Home ┬╗ Running: Trailtraining op Schiermonnikoog en PR!

Running: Trailtraining op Schiermonnikoog en PR!

Running: Trailtraining op Schiermonnikoog en PR!

Gisteren liep ik een trailtraining op Schiermonnikoog. Welke plek is er nou beter om te trainen voor een trail op een eiland, dan op het eiland zelf? Via Google vond ik een trail route van 20,7 kilometer. Ik wilde eigenlijk iets meer lopen, de run op 9 oktober is 25 kilometer. Ik wilde nu dicht in de buurt van die 25 kilometer komen. Op de boot tekende ik nog snel in Runkeeper de route uit, zodat ik de weg niet zo makkelijk kwijt kon raken en om 11 uur ging ik op pad.


Met een gelletje, reep, vol in de zonnebrand creme en een flesje water ging ik via de haven van Schier richting het strand. Het eerste stuk was ik bijna alleen op de wereld, heerlijk! Strak blauwe lucht, goed stevig zand. Na ongeveer 4 kilometer stop ik om even mijn Push Up Challenge te doen. Nu kan het nog ­čśë Ik zie aan mijn route op de telefoon dat ik meer langs de duinen zou moeten lopen, maar ik vind het zo lekker op het strand dat ik het water op zoek en langs de kustlijn mijn kilometers ga maken. Af en toe loop ik mezelf vast en moet ik met kletspootjes verder vanwege water geulen, maar dat geeft extra eiland gevoel. Op sommige stukken zie je wat groepen dagjes mensen, maar het overgrote deel loop ik over een leeg strand. Zo fijn! Ik zie allemaal mooie schelpen, kleine krabben, geschreven teksten in het zand en afdrukken. Zo loop ik 13 kilometer over het strand en sla dan af richting de duinen voor een stuk trail. Ik loop door een soort moeras gebied, waar je af en toe wat wegzakt, moet zoeken naar de kleine paadjes en kom op plekjes waar je met de fiets niet eens komen kan.


Uiteindelijk strand ik bij 16 kilometer op een soort heuvel met een prachtig uitzicht. Ik stop even voor mijn gel en maak mijn flesje water op. Toch fijn dat ik die mee had, want het is warm! En zo huppelen we vrolijk door, langzaam weer richting de bewoonde wereld, dwars door een kudde koeien en als ik bijna bij de Merlijn ben aangekomen, waar ik met mam heb afgesproken voor een lekkere lunch, zit ik al op 22,5 kilometer. Ik wil de 23 kilometer aantikken, ik ga voor een PR qua afstand dus neem nog een kleine omweg en ren dan de strandopgang omhoog naar het strand. Na 23.11 km zie ik de zee weer en samen met mam gaan we naar het water voor een heerlijk verkoelende duik. In sport BH en sportbroekje, gewoon omdat het kan! Ultiem genieten na een lange, zware, maar hele fijne run!


Lekker op eigen tempo gelopen, af en toe stoppen om de weg te zoeken, klimmen, klauteren en luisteren naar mijn lichaam, want na een weekje op de bank met koorts was deze actie natuurlijk niet heeeeeel verstandig, maar ik ben nogal een eigenwijze snotneus zo af en toe, hihi! Just do it! ­čśë

Nog drie weekjes trainen en dan gaan we voor de 25 kilometer! Ik heb er super veel zin in!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.