11   190
17   461
34   432
61   1032
19   301
Home » Running: 5 redenen waarom lopen in het donker zo fijn is

Running: 5 redenen waarom lopen in het donker zo fijn is

Running: 5 redenen waarom lopen in het donker zo fijn is

Normaal ben ik niet zo’n ‘donker’ loper. Je kan het bos niet in, bent bang voor enge types en kan niet van de omgeving genieten. Maar sinds ik heb ontdekt dat ik een ochtendloper ben en het ’s ochtends in de winter pikkedonker is, heb ik een aantal positieve punten gevonden waarom lopen in het donker eigenlijk heel fijn is!

Don’t worry about the head

Met stip op nummer 1! Je hoeft je niet druk te maken over je kleding of hoofd. Misschien ben ik trouwens wel de enige die dit überhaupt doet voor het hardlopen. Maar ik ben dus iemand die matchende kleding wil hebben, geen grijze broek met zwarte sokken en roze schoenen wil dragen en wel eens vergeet haar make-up te verwijderen voor het slapengaan. Heerlijk als je ’s ochtends gewoon je kloffie uit de kast trekt, zonder een blik op een spiegel met je panda ogen de schoenen aantrekt en je rondje gaat doen toch? 😉

Volle maan

Met een beetje geluk kan je onderweg genieten van een prachtige sterrenhemel of volle maan. Of je nu ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat gaat lopen, in het donker met een heldere lucht geniet ik intens! Niet teveel naar boven kijken! Ik ben wel eens naast het pad beland op deze manier..

Geen benul

Zelf heb ik in het donker geen benul van afstand. Er is geen moment waarop ik denk, jeetje, ik moet nog zo’n eind. Ik ren onbewust vaak ook sneller in het donker en voel mij sterker.

Beetje griezelig vind je niet?

Woon je op het platteland? Ken je dat gevoel dat je achterna gezeten wordt? Nou, ik wel! Soms krijg ik even de kriebels en zet ik er een tandje bij. Een beetje angst voor enge types is dus helemaal niet verkeerd! 😉

Wake up world

Je bent alleen op de wereld. Mensen zitten ’s avonds lekker binnen voor de tv of nog mooier ’s ochtends, ze worden net wakker. Ik kan genieten van de lampjes die aanspringen in de huizen ’s ochtends, de kids die hun fiets uit de schuur trekken, de vogeltjes die beginnen te fluiten en de slaperige ‘goedemorgen’ van de eerste buurtgenoten die de hond uitlaten.

Probeer het eens uit, een rondje lopen in het donker. Denk daarbij wel om de juiste verlichting, neem altijd een telefoon mee (ik heb eens per ongeluk mijn enkel verzwikt door naast het pad terecht te komen), vertel iemand dat je bent gaan lopen en zoek geen afgelegen plekken op.

Liefs Meik

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.