139   580
25   507
17   327
36   468
71   615
Home » Running: Raven Trails 2016

Running: Raven Trails 2016

Running: Raven Trails 2016

Gisteren rende ik in Vledderveen de Raventrails 2016. 15 kilometer door de bossen, heide, vooral als voorbereiding op de trail van Terschelling volgende maand. Ik bereidde me voor met een havermout pannenkoek met pindakaas en banaan en ging rond kwart over 10 richting Vledderveen. Om 11.15 uur was de start van de 15 kilometer. Startnummer ophalen, extra drinken, want het was benauwd en warm.

Na de start is het eerst even een plekje zoeken en wat uit elkaar komen. Een trial lopen met een hoopje mensen vind ik niet fijn, liever wat ruimte, ook om goed te kunnen zien waar je loopt. Ik loop een heel stuk mee met een vrouw, die uiteindelijk wat snelheid vermindert en daarna met een jongen, maar ook die haal ik op een gegeven moment in en ga de laatste 7 kilometer in mijn uppie door. Dat is toch best lastig, want de enige bewegwijzering zijn kleine pijltjes en rood witte linten. Als ik ren ben ik met mijn gedachten zo ergens anders, dus tot twee keer toe moet ik even terug om te kijken of ik nog wel goed ga.

img_1121.jpg       img_1123.jpg

img_1122.jpg       img_1120.jpg

De route is leuk en fijn, veel in het bos, weinig zon, lekker koel. Maar op plekken waar de zon wel vol schijnt knalt hij er ook behoorlijk in. Ik vind het zwaar, ligt het aan de zon, aan het parcours? Misschien gister nog iets te zwaar getraind, de hamstrings doen wat pijn en ik heb spierpijn in de rug en schouders. Hoe dan ook, bikkel ik lekker door langs de smalle paadjes, de plassen en blubber, het hoge gras. Ik vind het zo mooi dat je met een trail op plekjes komt waar je normaal niet komt, mooie kleine watertjes, opeens midden in het bos, gekke kleine en lastig begaanbare paden. Als je gaat wandelen of fietsen kom je niet snel op deze mooie plekjes uit.

Uiteindelijk finish ik in 1.21.20, prima tijd voor een trail, het had zelfs wat een tandje langzamer gemogen. Ik blijk vandaag de derde tijd bij de vrouwen te hebben, toch leuk! Bij de finish en trouwens, ook bij de verzorgingspost, hebben ze cola, voor het eerst een run waar ik dit zie. En wat is dat lekker zeg, na een warme zware run een koud glas cola! Onderweg durfde ik het niet zo goed aan, vanwege het borrelende gevoel, maar pff, daarna is het wel even heel lekker. Ik haal nog een Raket ijsje en op naar huis, lekker nog even slaapje doen in de zon!

Ik heb een leuke voorbereidingsrun gehad, met weinig hoogtes, dus daar moeten we nog even op trainen. En ja, het was best pittig.. In aanloop naar de 25 kilometer op 9 oktober maar een beetje rustig aan doen met de krachttraining, de kuiten trainen, hoogtes oefenen en goed eten. Dan komt het helemaal goed!

Volgend jaar weer Raventrails, maar dan de 30? Wie weet! 😉

Liefs Meik

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.