al je vetjes geknepen haha!

sport-quoteOns doel is om een vetpercentage te krijgen van beneden de 20% en het liefst rond de 17/18%. Buikspieren heeft iedereen, maar ze worden pas zichtbaar met een lager vetpercentage dan gemiddeld. (gem: 21% – 30%, vrouwen)
Niet iedereen vindt dat bij vrouwen mooi, maar wij dromen hier al tijden van! Miranda gaat voor de echte harde abs, Meik doet het al voor een paar mooie lijnen.

Een groot misverstand is dan ook dat veel mensen denken dat je door het doen van sit-ups of crunches een plattere of gespierde buik krijgt. Well think again! Plaatselijk vet verbranden bestaat niet. Helaas! Wil je je vetpercentage verlagen ? Dan moet je je hele lichaam trainen.
Je lichaam verliest vet over je hele lichaam, sommige plekken zijn wel hardnekkiger dan de ander. Neem dat malle randje bij je navel! Aaaah.
Bedenk hierbij ook dat het niet alleen een kwestie van trainen is, wat nog veel belangrijker is is wat je allemaal eet. Je kunt een uur zwoegen in de sportschool, maar als je je diezelfde dag nog volpropt met ‘verkeerd’ voedsel zul je je doel niet gaan bereiken. Veel eiwitten, gezonden vetten en de ‘goede’ koolhydraten!

Dus hoe gaan wij ons doel bereiken?

Trainen, trainen, en most important, ‘goed’ eten!

Hoe denk jij je gewenste vetpercentage te bereiken? Of let je niet op je vetpercentage? Scheelt een hoop ellende 😉 Wij zijn benieuwd!

quote-excuses

Liefs, Meike & Miranda

 

Wat nog wel een grappig weetje is, veel mensen hebben het over een 6-pack, maar er zijn dus ook mensen met een 8-pack. Hoe kom je hierachter ? Verlaag je vetpercentage!

IMG_3351-e1420831299165

Volg:

4 Reacties

 1. ellen
  24 november 2015 / 12:23

  ik heb jullie blog bekeken, maar helaas ik moet melden dat er toch echt veel taalfouten staan. En het is gewoon overgenomen van anderen. Daarnaast meiden er is zoveel meer in het leven, gezond leven is heel goed! Maar waarom zou je een sixpack willen? Voel je je dan beter tegenover anderen, onzekerheid dat is wat jullie met deze blog uitstralen.

  Pluspunt is dat de blog qua opzet wel goed in elkaar zit. Maar meisjes, wordt volwassen!

  • 24 november 2015 / 18:49

   Hallo Ellen,

   Bedankt voor je reactie.

   Ik ben het met je eens dat er taalfouten in staan. En er gaan er nog veel meer komen.
   Heb ik niet voor gestudeerd en daar is deze blog ook niet voor bedoeld.
   Ik geloof dat iedereen onze boodschap wel begrijpt.

   Je tweede punt ? Overgenomen van anderen ? Onze site is niet de eerste en ook zeker niet de laatste.
   Als ik onderzoek of bepaald eten of drinken ‘goed’ voor je is, haal ik deze informatie van internet.
   Overgenomen ? Dan hadden er vast minder taalfouten in gestaan 😉 Indien wel overgenomen verwijs ik naar de website. Overige teksten typ ik zelf.

   Onzeker? Ik ben een vrouw van 28.

   Waarom ik blokjes wil ? Ik vind dat mooi.
   Dat er meer is in het leven vind ik een vreemde toevoeging? Je kent ons niet persoonlijk en dat onze blog niet over
   meer onderwerpen gaat is een bewuste keuze. Er is inderdaad meer in het leven. Dat klopt.

   Groet,

   Miranda

  • 25 november 2015 / 11:37

   Hoi Ellen,

   Naast Miranda wilde ik ook nog even op je reactie reageren, bedankt voor het geven van je mening.
   Wij schrijven omdat wij het leuk vinden, omdat we onze ervaringen willen delen en een plekje willen vormen waar wij onze gedachtes kwijt kunnen. Dit is MirMei voor ons. Wij hopen mensen te inspireren en te vermaken, ongeacht wie en hoe! Wat taal betreft, dit is niet een punt waar wij echt de focus op leggen nee, naar mijn mening ook niet het meest belangrijke aspect van deze blog.

   Ik ben ook van mening dat wij onze eigen mening uiten, die inderdaad veelal overeen zal komen met die van anderen, maar goed, is dat over het algemeen niet het geval? Beide plaatsen wij een bron melding als wij zoals jij het noemt iets ‘overnemen’. Volgens mij is dat niet verkeerd toch?

   Ik denk dat wij juist laten zien dat je niet onzeker hoeft te zijn! Dat je no matter what lekker in je vel kan zitten door gezond te leven, fit te zijn. Het is aan jou zelf hoe je dit invult. Waar Miranda 5 keer in de fitness staat en in het weekend een wijntje neemt, sta ik er 2 keer, loop ik hard en eet ik vrijwel elk weekend wel een Ptje (pizza, patat, pasta). Andere weken zijn we strenger en heel clean. Volgens mij zijn wij daar vrij in.

   Qua onvolwassenheid? Dit is de enige opmerking die mij dwars ging zitten. Wij zijn beide twintigers, met de nodige levenservaring en wij maken bewuste keuzes in het leven.
   Je mening over volwassen worden en naar aanleiding van onze artikelen deze mening vormen vind ik zelf vrij kortzichtig.

   Lekker genieten van het leven op jouw manier, dit is onze manier.
   Sporten, lekker eten, leuke dingen doen, hard werken, goed slapen en liefdevol met elkaar omgaan.

   Dat voelt goed. We worden er gelukkig van! Zeker niet onzeker!

   Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en waar jij gelukkig van wordt.

   Fijne dag,

   Groetjes Meik

 2. ellen
  27 november 2015 / 13:32

  goede reactie dames! En duidelijke uitleg, zelf hou ik natuurlijk ook van bewegen en lekker eten. Dit vind ik positief, zolang het maar niet om het uiterlijk alleen draai, dat is zo westers en er is veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.