Home » Running: Injinji Toesocks, rennen op teensokken, hoe is dat?

Running: Injinji Toesocks, rennen op teensokken, hoe is dat?

Running: Injinji Toesocks, rennen op teensokken, hoe is dat?

Laatst ging ik, samen met Ton, op zoek naar Steenboksport in Groningen. Een shop speciaal voor trailrunning en hiking. Ik werd goed geholpen door Jan Douwma, eigenaar en trailrunner. Ik vertelde hem dat ik in maart 33 kilometer liep op Ameland en tijdens de run enorme last kreeg van mijn tenen, die waren achteraf heel blauw. Het blijkt dat je trailrun schoenen moet kopen met een maatje groter omdat je bij het klimmen en dalen steeds voorin de punt ‘klapt’.

Naast dat hij mij aan een goed paar schoenen heeft geholpen raadde hij mij ook de teensok aan voor het lopen. Ik heb een hele warme voet, zoals hij zei: “Eigenlijk zelfs een beetje mannenvoeten”. En bedankt Jan 😉 Ik heb altijd snoeihete voeten tijdens het hardlopen en aangezien dit ten eerste niet lekker loopt, is het daarnaast een oorzaak van blaren. Hoe dan ook, ik wil graag alles proberen, dus ik nam een setje mee en ben direct die dag daarna de halve marathon van Vlieland op de teensokken gaan rennen.

Waarom teensokken tijdens het hardlopen?

Ze zien er een beetje raar uit, maar de teensok kent zeker een aantal voordelen. De sokken zijn naadloos en hebben extra verstevigde stukken in de sok, die zorgen voor extra steun bij flinke belasting zoals duurlopen of wandeltochten. In je voeten zitten veel zweetklieren en dit zweet gaat vooral tussen de tenen zitten. Met de teensok worden je tenen van elkaar gescheiden en het zweet wordt opgenomen door de sok en je teentjes blijven mooi droog. Daarbij zijn teensokken hygiënisch. Je hebt minder kans op voetschimmel, bacteriën en infecties. Ook vieze geurtjes zijn minder aanwezig.

Tijdens trailruns worden de voetjes ook wel een nat, denk RunForestRun en altijd een uitdagend slootje, plasje of watertje. Als daar ook nog zand bij komt kijken, you get the picture right? Schuren, huidirritaties en langdurige ellende. De teensok verhelpen ook deze probleempjes.

Wat vind ik zelf van de Injinji Toesocks?

Ik heb er nu een aantal keer op gelopen en ook mijn 35 kilometer loop afgelopen week liep ik op de sokken. Ondanks dat ik toch nog wel wat warme voeten had, werd dit snel ‘opgelost’. Ik had er in ieder geval minder last van. Van het feit dat je voeten in ‘hokjes’ zitten, daar voel je echt helemaal niets van. Het zit eigenlijk juist lekkerder, natuurlijker. Ik had na de 35 kilometer geen last van de voeten, geen blaren en geen zweet of zand binnen in de sok. Ik zou zelf wel graag een nog iets ‘lichtere’ variant willen hebben, ik weet niet of die er is, maar de versie die ik nu heb is dus nog wel een beetje warm. Moet je nagaan als ik voor de koude loopjes straks de wintersok erbij pak. Kortom Injinji, make that socks!

Voor iedereen die denkt, het zal wel, niet doen.. Voor iedereen die denkt, ben wel benieuwd, zeg ik, probeer het eens! De sokken zijn te krijgen van €10,95 tot €15,95 in verschillende varianten.

Liefs Meik

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.