10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Running: Kleintje Berenloop 2017

Running: Kleintje Berenloop 2017

Running: Kleintje Berenloop 2017

Afgelopen weekend liep ik (helaas) niet mijn vierde keer Berenloop halve marathon, maar mijn tweede 5 kilometer run tijdens de Kleintje Berenloop, samen met zussie Tess! Even wennen, voor ons beide, want Tess liep haar eerste run ooit en traint met Evie en had dus ook nog niet 5 kilometer achter elkaar aan gerend. Ik ging mee ter ondersteuning en voor mij een momentje van leren om rustig aan te doen.

5 kilometer Kleintje Berenloop

Rond kwart voor 10 stappen we op de fiets richting West, vanuit Midsland aan Zee. Tegen de wind in en met 8 kilometer op de teller komen we al bezweet aan bij hotel Boschrijck. We leggen onze jassen in het hotel en kunnen direct door naar buiten, het startvak in. Tess had weinig zin gisteren en ik vind het knap dat ze vandaag, wel met lichte tegenzin, maar toch aan de start staat van haar eerste run! We starten helemaal achteraan, lekker rustig, zonder gedoe en mensen. Na een kleine kilometer merkt Tess al dat ze wat sneller is dan een aantal mensen, het eerste geluksmomentje 😉 We halen wat mensen in en lopen mooi rustig zo richting de 2,5 kilometer. Beide muziekje aan, beetje kijken naar mensen. Als we al vrij snel de 3 kilometer naderen, is Tess verbaasd dat we al zo ver zijn. Dat gaat lekker. Bij de heuveltjes omhoog gaan we een tandje lager en stappen flink door, van de trailrun heb ik geleerd dat dit een stuk minder energie kost en ja, als we weer naar beneden gaan halen we een heel aantal mensen weer in. We zitten zo op 4 kilometer, bij mij begint het dan altijd wat te kriebelen en ik wil sneller richting finish, maar Tess geeft aan dat ze rustig aan wil blijven gaan, wat licht in het hoofd is en dus lopen we, toch iets versneld door het aanmoedigen van het publiek richting de finish! Hoppa! Gewoon binnen de 40 min, wat toch wel het doel was en praktisch alles in een stuk door gerend, ik vind het heel erg knap! We drinken wat ranja, nemen de medaille in ontvangst en ik snaai een lekker stukje oranjekoek met slagroom mee (zullen we die gewoon bij alle runs gaan neerzetten? 😉 ) en als we weer buiten staan geef ik Tess mijn verstopte beertje, als cadeautje voor het harde werk en een extra herinnering. Goed gedaan! Nadat we nog even collegaatje Nienke naar binnen zien komen op de 10 kilometer gaan we weer op weg naar huis.

kleintje berenloop

Volgend jaar weer de Berenloop?

Ik vond het leuk om ook de zaterdag editie eens mee te maken en voor mij was het een ervaring op zich om op deze manier een run te beleven. Niet een lange afstand, niet op snelheid. Wat ik erg mooi vond om te zien, iedereen heeft een eigen doel. Groot, klein, groot, smal, jong en oud. Allerlei soorten en typen mensen die aan het rennen zijn. Ik vind dat toch wel iets bijzonders. Ook zien hoe andere mensen om andere dingen blij kunnen zijn, de lat gewoon op een andere manier, op hun manier hoog hebben gelegd. En erg bijzonder om onderweg te ervaren, dat maak ik steeds minder bewust mee, dat mensen echt aan het supporteren zijn. Niet alleen hun eigen mensen, maar ook ons, compleet vreemde mensen, richting die finish joelen. Tess zei dat na de run en eigenlijk is het ook zo. Het is een groot samenkomen, zo’n evenement, met niet alleen lopers, maar ook hun mensen en het samen doelen behalen!

Nog een ding, lieve lopers, mocht je een heuveltje pittig vinden, wandelen is niet erg. Echt je energie sparen op die momenten omhoog is prima, weet je hoe lekker die rit naar beneden is als je niet kortademig bent van de klim omhoog? Trek je niets aan van de mensen om je heen en luister goed naar je lijf of probeer het in ieder geval eens een keer uit!

Ik vond het erg bijzonder en leuk om eens op deze manier te doen, maar.. Volgend jaar gewoon weer de lange afstand, want die kriebels zondag waren toch wel erg aanwezig 😉

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.