17   317
20   583
22   438
33   581
16   522
Home » Running: Run Forest Run #High5

Running: Run Forest Run #High5

run forest run high5

Poeeeh, alweer een jaar met weinig tot geen hardloopevenementen. Heel stiekem mis ik ze niet enorm, ik ben gek op de ‘alleen op de wereld’ ochtendjes. Maar nieuwe routes ontdekken, doelen halen en een uitdaging aangaan, dat is wel wat hardloopevenementen brengen. En daarom schreef ik mij in voor de virtuele Run Forest Run High Five uitdaging. Vijf mooie natuurgebieden in het Noorden, verschillende routes. En het allerleukste: deze keer mocht ook de hond mee! En dus ging ik op pad met Jaxy! First stop: Appelscha!

RFR HighFive #1: Drents Friese Wold

Ons eerste RunForestRun avontuur, lekker dichtbij huis! We gaan lekker vroeg naar Appelscha, voor een prachtige route mét zonsopgang! We rennen door het bos, over de Kale duinen en Jax vindt zelfs een heerlijk plekje om te zwemmen en maakt er een kleine run dip run van. Het is Jax haar eerste 15 kilometer en ik ben super trots! Op naar de volgende!

RFR HighFive #2: Holteringerveld

Holtingerveld, een mooi gebied rondom Havelte. Waar ik heel eerlijk gezegd niet heel veel van verwachtte. Maar niets bleek minder waar, het was een prachtig gevarieerde route met wat geschiedenis, veel natuur en ook een beetje sip, want de kazerne deed ons ons vriendje in Afghanistan wel even missen. Klein zwaaiend pootje en door! Genoten van deze verrassend mooie route!

RFR HighFive #3: Dwingelderveld

We gingen weer voor een sunrise run! Lekker vroeg naar Dwingeloo voor een rondje van 14 kilometer. Het was zo mooi, heerlijk rustig, prachtige kleuren in de lucht en weer een coole route, met echt van alles wat. En na Holtingerveld ook hier een hoop schaapjes. Na het rennen gingen we met zo’n tweetjes nog even op zoek naar het welbekende vlonder pad. Ook prachtig!

RFR HighFive #4: Besthemerberg

Ommen, toch wel een eindje rijden. En als je dan met zonsopgang wil rennen, dan moet je op tijd weg. We starten om 06.27 uur, net na de zonsopgang, eerst maar even wat foto’s maken dus, op de enorme zandplaat. Daarna een mooie route van 13,7 km door gevarieerd Ommen. Lekker op ons gemakje. Eenmaal weer terug bij de camper, want daar waren we mee gaan roadtrippen, een ontbijtje en lekker botje voor Jax. Ik was hier nog nooit eerder geweest, maar we komen zeker nog een keer terug!

RFR HighFive #5: Drentsche Aa

De allerlaatste! Ook dit gebied kende ik nog niet! Het was niet de meest inspirerende omgeving, maar zeker ook geen saaie route. Het was een mooie afsluiting van de HighFive Challenge. Met koeien, blubsie en bospaden. Weer een nieuw gebied ontdekt!

En totaal niet belangrijk, maar wel heel leuk! We werden 1ste met de snelste tijden op de 5 routes. Helemaal trots op Jax en vooral enorm genoten van het samen op pad zijn en avonturen beleven.

klassement runforestrun

Liefs, Meik

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.