139   579
25   507
17   327
36   468
71   615
Home ┬╗ Running: Oliebollenloop 2018

Running: Oliebollenloop 2018

Running: Oliebollenloop 2018

Het is een echte traditie, de Oliebollenloop in Gorredijk en deze keer ging ik niet alleen, maar met vriendinnetje Charlotte en ook pap deed mee! Charlotte komt op tijd bij mij, Jax mee in de auto en eerst even naar Jonkersland voor een bakkie en een oliebol.We kletsen wat, Char en ik halen om 1 uur even de startnummers op en dan gaan we richting de start. Auto parkeren, even stukje die kant op dribbelen. Kijken of er nog een dixi bezoekje te doen is, maar het is te druk, dus we pakken maar een plekje in het startvak. Pap gaat zelf op zijn eigen gemakje, Charlotte en ik gaan voor een snel rondje.

58 minuten, 56 minuten of ….?

Oliebollenloop 2018

Charlotte wilde eerst 58 minuutjes lopen, dat werd al snel 56 minuten en daarop gingen we weg. Direct lekker doorrennen, iets te hard misschien, hier en daar wat mensen inhalen, maar waar mogelijk ook gewoon een plekje pakken, soms een opmerking, maar vooral flink rennen. We lopen de eerste kilometers lang het fietspad af. Dan linksaf het schelpenpad op. Daar eerst even inhouden, maar na een tijdje halen we toch wat mensen in, via het paardenpad rennen we weer richting de hoofdweg. Op het schelpenpad lopen we langs een man die heerlijk ruikt, niet naar zweet, maar juist naar een mannengeur. ‘Wat ruikt u lekker meneer’ roep ik, als we bij hem langslopen. ‘Bedankt, het is … van Johnny Depp.’ Haha, leuk zulke kleine momentjes met onbekende mensen onderweg.

We slaan weer linksaf de weg op en gaan op voor de laatste 4,5 kilometer. We blijven steeds rond de 11 km/u lopen, iets erboven en soms zelfs tegen de 12 km/u. Even high fiven met de family bij het huis in Jonkersland en door naar de bocht waar normaal Baukje en Willem altijd staan. Ook nu staan ze er. Bij het zien van Baukje krijg ik even een brok ik in de keel, ze was enorm veel bij Pake & Beppe toen het snel slecht ging en het is fijn haar weer te zien. We rennen door en ik voel mij goed, ik heb geen pijn, geen last en alles voelt voor de verandering eens heerlijk aan. Vaker een oliebol voor het rennen zullen we maar zeggen ­čśë Charlotte krijgt rond het 8 kilometer punt steek en we vertragen een klein beetje. Maar nog steeds blijven we wel rond die 11 km/u hangen. Laatste stukje door het dorp, laatste sprintje. Go go go! We finishen samen in 52.09 minuten. 4 minuten sneller dan de verwachting van Char. Heerlijk!

Dan is het even wat warm aantrekken, wat drinken en wachten op pap. Hij komt binnen na iets meer dan 1 uur en een kwartier, samen met een man die de gehele route zo’n beetje misselijk is geweest. Super sneu en pap is samen met hem op blijven rennen en hem gemotiveerd door te rennen. Heel bijzonder. Hoe je elkaar als twee onbekenden heel goed kan helpen.

Oliebollenloop 2018Oliebollenloop 2018

Na een bedankje en een rondje napraten, onder andere met Jessica, die weer 1ste geworden is, super knap, lopen we naar de auto. Het zit er weer op deze leuke traditie dag, traditie run, mijn zesde, de eerste van Char en de eerste van pap. Volgend jaar, als we allemaal fit en gezond blijven denk ik dat we weer aan de start staan, sowieso met z’n drie├źn, maar wellicht zijn er tegen die tijd nog meer fanatiekelingen.

Liefs Meik

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.