Home » Running: RFR Drents-Friese Wold 2019

Running: RFR Drents-Friese Wold 2019

RFR Drent Friese Wold 2019

Yeah! 2019 beginnen met een trail, dat was even lang geleden! De Ameland Adventurerun was een beetje 50/50, maar de laatste trail was alweer begin oktober, op Terschelling en het kriebelde enorm. Twee jaar geleden liep ik in Appelscha de RFR 25 kilometer, toen met sneeuw en veel kou, maar wat was het leuk en mooi! Nu weer ruimte in de planning en dus schreef ik mij in, deze keer niet voor de 25 km, ivm de halve van Egmond die ik ook kon doen met Polar, maar voor de 15 kilometer.  Dus met veel zin ging ik naar Appelscha, ondanks wat zere kuiten/schenen, met trail kriebels in de buik. Rond half 11 kom ik aan bij het sport terrein. Ik zoek Edgar op, die heeft tape meegekregen van onze sportmasseur. Even over de rechterscheen/kuit heen, warm aankleden en op naar het startvak. Zoals we gewend zijn van de RFR runs is het allemaal lekker low key, gemoedelijk, klein, geen gedoe met lange rijen en gekkigheid. Edgar wil rond 5.50 min/km lopen en ik besluit lekker mee op te lopen. Als ik het op mijn heupen krijg kan ik altijd nog gaan maar misschien is het juist ook wel fijn om samen op te lopen.

RFR Drents Friese Wold RFR Drents Friese Wold

We gaan rond 11 uur van start, lekker de wei in! Het eerste stuk is veel bos, hier en daar een klim, we hebben al aardig de snelheid te pakken. We halen wat mensen in, kletsen ook wat en blijven lekker doorrennen. Binnen no time is daar al het eerste heuveltje na 4 kilometer, hartslag hop omhoog. We rennen lekker door, door de bossen en komen onderweg Anneke tegen, mijn dorpsgenootje uit Nuis en grote trailfan. Ik merk op dit punt dat het mij wat te hard gaat, hoge hartslag en ik vertraag iets. Edgar doet mee, al gaat het even tegen z’n gevoel in.

We lopen langs het mooie Canada meer, waar het wat natter is, dit herken ik van twee jaar geleden. Toen stond ik er tot de knieën in. Nu is het wel een nat voetje/enkeltje, maar goed te overzien. We rennen door, lekker over bospaadjes, soms even op snelheid, soms wat langzamer en via een leuk bruggetje waar we door een fotograaf worden gewaarschuwd voor gladheid, richting het zand. Wat is het mooi in Appelscha, waarom train ik hier niet vaker? We komen op zulke prachtige plekjes, dankzij de kleinschaligheid van de RFR niet met meutes mensen, maar kleine groepjes en het is gezellig onderweg. Praatje hier, praatje daar. Op de zandvlakte hoor ik achter mij opeens mijn naam. Ik ben Robert voorbij gelopen, met hem liep ik in 2015 mijn allereerste trail op Terschelling, 15 kilometer. We kletsen even kort en dan rennen Edgar en ik weer door. Op naar de laatste kilometers, momentjes genieten en vrees voor de trap. Die slaan we net voor de finish helaas over, we worden erlangs geleidt. Wel via een heuvel, maar het voelt minder zwaar aan dan dat ik mij herinner van de eerdere editie. Maar toen liep ik ook 26 kilometer, dus wellicht waren de benen toen ook wat meer moe 😉

RFR Drents Friese Wold

Nog een kleine afdaling en dan richting de finish! Een high five met Winfried, startnummer wordt gescand en dan snel een lekkere slok cola, dat vind ik zo fijn aan de RFR, die cola bij de finish. Lekker lekker! Ook een winegum, stukje suikerbrood en dan begin ik het snel koud te krijgen. Robert is ook binnengekomen, ook Anneke zie ik nog even bij de finish en na een knuffel aan Edgar loop ik met Robert en een vriend van hem naar de kantine. Warme kleding aan en in de kantine doen we even lekker een kop tomatensoep. Heel lekker zo’n warm happie even.

Dan in de auto naar huis. Het was weer een toffe RunForestRun editie, volgend jaar toch maar weer een afstandje langer, want Appelscha is veel te mooi om niet extra lang van te genieten! <3 Bedankt weer voor de goede organisatie Winfried en vrijwilligers!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.