Home Ā» Running: De ochtendloper

Running: De ochtendloper

Running: De ochtendloper

IMG_3892Sommige mensen verklaren mij voor gek. Ik durf namelijk te zeggen dat ik minimaal 4 keer in de week voor 8 uur mijn training er op heb zitten. Of dit nou krachttraining is of mijn hardlooprondje, het gebeurt ’s ochtends heel vroeg. Krachttraining doe ik op maandag en vrijdag om 07.00 uur, daarna aan het werk. Op de andere dagen, vooral met mooi weer loop ik graag een rondje van 5 kilometer. Wat scheelt: mijn vriend gaat om 06.30 uur de deur uit voor zijn werk. Ik ga dan direct hardlopen, ik ben een echte ochtendloper! šŸ™‚

Maar ook als de zon niet schijnt en mijn vriend nog op bed ligt, vind ik ’s ochtends rennen heerlijk!Ā In de winter is het minder leuk, omdat het donker is ben ik minder vrij in m’n doen en laten. Ik durf in het donker het bos niet in en loop dan vaak 2,5 a 3 km over het fietspad heen en daarna weer terug. Lekker saai, al weet je wel precies waar je aan toe bent en ik loop dan lekker hard door.

IMG_5382Waarom ik de ochtend zo fijn vind? De wereld komt langzaam tot leven, de vogeltjes fluiten, met een beetje geluk komt de zon op en je ziet hazen en hertjesĀ over het pad rennen. Je hebt even het gevoel alsof je alleen op de wereld bent. Ik vind het heerlijk. Zelfs als grote liefhebber van muziek tijdens het rennen, zet ik tegenwoordig steeds vaker de muziek ’s ochtends om even flink te genieten van de omgeving.

Daarnaast voel ik mij vrijwel de hele dag lekker fit, je bent je dag goed begonnen en je lichaam en mind al lekker op scherp gezet. ’s Avonds ben ik vaak moe of misschien ook wel wat lui en heb ik veel andere dingen die ik nog wil doen. Hardlopen wordt dan sneller een ‘moetje’ in plaats van een ‘yeah, ik heb zin om te rennen’.

IMG_2255Momenteel ben ik geblesseerd aan mijn knie en heup. Ik kan dus even niet rennen en ben helemaal ontregeld. Ik weet echt niet wat ik nu moet op zondagochtend en toen het vorige week zo lekker weer was kon ik er ’s ochtends ook niet uit, zoo stom! Ik ben twee keer gaan wandelen, gewoon omdat ik eruit MOET. Mijn lichaam, hoofd, alles wil eruit als ik wakker geworden ben. Zolang ik niet kan lopen, ga ik proberen om 7.00 uur te zwemmen. Kijken of ik dat ’s ochtends ook zo leuk vind! šŸ˜‰

Ben jij ook een ochtendmens?

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.