Home » Running: Legiorun 2018

Running: Legiorun 2018

LegioRun Grootegast

Nadat Mir twee jaar geleden enthousiast was over de Legiorun in Grootegast, besloten we een tijd geleden om deze samen te gaan rennen, als een soort afscheid voordat ze naar Australie vertrekt voor een jaar. Helaas kreeg Mir last van een lopersknie en zelfs een paar nieuwe schoenen hielpen niet voldoende om haar weer aan het rennen te krijgen. Rust en voorzichtig weer starten op termijn. En dus moest ik alleen, 10 kilometer. Mir haar nummer kon ik niet iemand voor vinden en toen kwam  Richard (vriend van mij) met het idee om gewoon twee afstanden te gaan lopen. En dat vond ik wel een leuk idee. Dus met Mir overlegd en die vond het allemaal prima. Eerst de 10 kilometer, daarna de 5 kilometer!

10 kilometer LegioRunLegioRun Grootegast

Ik ga rond 1 uur naar Miranda en we wandelen naar de start samen. Lekker contrast, ik helemaal in sportoutfit, zij op hakjes, makeupje. We halen de startnummers op, ik laat die van mij switchen van 10 naar 5 kilometer en loop de 10 kilometer op Mir haar nummer, even een toptijd neerzetten 😉 Even wachten, ik zie Gerben lopen en ook Lisanne, allebei gaan ze ook de 10 kilometer doen. Om kwart voor 2 start ik en ik pak direct lekker m’n tempo. Ondanks dat ik niet veel gelopen heb de afgelopen week voelen de beentjes wat zwaar en het taartje dat ik rond de middag heb gehad, hakt er ook wel aardig in. Maar we hoppen lekker door. Geinig, vroeger in Lutjegast gewoond en nu kom ik weer op plekjes waar ik toen ook wel eens langs liep. Ik word onderweg op de rug getikt. Hee dat is Bram, waar ik in een ver verleden nog eens een minor heb gevolgd. Wat leuk! Hij zegt: “Ik zag MirMei staan op je rug, ik denk dit moet Mei zijn.” Ik heb mijn roze MirMei shirt aan, grappig dat mensen je dan toch herkennen. Ik ren eerst door maar hij haalt mij later weer in. Via de woonwijken komen we weer langs de start en daarna een lang recht stuk langs de weg, we lopen zelfs door het tuincentrum Drint heen! Heel geinig! Daarna nog een paar bochten slingerend over het industrie terrein. Ik krijg al wat last van de beentjes, oeps, straks ook nog die 5 kilometer. Ik ren de Dorpsstraat weer in, lach even leuk naar een van de fotograven en zie Mir opeens rechts van de straat een filmpje maken. Leuk! Ik finish in 49.26 minuten, blij! Bij de finish staat Bram ook nog bij het drinken en we kletsen dus even kort bij. Daarna met Mir weer even naar haar huis voor wat drinken en andere schoenen, m’n nieuwe schoentjes even testen! Ik heb een klein uurtje rust en we gaan rond kwart over 3 weer richting de start.

5 kilometer LegioRun

Om half 4 start de 5 kilometer run, die eigenlijk hetzelfde is als het laatste deel van de 10 kilometer loop van eerder. Dat isLegioRun Grootegasteigenlijk wel lekker, want ik weet precies waar ik aan toe ben en hoe de route loopt. Mijn lichaam reageert alleen toch wel even anders dan ik hoopte. Ik heb een steek van het drinken zo net en mijn benen branden nog. Twee keer achter elkaar lopen, ik weet het niet hoor. Het is drukker op de route dan bij de 10, veel kinderen die rennen en stilstaan en ik moet goed opletten dat er geen botsingen veroorzaakt worden. Ik wil graag snel naar de finish en blijf dus flink tempo houden, nee, die korte afstanden vind ik niets, ik vind het te druk, doe maar mij gewoon lekker een +10 run, toch echt meer mijn ding. De schoenen lopen wel erg fijn en ik voel de nieuwe demping doorwerken. Uiteindelijk finish ik als 11de bij de vrouwen in 24.11 minuten. Blij!

Bij de 10 kilometer senioren blijk ik 5de te zijn geworden, naja Miranda (T)Renkema dan 😉 Dus mooie resultaten, minder lekker gevoel, ik vind de langere afstanden toch leuker. Toch wel genoten van de run, van de uitdaging en de goede organisatie. Gemakkelijk het startnummer halen, overzetten, rustige start, goede verzorging. Niets te klagen! Het was een lekker middagje hardlopen met ook nog een medaille als beloning!

Liefs Mei

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.