26   342
99   807
23   712
35   523
32   490
Home » Progressie

Progressie

Progressie

Soms vraag ik mezelf af, waar doe ik het allemaal voor? Al die tijd en energie in het klaar maken van eten, zoveel sporten, plannen en hard werken. Soms voel ik me weer de persoon die ik was voor 1,5 jaar terug. Waarom stop ik niet met alles, eet wat ik wil en heb weer zeeën van vrije tijd.

Omdat, sporten fantastisch is. Het is een uitlaatklep. Lekker muziek op en rennen tot je niet meer kunt, tot je misselijk bent, tot je geen stap harder meer kunt of dat je spieren 2 dagen lang zo zeer doen, dat je het wasbakje van de wc moet beetpakken om op te staan haha! Of dat gevoel na een goeie workout op zaterdagochtend met Meike, dat zou ik voor geen goud weer willen in ruilen voor de hele ochtend op bed liggen en pas halverwege de middag opstaan. Fit zijn is fijn!

Als ik even last heb van deze momenten is het fijn om  terug te kijken naar je sportresultaten.
Zoals afgelopen week ben ik gaan hardlopen met Giel. Hij loopt veel sneller dan ik en daarom is het fijn als hij voorop loopt. Net een tikje harder, zodat je zelf gepusht wordt om de ander bij te houden. Compleet buiten adem en niet in staat om te praten.
Ik heb mijn standaard rondje veel sneller gelopen dan normaal:

foto 2
Ennnn sneller dan mijn tijd van de 4 mijl! Dit gevoel dat je buiten adem bent en eindelijk kan stoppen met rennen en je dan op je telefoon kijkt dat je weer sneller was dan de vorige keer is zo’n heerlijk gevoel.

Terwijl ik dit typ heb ik nu al weer zin aan een volgende keer om nog een stapje harder te gaan. Dus Giel, next time, tandje erbij graag!
Want mijn doel, een 4 mijl binnen 30 minuten, moet zal en en wil ik een keer bereiken.

Als ik nu kijk naar vorig jaar heb ik enorm veel progressie gemaakt. Dik 8 minuten eraf gelopen. Zelfs als ik een slechte dag heb loop ik niet meer zo ‘langzaam’, terwijl ik toen echt niet beter kon.
Dus als ik even weer vergeet waar ik het allemaal voor doen, moet ik naar deze resultaten kijken.

 

foto 1Hetzelfde geldt voor foto’s van je lichaam. De kleinste veranderingen vallen je vaak niet op, omdat je dagelijks in de spiegel kijkt.
Toch zou je vaker een foto moeten maken en die vergelijken met een maand later. Goeie tip voor mezelf, doe ik namelijk ook veel te weinig.
Alhoewel als ik eindelijk mijn gewilde blokjes heb, zou ik wel vaker een foto maken! 😛

Maar goed, als je denkt na een pak koekjes en een bak met ijs, ach ik heb het nu toch al verpest ? Pak de draad dan gewoon de volgende dag weer op, want met stoppen bereik je ook geen resultaat! Dik word je niet in 1 dag. Ook al voelt dat wel zo na Tony’s, m&m’s, Snicker, pistache, Ben & Jerry.. oke stop haha!

 

 

Voor nu ben ik blij met mijn hardloopresultaat. Gieltje bedankt! 🙂

Liefs, Miranda

creepy-faster-fitness-funny-Favim.com-2025937

Volg:

2 Reacties

  1. lizet
    18 juli 2016 / 20:02

    Leuke blog! Nog tips voor beginners?

    • 28 juli 2016 / 07:15

      Hi Lizet, bedankt! Tips voor beginners, uhm, bedenk goed wat je doel is en maak een schema (voeding/training) richting dat doel. Wij zijn de eerste tijd vooral een beetje loos bezig geweest. Dus van alles wat, maar niets echt goed. Track voor de gein eens een paar dagen je voeding in een app, dan krijg je echt meer inzicht in wat je nou daadwerkelijk binnen krijgt. Wees verder niet te streng en geniet ook van lekkere dingen! 😉 Als je verder nog vragen hebt kan je altijd mailen naar meike@meikekuipers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.