Home » Running: Run Forest Run Gasselte 2017

Running: Run Forest Run Gasselte 2017

Running: Run Forest Run Gasselte 2017

Na de 18 km van vorige week, stond er voor vandaag alweer een run op het programma. Een Run Forest Run event in Gasselte, deze had ik nog nooit gedaan, een aantal andere edities al wel, ik ben wel fan van de RFR loopjes! Ze zijn altijd leuk, er zit wat uitdaging in, de zogenoemde ‘toetjes’ en kleinschalig, er doen niet veel mensen mee en alles is trail trouwens! Ik had bedacht om op de motor heen te gaan, vanwege het mooie weer en Ton moest voetballen in Vledder ’s middags dus dat zou een mooi tourtochtje kunnen zijn. Even gebeld met het Hemelriekje, waar de start was, of ik mijn spullen ergens redelijk onder toezicht kon leggen. Dat kon, dus lekker op de motor op naar Gasselte vanochtend!

Na even een keer de weg zoeken (navigatie uit het hoofd en op borden is niet mijn beste punt) kom ik aan bij het Hemelriekje. Motor parkeren, nummer halen en even vragen waar ik m’n spullen kwijt kan. Ik word meegenomen door de keuken, naar beneden, waar ik zelfs een kluisje krijg voor m’n motor spul! Ik durfde het niet in de kleedkamer bij de camping te laten liggen, maar hier had ik niet op gerekend, echt super fijn dat er zo wordt meegedacht! Ik heb onder m’n pak m’n short en shirtje al aan en loop langzaam richting de start.

Om 11.30 starten we in kleine groepjes. Eerst een stukje over het zand, dat is al best pittig, ik begin ook weer wat te stoer en loop door het mulle zand. We gaan al vrij vlot het bos in, ik loop een tijdje op met twee jongens, maar haal deze op een gegeven moment in en loop daarna een tijdje met iemand in m’n rug, die mij weer inhaalt en dan loop ik veel alleen. Rond de 10 km komen we bij een watertje met prachtige gele bloemen, echt heel mooi! We doen daar een soort mountainbike route met klimmen en dalen, heuveltjes en met als einde een stuk klimmen door mul zand. Bovenop de berg staan een groepje jongens van vv Gieten D1 ons toe te roepen, super leuk! RFR sponsort hun initiatief Samenloop voor Hoop en zij helpen ons de laatste meters omhoog. Cool!


Ik hoor van ze dat ik als tweede vrouw loop op de 13 km. Aan de ene kant no biggy, want tijdens de RFR gaat het niet om de prijzen, maar om het genieten van natuur en omgeving, maar toch voelt het wel lekker en speciaal. Na de heuvels probeer ik m’n tempo aan te houden, maar m’n hartslag zit al op 185, mooi richting de max dus. Ik vind het dom van mijzelf dat ik mij toch druk ga lopen maken om de snelheid en ‘de uitslag’ en ben flink in gedachten, helemaal in mijn eigen wereldje. Ik zie verderop nog twee mannen lopen en volg ze blind. We gaan over een soort keienpad en ik denk al, volgens mij klopt dit niet, veel te ‘verhard’. We stoppen en lopen met een groepje van vijf (nog een man achter mij) weer terug. Daar zien we even verderop een aantal mensen linksaf slaan, shit afslag gemist dus..

We lopen nog een twee kilometer dwars door het bos, zonder pad. Oppassen voor boomstronken, takken en rare gaten dus! Echt trailen! Heerlijk! Er is een groot verschil in snelheid ontstaan en sommige hazen willen vlot langs wat natuur genieters, dit werkt niet helemaal lekker, maar ik probeer lekker mijn eigen ding te doen en ook te genieten, ondanks het omlopen 😉 Dit is toch wel tof en uitdagend. Na een tijdje draaien we weer het strand op en ik zie in de verte de dames lopen die ik nog ingehaald had, voordat ik verkeerd liep. Niet veel later gefinisht dus, maar toch jammer.. Uiteindelijk als 7de geëindigd, met een kilometertje meer. Tevreden! 😀

Genoten van een toffe run, al is de note to self dit keer, tandje lager en meer genieten is ook goed. Ik had mijn oordopjes in de tas laten zitten, dat was wel even lekker weer een keer, de vogeltjes, het kabbelende water op sommige plekken en de schreeuwende jongens op de bult krijg je dan veel beter mee. Toch ga ik ook meer naar mijn ademhaling (of die van anderen) luisteren, dat is weer minder.

Ik drink een glas koude cola zero op het terras, haal mijn spullen weer uit het kluisje, bedank het personeel nogmaals voor het meedenken, echt super en stap op de motor naar Vledder, bedankt maar weer RFR crew en tot een volgende keer!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.