10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Running: Samen kom je verder..

Running: Samen kom je verder..

running samen

Vandaag had ik tranen in mijn ogen, prachtig de laatste meters die Kelly aflegde afgelopen zondag tijdens de Rotterdam marathon. Als allerlaatste loopster werd ze groots onthaald, met joelend publiek, mensen die dichtbij haar staan, confetti, luide politie sirenes. Wat een prachtige manier om je doel te bereiken. Niet alleen, maar samen, samen met allemaal mensen, allemaal onbekenden, die ondanks dat ze elkaar niet kennen, samen toch iets delen. Bewondering, kracht, doelen halen, doorzetten, trots, allerlei gezamenlijke emoties.

Mijn achterbuurmeisje Lisanne liep ook zondag. Ik heb volgens mij nog nooit live een woord met haar gewisseld, maar we hebben wat contact gehad de afgelopen weken via Facebook over haar doelen, mijn doelen en dit weekend heb ik echt hard voor haar geduimd, de eerste marathon, wat een top prestatie!

Vanavond word ik plots getagd in een berichtje van Wendelin. Wendelin loopt zaterdag 56 kilometer in Zuid Afrika. Twee jaar geleden leerde ik haar kennen via gezamenlijke vriend Robert Herder, tijdens de trailrun op Terschelling en we komen elkaar nog wel eens tegen. Altijd even een praatje, even een momentje, ik vraag haar via Facebook wel eens om hulp. Wat een bewondering heb ik voor deze vrouw! Een vermelding in haar lijstje van mensen die ze op haar weg naar haar doel tegenkwam en die ze daarvoor bedankt, doet mij veel.

Tijdens de Monnikenloop op Schier word ik aangehaald door Gineke, die ik ‘weer’ ingehaald heb na ons onderonsje in 2016 op Vlieland. Ze baalt, lacht en geeft complimentjes. Ooit haal ik je in! We vervolgen beide onze weg, wie weet waar we elkaar weer inhalen.

Jessica is de aller snelste renster die ik ken, enorme bewondering heb ik voor haar focus, doorzettingsvermogen en wil. 1 keer kwam ik haar tegen na de Berenloop, ik net binnen, zij al onderweg naar het hotel na winst. Die koffie moeten we echt nog even gaan doen om wat langer te kletsen!

En zo heb je Anneke, Meike, Debbie, Gaby, Nicolette, Rowan, Petra, Bjorn, Edgar, Stefan en nog meer mooie mensen..

We kennen elkaar niet, een beetje of nauwelijks. Toch zijn we allemaal trots op elkaar, we waarderen elkaar enorm, steunen elkaar in onze persoonlijke doelen en supporteren waar mogelijk, online of in real life en met soms een gezonde vorm van concurrentie 😉

Wat ons verbindt? Hardlopen! Doelen halen! Allemaal op onze eigen manier, op ons eigen tempo, de een als eerste in haar categorie, de ander als laatste van iedereen, de een op de korte afstand, de ander op de lange afstand, de een als hobby, de ander op hoger niveau.

Dankzij het filmpje van Kelly voelde ik het weer even optimaal, wij zijn een!

Alleen ren je sneller, maar samen kom je verder – Wendelin Wielenga

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.