26   342
99   807
23   712
35   523
32   490
Home » Personal: We zijn weer aan het tracken..

Personal: We zijn weer aan het tracken..

tracken

Twee jaar geleden begon ik actief met het tracken van mijn voeding, elke dag weer, alles afwegen en tot de gram wist ik wat ik in mijn lijf stopte. Hierdoor leerde ik dat je van alles kan blijven eten, als je maar binnen je macro’s blijft eten. Na het eerste half jaar Personal Body Plan werd ik wat flexibeler en makkelijker. Daarmee kwam er ook een kilootje bij, maar door de PBP periode was ik bewust bezig met wat ik deed. Ik en alleen ik maak de keuze om iets wel of niet te eten.

Ik wisselde wat van 68 naar 69 en als ik de 70 in de buurt zag komen, dan paste ik weer even op, een paar dagen tracken met Fatsecret om weer bewust te zijn van het eetgedrag en door. Maar nu ik een specifiek doel heb (een snelle 21,1 kilometer eind juli) wil ik eigenlijk weer meer. Terug naar 66 kilo, iets minder gewicht dat mee gezeuld moet worden. En dus ben ik sinds begin april weer aan het tracken en opletten. Van Raymond Bolt (personal trainer) heb ik daarnaast nog een krachtschema gekregen en hij helpt met de controle op beide, al staat het krachtschema eerlijk gezegd op een iets lager pitje staat sinds ik ook een apart hardloopschema heb. Al die schema’s haha!

In april startte ik op 70 kilo en 1750 calorieën per dag. Na een tijdje hebben we hierin het vetgehalte wat verlaagd, omdat ik last bleef houden van een opgeblazen buik. Het verliezen van kilo’s gaat langzaam en sinds kort zit ik op 1650 calorieën. Dat, samen met het op vetverbranding hardlopen zorgt ervoor dat ik nu ongeveer 3 kilo kwijt ben, vanochtend was ik 67,1 kilo. Ik besef ook steeds meer dat dat gewicht er niet toe doet. Ik zit lekker in mijn vel, voel mij goed en kan eigenlijk nog heel veel doen en eten. Barbecuen, wat popcorn ’s avonds en zo nu en dan een taartje. Maar wel in balans, goed nadenken of het kan of heel bewust dingen wel doen en de volgende dag weer wat compenseren.

Ik track elke dag, maar niet meer zo streng als eerder, het gaat niet op de gram af, ik doe ook wel gokjes en dat kan ook want ik weet door de eerdere periodes goed wat ergens inzit of wat een bepaalde portie is bevat. Lekker doorgaan dus. Het einddoel staat op 26 juni, dus nog een maand te gaan. Of ik dan 66 kilo weeg of een mooi laag vetpercentage heb, het maakt mij eigenlijk niet uit. Bewust bezig zijn met voeding, met sport en mij daar ook lekker bij voelen, daar doe ik het voor! Ik zal eind juni even een foto delen, gister stiekem maart 2016 (start Personal Body Plan), september 2016 (einde PBP) en de huidige shape naast elkaar gezet. Leuk om te zien, de afgelopen twee jaar is er eigenlijk niet veel veranderd, het is vooral je gevoel over jezelf die het allerbelangrijkste is!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.