36   616
27   460
24   528
25   516
23   611
Home » Running: Westerkwartier Marathon Estafette 2018

Running: Westerkwartier Marathon Estafette 2018

westerkwartier marathon

Vandaag deed ik samen met mijn schoonbroertjes, vriendje en vriend Taeke mee aan de allereerste Westerkwartier Marathon. Een run event georganiseerd vanwege het samenvoegen van verschillende gemeentes tot een: Gemeente Westerkwartier. Met z’n vijven de afstand van 42,2 kilometer afleggen in verschillende etappes. Van tevoren goed de afstanden verdeeld, ieder in zijn eigen kracht lekker een stuk rennen.

We doen ’s ochtends even een kopje koffie bij ons met een stuk suikerbrood. Peter haalt ons op, we halen Jan op en gaan dan naar Leek waar de start is. Nummer ophalen, we krijgen een heupband mee en die moeten we in elk startvak wisselen. Ton gaat als eerste van start, 12,5 kilometer voor de boeg. Jan, Peter en ik gaan in de bus van Peet achter hem aan. Eerst even bij viaduct Leek aanmoedigen, daarna in Enumatil bij 8 kilometer de fiets uit de bus en ik fiets met Ton mee tot Zuidhorn. Daar aangekomen staat Jan klaar, ze wisselen in het startvak nummer en ik ga met Jan mee op de fiets, voor 5,5 kilometer. westerkwartier marathonHij gaat snel van start met een 15/16 km per uur. Gerben, die ik ken van vroeger en mega snel rent, haalt ons in. Jan heeft het tempo er mooi in en we zijn voor we het weten in Niekerk. Ergens op een hoek staan Ton en Peter, Ton pakt de fiets over en ik ga met Peter naar de start in Niekerk. Die wissel gaat snel, weer een nieuwe 5,5 kilometer. Ton blijft met Peter doorfietsen en ik ga met Jan weer de bus in naar Grootegast.

De wisseltruc

Onderweg zien we ze nog even voorbijkomen op het fietspad. In Grootegast zien we Sanne en kleine Jaco lopen, die komen aanmoedigen. Leuk! We parkeren snel de bus, ik ren naar de start en dan is Peter er ook zo. Wisselen en door! Ik verwacht eerst een stukje alleen op te lopen, zodat de jongens even Sanne kunnen groeten enzo, maar Ton komt opeens toch naast mij gefietst. Ik loop 10 kilometer en zit direct hoog in mijn hartslag. Maar het voelt allemaal wel goed, dus ik ga lekker door. Halverwege halen Peter en Jan ons weer in en Peter en Ton wisselen de fiets, Peet gaat met mij mee door. Bij 9 kilometer loop ik leeg. Stukje Mars, die Peter mee genomen heeft en de laatste kilometer kom ik toch nog net boven de 12 km/u uit. In Marum wissel ik weer met Taeke, die op gaat voor de laatste 8 kilometer. In Marum staat Sanne ook en Stef is ook even aangehaakt.

Wwesterkwartier marathonij springen de bus weer in en zien Taeke onderweg nog even in Nuis, ons eigen dorpje en Peter en Jan wisselen nog eenmaal met de fiets. Peet, Ton en ik gaan naar Leek, naar de finish bij de Rodenburghal. Daar wachten tot Taeke en Jan aankomen. Dit gebeurt sneller dan verwacht en we finishen als team in 3.21.52 minuten. We horen na een sportdrankje en bouillon dat we als derde estafette team zijn geëindigd en mogen ook het podium nog op. Heel geinig! We krijgen een bosje bloemen, beker en de medaille kregen we individueel bij het eindpunt. Die is trouwens echt heel mooi! Met zorg ontworpen.

We doen nog een drankje bij de finish en gaan dan op naar huis. Het was een super leuk evenement, goed georganiseerd en erg gezellig! Volgend jaar gewoon maar weer gemeente Westerkwartier?

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.