139   579
25   507
17   327
36   468
71   615
Home » Running: Trailrun Terschelling 2018

Running: Trailrun Terschelling 2018

trailrun terschelling

Voor de vierde keer stond ik vandaag aan de start van de Trailrun Terschelling. Na de eerste editie in 2015 waar ik 15 kilometer deed, ben ik verknocht geraakt aan deze run. Tot nu toe is het altijd prachtig weer en elke keer weer verbaas ik mij over de mooie plekjes die het eiland te bieden heeft. Je hoeft helemaal niet naar het buitenland. Na mijn mega avontuur vorig jaar, de 50 kilometer, deed ik dit jaar weer ‘een stapje terug’. Ik schreef mij in voor de 25 kilometer en boekte ook lekker een overnachting bij om nog wat langer van het eiland te kunnen genieten.

Ik stap ’s ochtends op tijd in de auto, ik heb om 09.45 uur de langzame boot en staar bijna de hele bootreis vanaf het dek over het water, het is prachtig weer. In de haven regel ik een fiets en ga richting Boschrijck, waar de start is. Ik haal mijn nummer, trek mijn schoenen aan en pak nog even mijn rust. Dan rustig naar de start, waar ik Robert nog even spreek, hij doet de 15 km met zijn zoons. Net voor de start zie ik Kyra, mijn Terschelling hardloop Insta maatje, haha. We starten samen, op naar 25 mooie kilometers. Jeej!

trailrun terschellingtrailrun terschelling

Lekker samen rennen!

De eerste kilometers gaan door het bos, wat duinen, een paardenpad en over de grote heuvel bij West. We kletsen wat, onderweg staan Kyra haar ouders en vriend op de route. We draaien het Groene Strand op en gaan via een smal pad richting de eerste hoge duin, een van de mooiste punten van de route met prachtig uitzicht over het eiland. Even flink klimmen, klein stukje strand en weer een klim omhoog. Dan huppelend door het mulle zand naar beneden en via smalle heidepaadjes en bosjes lopen we aardig wat kilometers weg. Bij 10 kilometer krijg ik wat last van steek rechts, misschien zit toch de krentenbol mij wat in de weg.

trailrun terschelling

Hij zakt gelukkig door wat beter ademhalen langzaam weer weg. Onderweg kletsen we wat met mensen, met elkaar en we gaan op 15 kilometer het strand weer op. Nu voor een flinke 3 kilometer over het strand, gelukkig met een fijn windje en stevig zand, dus het is goed te doen. De vriend van Kyra staat op het strand en we doen even een slok water. Daarna het strand weer af, de laatste verzorgingspost waar ik een slok cola neem en een winegum en op voor de laatste 6 kilometer.

Die zijn pittig, we hebben het beide wat zwaarder, maar pakken weer wat snelheid en Kyra pakt haar muziek erbij voor extra motivatie. Lekker knallen! Maar man wat duren die laatste kilometers lang, elke keer als je denkt dat je er bent is er weer een nieuw bosje, een nieuw zandpad of een nieuw bochtje. Maaar uiteindelijk horen we dan toch de omroeper en de finish is in zicht. Yeah, we’ve made it! Wat was het weer fijn en stiekem is het dan toch jammer dat het alweer voorbij is. We finishen samen in 2.40.51 minuten. Super tof om eens samen te lopen met Kyr, vaak contact over het rennen en het eiland, maar nooit samen gerend. Erg gezellig en ook fijn om elkaar zo nu en dan mee te trekken. Soms Kyra voorop, soms ik voorop, soms even wat sneller, dan weer wat langzamer. Vaak ren ik alleen, maar samen is ook erg tof. Oh en organisatie, de medaille ziet er goed uit, mooi op vooruitgegaan! 😉

Finishfoto & taart

We doen nog een fotootje bij de finish, afscheid nemen, volgende maand zien we elkaar wellicht tijdens de Berenloop. Ik haal mijn spullen en ga naar Loods voor een taartje, cola light en theetje. Zo lekker na een run! Daarna op naar Formerum, daar slaap ik een nachtje in het Strandhotel. Heerlijk even wat langer op het eiland. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, welke afstand.. Dat moeten we nog even zien. Zeker een dikke vette aanrader deze run, running bucket list dingetje!

Tot volgende maand Terschelling, dan voor de Berenloop!

Liefs Meik

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.