Home » Personal: Omgaan met negativiteit

Personal: Omgaan met negativiteit

Personal: Omgaan met negativiteit

Afgelopen weekend was het weer zover. Een feestweekend, oppassen met de lekkere dingen en vooral.. Uitleggen hoe het allemaal zit met dat ‘dieet’ van mij. Ja, ik sport vier keer in de week, ja, hardlopen proberen we er ook bij, ja, ik eet bewust. Dieet? Nee, zo wil ik het echt niet noemen! Waarom niet? Omdat ik vrijwel alles kan eten wat ik wil!

Toch snappen mensen het niet als je dat zegt. Doordat je soms nee zegt tegen een taartje of koekje of niet voor de tweede keer opschept. Blijkbaar is het raar en niet normaal. ‘Ik snap het niet hoor, dat je het kan en doet. Geniet je wel? Je moet toch ook leven?’.

Ik zal eens een lijstje maken van de dingen die ik het afgelopen Pinksterweekend gegeten heb:

 • Croissantjes
 • Kwark met eiwitpoeder
 • Gekookte eitjes, worteltjes, crackers
 • Eiwitrepen
 • Patat met kaassouffle
 • Kaiser broodjes met smeerkaas, pindakaas, intens pure hagelslag
 • Broccoli, kipfilet en aardappeltjes
 • IJs
 • Pita broodje met gesmolten kaas
 • Chocolade nootjes
 • Fruit

Goh, vinden jullie mij ook zo zielig? Met mijn dieet? 😉 Ik heb zelfs nog een wijntje gehad zondagavond! En als je Mir vraagt wat zij van t weekend gehad heeft, komt ze met een leuk lijstje waar Milka bovenaan staat, wedden? Man, ik kan mij niet herinneren dat ik zo lekker gegeten heb en vooral niet dat ik me er niet schuldig om voelde! Mijn vriend zei het ook van de week. Er is nog geen moment geweest tijdens PBP dat ik niet mee at als we ergens heen gingen of lastig was omdat ik bepaalde dingen niet mocht hebben. Het draait allemaal om BALANS! Zaterdag at ik patat met de mannen na het klussen, dus zondag broccoli en kipfilet toen zij weer patat hadden. ’s Ochtends heb ik lekker ontbeten met mijn vriend, dus ’s middags een bakje kwark met eiwitpoeder. Natuurlijk, ik had ook zondag patat kunnen eten met een vette kroket en zondagnacht kunnen kiezen voor een schaal kipshoarma met een pita broodje met kaas en veel whisky saus. Ik koos voor alleen het broodje. Prima toch? Ik had er meer dan genoeg aan, voelde me kiplekker, mis niets en zit niet ongelukkig op een wortel te kauwen.

En ook als ik dat wel deed, het is mijn leven, mijn keus om bewust te leven, mijn dag, mijn eetmoment, mijn lijf, mijn hoofd! Dit is mijn manier.. 🙂

Ik merk trouwens dat ik steeds makkelijker omga met onbegrip en lastige reacties. Ik voel me niet raar, vreemd of teveel. Wat ik wel voel op sommige momenten? Ik weet het niet goed, misschien een soort irritatie, een soort gevoel van alleen zijn. Al zijn dezelfde mensen ook wel weer heel trots op je en hebben respect voor je discipline.

Het blijft een dingetje, positieve en negatieve reacties. Ik vind het soms lastig om met beide om te gaan. Maar blijf mij vooral alert houden, op welke manier ook, van beide kan ik leren! 😉 Ik hoop met dit artikel denk ik vooral te laten zien dat ik echt niet zielig ben en op dieet ben. Het leven is veel te leuk en eten veel te lekker om te streng te zijn! 🙂

Liefs Meik

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. lutz kuipers
  17 mei 2016 / 18:48

  TROTS TROTS TROTS TROTS TROTS TROTS

  op jouw.

  en dit is gemeend vanuit the bottem of my hart

  knuf knuf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.