Home ┬╗ Running: Vuurtorenloop Vlieland 2017

Running: Vuurtorenloop Vlieland 2017

Running: Vuurtorenloop Vlieland 2017

Na een lekker dagje op Vlieland vorig jaar besloot ik mij in oktober weer in te schrijven voor de Vuurtorenloop. Vorig jaar ging ik voor de eerste keer alleen op pad voor een eilandloop en vond het heerlijk, dus vandaag besloot ik ook lekker alleen te gaan. Om 8 uur in de auto, waar ik net voordat ik snelweg op wil draaien erachter kom dat ik m’n hardloopschoenen niet mee heb, lekker handig.. Snel weer terug en racen om de boot te halen. Ik zit netjes om 5 voor 9 op de boot, top voorbereiding ­čśë

Vuurtorenloop 2017
Ik ren vandaag weer de 18,5 kilometer, of ook wel 10 zeemijl, net als vorig jaar. Na het Sportvasten ben ik benieuwd of ik ook al iets fysieks kan merken. Wel wat hoofdpijn en wat moe na een aantal drukke dagen, maar heb d’r wel zin in! Eenmaal op het eiland loop ik eerst even naar de vuurtoren, even een fotootje maken van de grote Vuurtorenloop letters. Daarna het dorp in, kopje muntthee en tegen kwart voor 12 ga ik richting de startlocatie. Even de korte broek aan, praatje met Wieger en klaar voor de start!

De eerste kilometers loop ik op m’n gemakje, niet teveel stress. We gaan al snel het strand op, mul zand deze keer dus best pittig. Steil de duin omhoog en via de duinrand komen we aan in de haven. Klein stukje dorp en daarna klimmen naar de vuurtoren. Pittig! Daarna even het mooiste uitzicht van de dag, zicht over zee met de zon schitterend in het water. Paar kilometer door het bos, weer iets meer snelheid maken en dan is het een heel stuk tegen de wind in door de duinen, het suizen van de wind is op een gegeven moment niet eens prettig meer. Gelukkig hebben we daarna een heel stuk wind mee, langs het water weer richting de vuurtoren en dan is het tijd voor ‘de sprint’ omhoog.. De meeste mensen komen rennend al niet meer omhoog, ik hou het gelukkig goed vol en het stuk naar beneden is echt heerlijk. Dan is het nog 3,5 ├á 4 kilometer door de bossen, dus ik zet het gas erop. Gemiddeld 12 km/u, lekker mensen inhalen nog, geeft extra adrenaline en uiteindelijk finish ik in 1.40.46 uur. Goed gevoel, lekker gelopen en geen pijntjes. Wel even last gehad van steek trouwens.. Niet sneller dan vorig jaar, had ik een beetje op gehoopt na het Sportvasten, helaas geen hartslag kunnen meten, de batterij deed het niet. Maar heb het idee dat ik goed met m’n hartslag bezig was, kon versnellen als ik wilde en ik voelde me goed fit.

De Vuurtorenloop vind ik leuk omdat hij heel veelzijdig is, maar je op de juiste momenten helpt om het zo maar te zeggen. Juiste moment wind mee, direct aan het begin het zware strand stuk, waarna je weer lekker door kan rennen en na de klim bij de vuurtoren weer lekker omlaag. Heel fijn!

koffie vuurtorenloop
Na het lopen snel de tas gepakt en met de benenwagen richting niet strand voor een lunch bij het Badhuys. Helaas word ik na 20 minuten wachten nog steeds door elke ober bij langs gelopen, zelfs na oogcontact en dus ben ik d’r snel zat van, snuif nog een beetje zee en zand mee en loop dan weer richting het dorp. Ik eet in een gezellig tentje een stukje carrot cake, met cappuccino en gember thee en dan kom ik erachter dat mijn legging niet in de tas zit. Shit.. Dat is balen. Ik drink snel de thee weg en loop terug naar de sporthal, kijken of hij er nog ligt, maar helaas. Dat wordt in korte broek naar huis. Wat spullen vergeten betreft is het echt niet mijn dag.. Om kwart voor 5 weer op de boot, 36036 stappen gezet vandaag, lekker lekker! Voldaan en met rood gloeiende wangen weer naar huis, tot volgend jaar!

Liefs Mei

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.