Home » Running: On the road #1

Running: On the road #1

Running: On the road #1

Je kent het wel, af en toe een weekendje weg. De vakantie naar een ander land of gewoon in eigen land natuurlijk. Tip van de dag en ja, deze krijg je vandaag gewoon gratis mee, neem je hardloopschoenen mee als je ergens heen gaat! Ik doe dit al een paar jaar en ik kan er echt enorm van genieten!

Ver ben ik nog niet geweest, maar gister kreeg ik toevallig een foto doorgestuurd van mijn schoonzusje die na een lange vlucht de boel ging verkennen in Seattle. Heerlijk toch? Voor dag en dauw op om een stille stad te ontdekken. Dat is wat ik het meest fijn vind in ieder geval. ’s Ochtends vroeg op en gaan met die banaan. Sommige mensen vinden het raar of a little bit too much, dat je de moeite neemt. Ik voel mij altijd supergoed en nog meer klaar voor de dag na een lekkere run. Maar ook ’s avonds na het eten, is het heerlijk om nog even een stukje te rennen.

Naast dat het goed is om lekker te blijven bewegen, is het ook een hele mooie en leuke manier om op plekjes te komen waar je normaal niet komt. Denk maar eens na, met de auto blijf je op de hoofdwegen en ook op de fiets kom je net niet op alle mooie stiekeme plekjes. Maar ook lopend, een 5 kilometer rondje duurt +/- een uur, dan heb je echt nog niet alles gezien en als je dan maar een weekendje hebt. Hardlopend kom je net iets verder. Het hoeft niet hard te gaan, maar op een leuk sukkeldrafje hou je het goed vol en kan je extra genieten van de omgeving. Neem ook de tijd om foto’s te maken.

Vandaag liep ik met mijn zusje een rondje op Terschelling. Ik kom al jaren op Terschelling, maar vandaag zag ik weer een heel nieuw stukje, het meertje van Hee, een heel stuk duinlandschap, mooie paadjes in het bos. Super leuk vind ik dat. In oktober ben ik hier weer, dan loop ik 25 kilometer tijdens de Trailrun. Nog meer nieuwe plekjes ontdekken.

Maar goed, neem je hardloopschoenen dus eens mee. Een vriend van mij zit in Italie, al jarenlang, maar sinds vorig jaar gaat hij (bijna) elke ochtend even een stukje hardlopen. Geloof mij, je ziet echt hele andere dingen op je running shoes.

Just do it!

Liefs Meik

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.