36   616
27   461
24   528
25   516
23   611
Home ┬╗ Running: Nieuwjaarsloop De Wilp 2017

Running: Nieuwjaarsloop De Wilp 2017

Running: Nieuwjaarsloop De Wilp 2017

Vanmiddag liep ik de Nieuwjaarsloop in De Wilp, voor het eerst. Na enige twijfel besloot ik het vandaag gewoon maar ‘rustig aan’ te doen en voor de 5 kilometer te gaan. Volgende week een 26 km, dus verstandig zijn! Streeftijd? Met de snelle 10K vorige week moet een onder de 25 min toch wel lukken.. Of het gelukt is?

We worden wakker met een enorme witte deken over het landschap, veel sneeuw! Hartstikke leuk, maar minder leuk om in te rennen ­čśë Ontbijt met krentenbollen en kaas en een stuk taart en snel naar De Wilp!

Schoonbroer Peter rent vandaag ook mee en heeft mijn startnummer al geregeld. Ook Martijn is aangehaakt en Run maatje Anneke loopt ook de 5 vandaag. Ik spelt het nummer snel op, nog even naar de wc en naar de start! Brr, wat is het koud! Het is een vrij kleine run, geen tijd tags, de tijden worden handmatig bijgehouden. Daarom wordt er bij de start flink gedrukt, iedereen wil direct kunnen starten. Plotseling klinkt het startschot al en ik sprint samen met Anneke al vlot achter Peter aan. Die kan ik al snel niet bijhouden en ik loop een stukje achter Anneke aan. Toch denk ik, ik moet harder, we hoeven maar 5 km! Dus banjer snel door. Ik kan mijn ademhaling totaal niet onder controle krijgen en ben al snel bekaf. Hele koude voeten, er ligt veel sneeuw en ijs en het is behoorlijk glibberig. De benen voelen wel ok├ę aan, maar m’n bovenlichaam werkt niet mee. De eerste kilometer loop ik rond de 14 km/u, dat is toch wel wat te snel! Na 2,5 km haalt Martijn mij in en ik lift even met hem mee, fijn!

Van 3,5 tot 4,5 kilometer loopt hij bij mij vandaan en ik ben erg met mezelf aan het knoeien. Hoog in de adem, misselijk, maar nog maat een kilometertje te gaan, kom op Meik, normaal ga je nu je eind sprintje pakken! Maar ik kan niet meer en ben blij als de finish in zicht komt. Ton, Marc en Peter staan bij de finish en Martijn finisht net voor mij. Ik kan de jongen die mij net voor de finish voorbij rent niet meer bij benen.. Lekker binnen! Pfff, pittig hoor! Doe mij maar lekker een lange afstand, hihi! Offici├źle tijd: 4de vrouw! Tevreden, kan ik ook een tijd noemen bij een 5 kilometer run, dit was namelijk de eerste 5 kilometer wedstrijd van mijn carri├Ęre! Toch merk ik al dat ik een van de langere afstand ben, volgende week weer lekker 26 kilometer rennen!┬á

Liefs Meik

Volg:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.