Home » Running: RCN de Roggebergloop 2018

Running: RCN de Roggebergloop 2018

Roggebergloop 2018

Binnenkort doen we met een groepje mee aan de Westerkwartier Marathon in estafette vorm en ter voorbereiding hierop kwam Ton op het idee om nog eens ergens een 10 kilometer run te doen, op snelheid. Ik ging op zoek op loopjeloopje.nl en vond de Roggebergloop in Appelscha. Wij zijn beide enorm fan van deze omgeving om te rennen of te MTB’en en we besloten heen te gaan. Na wat animo vanuit de estafette groep haakte toch iedereen af en bleven we met z’n tweetjes over, ook wel eens leuk!

’s Ochtends nemen we een pancake, wat kwark en een koffietje. Mijn hartslagmeter wil weer eens niet helemaal lekker meewerken en ik zit er behoorlijk mee te pielen. Uiteindelijk moeten we dus nog een beetje haasten. We zijn uiteindelijk rond 10.40 in Appelscha, lopen naar de inschrijfplek waar we de nummers en shirt halen, opspelden, tas een plekje geven en op naar de start, iets verderop. Omdat het toch wat drukker is bij de inschrijving wachten we eventjes tot iedereen er klaar voor is. Naast de 10 kilometer is er ook een 5 kilometer en een 21 kilometer groep.

Iets na 11’en gaan we van start. Ton stuift weg, ik probeer even mijn hartslag onder controle te krijgen. We blijven toch dicht bij elkaar in de buurt en lopen met de kopgroep mee. Na een paar kilometer splitsen we met de 5 kilometer groep en weer wat verder ook met de 21 kilometer groep. Het is best wel warm en benauwd en na 6/7 kilometer en wat zand krijgen we het beide wel even zwaar, maar wat is het mooi op de heide!

De laatste kilometer pakken we nog even wat snelheid erbij, ik zie Jessica staan aan het einde van het zandpad, heel leuk, in haar dorpje rennen. En dan gaan we op weg naar de laatste kilometer, hop hop! Sprintje en in een dikke 48 minuten over de finish. Ik hoor dat het meisje die achter ons finisht bij de top drie zit, dus dat betekent volgens mij dat ik daar ook bij zit. Spannend…Roggebergloop 2018

Na een tijdje wachten is het de beurt aan de senioren vrouwen prijsuitreiking en jawel hoor, ik ben 1ste! Super leuk! Dat is toch wel extra leuk aan dit soort kleinere runs, de kansen op een podium zijn wat groter. Dat blok is helemaal niets voor mij, maar goed, even een keer leuk lachen en snel er weer af. Ik ontvang een heerlijke diner bon, heel leuk! Samen lopen we weer naar het restaurantje bij de camping, om de tas te pakken. We bestellen een cola, koffie en een muffin en daarna weer op naar huis.

Super leuk om eens met Ton te rennen samen en samen van de omgeving te genieten. Voor hem ook een hoogtepunt om weer lekker een wat langere afstand op snelheid te rennen na een tijd revalideren. Voor mij weer wat vertrouwen na toch wat teleurstelling de laatste weken door niet behaalde doelen. Zo merk je maar weer, soms moet je gewoon lekker doen en niet teveel nadenken!

De run is trouwens heel leuk, niet duur (9 euro) en als je op tijd inschrijft krijg je ook nog een leuk shirt mee. Volgend jaar misschien de halve? Wat langer genieten van het mooie landschap in Appelscha. We shall see!

Liefs Meik

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.