26   342
99   807
23   712
35   523
32   490
Home » Terugblik op november?!

Terugblik op november?!

Terugblik op november?!

Jeetje wat gaat de tijd hard zeg! Morgen is het alweer december. De gezelligste maand, maar ook een erg moeilijk maand qua voeding.
Prepare voor je wintervachtje…of niet..

About november;

 • In november heb ik geprobeerd zo vaak mogelijk mee te doen aan gritt. Persoonlijk vind ik dit een erg leuke les en je doet veel meer dan wanneer je in je eentje traint. Door te battlen met een ander, houd je het vaak ook langer vol dan je denkt. Ik ging van 10 kilo naar 12 kilo op mijn barbell, heuj. Klinkt niet zoveel, maar dat verneem je zeker. 15 kilo op den duur is eigenlijk wel het doel.
 • Verder is mijn vetpercentage redelijk gelijk gebleven, wat ook weer positief is, want dan is die stijgende lijn eruit. Ooit begonnen met 27% en nu 22,5%. Voor zichtbare buikspieren zal ik nog wat lager moeten, maar of dat in december gaat lukken…
 • Qua voeding heb ik nu een redelijke structuur gevonden die makkelijk vol te houden is. Namelijk meer groente tussen de middag eten.
  Als ik broccoli overhoud van de vorige dag, eet ik dit gewoon de volgende dag bij de lunch op. Met sla, avocado  etc.
  Hoe meer je dit gaat eten, des te lekkerder ga je dit vinden. De trek naar zoetigheid neemt af.
 • De trainingen voor hardlopen gingen deze maand ook erg lekker, wellicht dat een record 31 januari op de groene mijl er toch inzit, ondanks dat dit een trailrun is.

Dit waren mijn highlights voor november. Reuze zin aan de gezellige maand december en anderzijds zie ik op tegen al die pepernoten, snoep, kerstkransjes en oliebollen. Net nu je lekker bezig bent komen al deze verleidingen om de hoek. We gaan ons best doen! 1 stap achterwaarts om vervolgens weer te knallen. Opgeven is geen optie.

Liefs, Miranda

 • Ik ben in november weer actief begonnen met krachttraining. Ik merkte dat ik mijn krachttraining ging missen, even lekker flink zweten, knallen! Ik merk nu direct al dat ik weer wat lekkerder in mijn vel zit en her en der het idee heb dat ik wat strakker wordt op verschillende plekken. Probleem is wel dat ik merk dat ik meer behoefte heb aan eten. Je verbrandt natuurlijk ook meer dan wanneer je alleen hardloopt. Ik moet dus goed oppassen dat ik goed blijf eten en verstandig blijf snacken.
 • Wat betreft mijn gewicht ben ik niet tevreden, ik hang eigenlijk net twee kilo boven mijn gemiddelde gewicht terwijl ik goed eet en meer sport. Dus of het ligt aan het spieren kweken of toch nog niet genoeg variëren, ik weet het niet. Ik ga in ieder geval proberen om hier in december wat meer mee te gaan testen.
 • Mijn vijf weken fit programma viel een beetje in het water door veel drukte, avonden weg en daarmee ook weinig tijd voor de groepslessen (op de geplande dagen). Ik merk toch steeds meer dat ik het heel fijn vind om mijn sporten en eten in mijn eigen planning te mengen, in plaats van een strak lesrooster en vaste sport momenten. Daarom vind ik hardlopen denk ik ook zo fijn! 🙂 Dat kan wanneer ik wil en waar ik wil.
 • Ik heb voor het eerst sinds jaren weer een keer meegedaan met Grit en ik vond het heerlijk! Lekkere afwisseling, spierpijn, vooral de buikspieren krijgen een flinke boost!
 • Mijn eten blijft een dingetje, ik schommel enorm. Door de weeks gaat het prima. In het weekend vind ik het nog erg lastig om niet lekker mee te eten met een groep vrienden of een chipje bij de film ’s avonds.
 • Ik liep mijn laatste halve marathon van dit jaar in november. Heerlijk gelopen, gezellig weekend gehad. Ondanks mijn blessures dit jaar vrij tevreden met de loop prestaties. Wat wel fijn is: veel mensen zeiden: nu lekker even rustig aan, niets meer op de planning, maar ik wil toch graag 2 a 3 keer in de week lopen. Gewoon omdat ik het lekker vind. Ik wring mij in bochten om toch even dat half uurtje te kunnen rennen, dus ik wil mezelf nu toch wel verslaafd noemen. Het zijn wel fun runs, dus lekker 5-7 kilometer en zo snel als dat mijn lichaam zin heeft op dat moment. Die langere afstanden komen volgend jaar wel weer! 🙂

Mijn meest favoriete maand komt eraan! Kerst, gezelligheid, lampjes, lichtjes, warme dekentjes, lekkere dingen en sneeuw! Heel erg veel zin in! Ik ga wel echt proberen deze maand lekker te blijven sporten en goed af te wisselen met het eten. Niet elke dag omdat het Kerst of Sinterklaas is, het weekend gewoon goede balans vinden, maar wel genieten! Op naar een fitte, gezonde, gelukkige en gezellige maand!

Liefs, Meik

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.