10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Food: Update, niet ontbijten..

Food: Update, niet ontbijten..

Food: Update, niet ontbijten..

Blijkbaar vinden veel mensen het toch wel shocking dat je je ontbijt verplaatst. Je moet de dag beginnen met een goed ontbijt, want dat geeft je meer energie, je bent fitter, je metabolisme komt op gang en je snakt ’s avonds naar minder ongezonde dingen. Oké, aangenomen, maar is dat eigenlijk wel zo of doen we dat omdat het beweerd wordt. (NB; drink een glas water en je stofwisseling komt ook al op gang)

Laten we even voorop stellen dat ik natuurlijk niet zomaar ineens bedenk dat ik stop met mijn ontbijt of in ieder geval het uitstellen ervan. Ik sta bekend om mijn Google kwaliteiten en die heb ik dan ook uitgebreid gebruikt. Je vindt veel extreme verhalen, pas na 17.00 uur eten, Personal Body Plan of het stuk wat mij erg logisch lijkt.

Wie moet je nu geloven dan ? Geen idee, het is niet bewezen dat mensen die niet ontbijten ongezonder of dikker worden dan mensen die wel ontbijten. Feit blijft dat als je actieve dingen gaat doen het verstandiger is om wél te ontbijten omdat je dan meer energie hebt. En hé dat doe ik!

image

Dan nog een klein dingetje, ik vind het fijn om in de middag zoveel te eten dat ik absoluut geen zin meer aan eten heb. Door de zes kleine eetmomenten te vervangen voor 4 is dit bij mij het geval. Het verhaal dat je 6 keer per dag zou moeten eten om je vetverbranding op gang te houden is ook een grijs gebied. Dit verschilt per persoon. Vaak heb je om 10.00 uur niet eens trek in je tussendoortje, maar denk je, oh het is tien uur dus ik moet eten. Pas eten als je echt trek hebt vind ik fijner. De meningen zijn hier enorm over verdeeld, maar zoals een afgezaagd gezegde: je moet doen wat goed voor jou voelt! Als jij niet eet om 10.00 uur betekent niet ineens dat je lijf stopt met werken. Je lichaam werkt 24 uur per dag, dus ook na 20.00 uur ’s avonds 😉

PS: ik eet niet minder dan toen ik wel at in de ochtend, evenveel calorieën maarrr dus later op de dag! En dat ik ’s avonds meer ongezonde dingen zou gaan eten heb ik toch zelf in de hand. Ik heb de discipline, ik sport me niet een ongeluk om vervolgens als ik thuis ben chips te gaan eten.

Liefs, Miranda

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.