26   342
99   807
23   712
35   523
32   490
Home » Personal: Triatlon Marum met team Kuipers!

Personal: Triatlon Marum met team Kuipers!

triatlon marum

Zo dat was leuk zeg! Vandaag deed ik mee aan een recreatieve triatlon in Marum met pap en zusje Bente. Als afsluiting van het seizoen wordt elk jaar een triatlon georganiseerd waarbij je kan kiezen in afstanden en je mag ook nog eens zelf beslissen wanneer je start. Heeeel vroeger heb ik samen met pap ook eens meegedaan aan een triatlon, volgens mij georganiseerd vanuit school. En nu dus weer, met iets langere afstanden en samen met B!

Pap en Bente hadden al eens vaker getraind en ook een heus ‘triatpakje’ aangeschaft. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en bestelde vorige week een mooi snel pakje, met een klein zeempje waarmee je kan zwemmen, fietsen en hardlopen. Mooi rood, helemaal in team style!

Samen de uitdaging aan gaan

Om 10.00 uur komen we bij elkaar bij mij thuis en vertrekken alle drie strak in pak op de fiets naar zwembad Wotterwille in Marum. We melden ons, gooien de schoenen en shirtjes uit en springend een selfie in het water voor de 500 meter zwemmen. We doen lekker ons eigen ding, geen badmutsen, gewoon een knot in het haar en schoolslag zwemmen, zoals we dat alle drie goed kunnen. Die 20 baantjes vliegen om en in 20 minuutjes zijn we klaar. De badjuffen zijn onder de indruk van onze outfitjes, we zien er in ieder geval sportief en snel uit 😉 Met de handdoek het meeste water afdrogen, even route checken, fietsshirtje aan, schoenen aan en gaan met die banaan! Het is prachtig weer en dat maakt het extra leuk!

We fietsen 40 kilometer door het mooie groene landschap van Friesland en Groningen en genieten van de omgeving en het zonnetje. Gelukkig schijnt die want de pakjes zijn nog een beetje nat en het is moeilijk om jezelf warm te krijgen. Zo rond 22 kilometer doen we een kleine pitstop, met een door pap meegebrachte Peijenburg en een slokje drinken. Uiteraard ook weer met een selfie en op voor de laatste 18 kilometer op de wielrenfiets! Poeh, na een 30 kilometer voelen we toch de beentjes wel en mijn billen beginnen ook wat tegen te stribbelen, zo vaak zit ik niet op een fiets.

triatlon marumtriatlon marumtriatlon marum

Met ‘burning’ legs gooien we de fietsshirtjes uit en gaan op voor het laatste onderdeel, 5 kilometer hardlopen. Wat voelen de benen vreemd aan, poeh, ook op mijn favoriete onderdeel moet ik even wennen. We doen voor de start nog een selfie, strekken en rekken de benen en gaan op weg. Na 2,5 kilometer lopen we bijna verkeerd, wat we gelukkig snel door hebben, want 7 kilometer rennen is echt wat teveel van het goede..

We did it!

Met een kleine aanpassing van de route ‘finishen’ we na 5,5 kilometer opgelucht en uitgeput. Super leuk om samen te doen, elkaar te motiveren en uitdagen! We ontvangen onze medaille, de broodjes en ondanks dat we nog bedacht hebben te gaan plonsen, besluiten we toch terug te fietsen en onderweg even lekker te snacken! Een welverdiend raspatatje met een kroketje!

triatlon marum

Dat gaan we vast nog een keer doen! Ik vond het erg leuk om samen met jullie te doen pap en Bente! Trots op jullie! Hebben we maar mooi weer even geflikt!

Bedankt zwembad Wotterwille voor het organiseren van deze leuke, kleinschalige triatlon!

Liefs Meik

Volg:

4 Reacties

  1. lutz kuipers
    25 september 2017 / 07:58

    GOED GEDAAN ALLEMAAL. MOOI VERSLAG MEIKE

  2. Christel
    25 september 2017 / 09:48

    Prachtig jullie te zien stralen! Kanjers zijn jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.