17   318
20   583
22   438
33   581
16   522
Home ┬╗ Road to 50K: Herstel en rust

Road to 50K: Herstel en rust

rust en herstel

En nu kunnen we echt gaan afvinken! Nog 9 nachtjes slapen. De laatste twee weken staan in het teken van rust & goed herstel, goed naar mijn lichaam luisteren en niet teveel lopen. Zo nu en dan een fysio afspraak, goed foamrollen, rustig lopen en niet te druk maken.

Ik loop niet met een specifiek schema en loop meer op gevoel. Als ik voel dat ik een dag extra nodig heb, dan pakken we die. Ik probeer wel altijd een dag tussen de trainingen te hebben. Richting een marathon wordt vaak in de laatste twee weken wel afgebouwd, maar je kan nog prima trainen. Zelf heb ik geleerd dat ik in de afgelopen jaren het beste loop als ik goede rust heb gehad voor de run en dat is dus het plan. Nog wat lichte trainingen doen en de laatste dagen voor de 50K gewoon helemaal niets.

Afgelopen week heb ik rustig aan gedaan, alhoewel, misschien was het zo richting de 50 nog iets teveel van het goede.. Zondag deed ik met pap en Bente mee aan een triatlon, dinsdag liep ik 3,5 km en gaf ik een bootcamp lesje aan vriendinnen en donderdag, gister liep ik 8 km interval. Het voelde allemaal goed, ik heb tussen de trainingen door rustig aan gedaan, beentjes omhoog, goed gerold. En nu? Nu ben niet fit.. Een lichtelijk griepje te pakken ben ik bang..

Oke liever nu, dan later, maar ik voel me er niet gerust op en ik voel me een dweil. Ik kan dus een heel leuk blogje schrijven over top herstel en dat ik mij topfit voel door de rust die ik genomen heb, maar eerlijk gezegd voel ik me bleeeeeh.. Dit weekend maar mooi plat en volgende week topfit zullen we maar zeggen ­čśë

Onverstandig als ik ben, ga ik wel even een paar uur werken en vanmiddag/vanavond maar fijn op bed. Ik had bedacht om morgen nog een 10 kilometer te rennen en zondag een lekker dagje naar de sauna te gaan. Maandag /dinsdag dan de laatste training van 5/6 km. Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken.. Eerst maar even die griep verdrijven! Grrr..

Liefs Mei

Volg:
0

2 Reacties

 1. lutz kuipers
  29 september 2017 / 10:32

  zo af en toe warme kippenbouillon drinken helpt ook
  gewoon van een blokje maken.

 2. lutz kuipers
  29 september 2017 / 10:36

  zo af en toe een kopje kippenbouillon helpt heel goed.
  gewoon maken van een blokje. echt proberen sterkte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.