Home » Running: Halve Marathon Vlieland 2017

Running: Halve Marathon Vlieland 2017

Running: Halve Marathon Vlieland 2017

13 augustus 2017 en het is alweer mijn vierde eiland bezoek dit jaar! Na de Vuurtorenloop in mei op Vlie, ging ik vandaag weer heen om de Halve Marathon Vlieland te rennen, meer verhard, minder zee en duin, wel weer een fijn eilandloopje!

Ton en Taeke gaan mee deze keer, dus niet alleen op pad op zondagochtend. In vergelijking met twee weken geleden heb ik vandaag geen doel. Gewoon lekker lopen, kijken waar het schip strandt, ik ken het parcours ook niet, dus gewoon lekker op gevoel rennen. We hebben de boot van 09.00 uur en zijn dus tegen 10.30 uur op het eiland. Eerst even de fietsen halen (de mannen gaan mountainbiken) en daarna een terrasje zoeken voor een thee, broodje, taartje. Tegen 11.45 uur lopen we richting de start. Die is op camping Stortemelk, een stukje verderop. Ik kies toch maar voor een hemdje in plaats van een t-shirt, liever iets te koud dan te warm toch? Daarnaast voor het eerst de teensokjes aan, die ik op aanraden van Jan van Steenboksport Groningen voor het eerst probeer, vanwege warme voeten.

Om 12.30 uur starten we. We rennen een stuk door het bos, stukje duinen, zonder nog veel heuveltjes mee te nemen, maar men, wat is het al warm zo tussen de duinen. Ik kom papa Annemarie/Coo, Geert tegen, wens hem succes, hij loopt na lange tijd blessureleed weer zijn eerste halve marathon en ren verder. We komen weer uit in de haven en via de Dorpsstraat rennen we de andere kant van het eiland op. Omdat ik twee weken geleden in Ulrum zo last had van steek ben ik nu benauwd bij elke steek die ik voel. Niet weer toch.. Het valt mee, ik kan de kleine pijntjes makkelijk wegpuffen en voel mij eigenlijk wel goed. Zo goed dat ik vrij snel het paardenpad mee pak en de run maar lekker als trail training mee pak. Ik heb het tempo er lekker in en na 10 kilometer hoor ik dat ik precies op dezelfde tijd zit als laatst in Lauwersoog. Hmm, wat to do, ik wil ook niet te snel versnellen waardoor ik straks weer achter de feiten aanloop. We rennen een heel stuk langs de duinkant recht toe recht aan, soms met wat uitzicht over zee, maar vooral aan de eiland kant, met de zon goed op het lichaam. Onderweg wordt er goed verzorgd met sponzen en fijne zakjes water, die ik zelf echt helemaal top vindt, gewoon zippen wanneer ik wil, ik krijg ze vandaag zelfs zo ver open dat ik mezelf ook lekker kan afkoelen met af en toe een spuitje uit het zakje.

In de verte zie ik Ton en Taeke op een duin staan, even zwaaien, maar geconcentreerd ren ik door. Ze blijven een tijdje bij mij in de buurt fietsen, maar gaan op een gegeven moment ook weer door. Ik vind het wel lekker, me and my music, genietend van het eiland, het heerlijke weer en ik voel me goed! We draaien na een tijdje weer zo’n beetje terug, even heerlijk in de luwte van de bomen, lichtelijk afkoelen dus! Ik neem voorzichtig een gel rond 13/14 kilometer, ik wil niet weer steek krijgen dus zip er steeds een beetje water bij weg. Dat gaat gelukkig goed. Bij 16 km zie ik Elko in de verte. Hee! Wie weet kunnen we samen finishen en het betekent hoe dan ook dat ik lekker op schema lig. Ik probeer niet te snel te versnellen, we moeten nog een eind langs het water en daarbij die Dorpsstraat nog! Ik word bij 18/19 km ingehaald door een van de meiden waar ik steeds mee op liep. Ze neemt opeens een enorm sprintje en haalt zelfs Elko nog in. Netjes zeg!

Ik voel mijn benen zwaar worden en heb het gevoel dat ik langzamer loop, al zegt de horloge dat ik toch nog 12 a 12,5 km/u loop. Nou doorzetten! In de Dorpsstraat staan weer allemaal mensen, gedurende de hele route is er trouwens enorm veel support, heel leuk! In de laatste 1,5 kilometer word ik enorm opgezweept door de supporters, geef Ton een high five die met Taeke vast een terras heeft gezocht en pak in de laatste 200 meter nog even een sprintje mee. Runkeeper geeft aan dat het een PR is, maar dat klopt niet, naar mijn idee.

Halve Marathon Vlieland uitslagenOfficiële eindtijd: 1.47.25 min, dus zeker geen PR, maar voor dit parcours, met duin, paardenpad en warmte, zeker erg tevreden, vooral om het goede gevoel dat ik heb bij de finish! Ik zie Elko, Geert en Eelco nog bij de finish, even kletsen en zoek Ton en Taeke.

Taeke roept dat hij mijn rugzak weer ophaalt bij de start en ik loop de dorpsstraat in en vind Ton op het terras met een biertje. We eten daar een burgertje, ik broodje carpaccio en veel water. Drinken drinken drinken.

Tegen 4 uur lopen we via de waterkant terug het dorp in, ik haal bij Leut Koffie nog een cheesecake met cranberry en een worteltaartje to go en dan is het ook zo’n beetje weer tijd om naar huis te gaan. Het blijkt dat ik 4de ben geworden bij de senioren vrouwen, verdorie had ik toch even iets meer moeten durven misschien! 😉 Maar hoe dan ook tevreden, ik doe mee bovenin, dat is toch al hartstikke tof! Op de boot spreek ik de nummer 3 van de 50+ mannen en doe even een foto met zijn prijs, net alsof. Erg leuk zo’n boot vol hardloop fanaten, ook dat is zo leuk aan de eilandloopjes. Als ik nog even mag vergelijken, dan vind ik de Vuurtorenloop toch net iets toffer, vanwege de natuur waarin je loopt, net iets meer bospaadjes, duinpaadjes, strand, meer mijn ding, maar ook deze is een aanrader!

Thuis voldaan en met rode wangen van de zon lekker moe op bed. Het was weer een fijne loop en een top dag! Op naar de volgende!

 

Organisatie, bedankt voor de goede zorgen onderweg, de extra waterpost en de gezellige sfeer overal!

Liefs Meik

Volg:

3 Reacties

  1. 17 augustus 2017 / 12:17

    Leuk verhaal! graag neem ik het van je over, uiteraard met naam auteur, voor in de Vliezier, nieuwskrant van Vlieland.
    Graag je toestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.