36   616
27   460
24   528
25   516
23   611
Home » Personal: Oke, ik begin het te begrijpen..

Personal: Oke, ik begin het te begrijpen..

Personal: Oke, ik begin het te begrijpen..

Als er iemand is die de laatste paar maanden altijd heeft geroepen dat wel of niet sporten een eigen keus is en echt ligt aan je eigen prioriteiten stellen, dan ben ik dat wel. Het is maar of je het wil, iedereen zou elke dag toch wel een half uurtje tijd moeten vinden om even te gaan sporten. Toch?

Ik kreeg ooit eens de opmerking van iemand toen ik aangaf gewoon 4 keer te trainen in de fitness en daarbij ook 3 keer hard te lopen: “Oh, maar dan werk je zeker niet?” Uhm, jawel, ik werk al een tijd lang gewoon fulltime in de marketing, maar daarnaast sport ik ook veel. “Oh, maar dan heb je zeker geen vriend?” Uhm, jawel, die zie ik daarna of op woensdagavond, die blokken we voor onszelf. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, planning en een beetje doorzettingsvermogen. Bij deze wil ik hier zeker niet op terug komen, maar ik begin het wel te voelen. De druk en het feit dat het soms echt even teveel is om 4 keer in de week een uur in de fitness te staan. Soms is het gewoon even niet mogelijk om je tijd en energie te steken in fitness bezoekjes, maar moet je keuzes maken. Momenteel werk ik lange dagen, heb ik daarnaast nog twee (freelance) marketing projecten naast mijn 40-urige baan, ik heb een vriend, een leuk sociaal leven, lieve familie en het doel om dit jaar 50 kilometer te rennen op Terschelling.

Dat betekent dat ik vier keer in de week wil hardlopen, minimaal 60 uur per week werk, tijdens onze woensdagavond op de bank hopeloos in slaap val, vrijdagavond niet meer vooruit te branden ben, zaterdagavond om half 11 op bed lig en daarbij erg veel moeite heb structuur en regelmaat in mijn ‘gezonde’ voornemers rondom eten te hebben.

Dus, ik geef het toe, soms is het niet zo makkelijk om je spullen te pakken en naar de fitness te gaan. Soms gaan andere dingen voor, soms is een avond knuffelen op de bank of een avondje eten met vriendinnen ook belangrijk. Keuzes maken en prioriteiten stellen, waar voel jij je goed bij en waar word jij gelukkig van.

Maar! Dit betekent niet dat ik opeens alles heb laten vallen. Waar ik inderdaad vorig jaar vier keer per week in de fitness stond, is dit nu met een beetje geluk twee keer. Daarentegen loop ik wel minimaal drie, vaak vier keer in de week hard. Niet ’s avonds, maar ’s ochtends, voor mijn werk, een half uurtje, 5 a 6 kilometer en in het weekend plan ik de duurloopjes en krachttrainingen. Dit komt alsnog neer op 20/30 kilometer in de week en gewoon 100 kilometer in de maand. En ja, dat naast al die andere leuke dingen in mijn leven. Kortom, het blijft gewoon een keuze en prioriteiten stellen. Ik kan ervoor kiezen om rond 11 uur te gaan slapen, om 7 uur de wekker te zetten, douchen en naar het werk. Ik kies ervoor om rond 10 uur te gaan slapen, mijn wekker te zetten om kwart over 6 (ik moet ook wel, de wekker van Ton gaat dan af en ik ben een lichte slaper, maar goed..) en dan een rondje mee te pakken.

Ik snap dat het lastig is als je lange dagen maakt, kids hebt, veel sociale contacten hebt, slecht slaapt, elk weekend op stap gaat of andere interessante dingen te doen hebt, maar het blijft echt een eigen keuze. Je kan elke dag een half uur sporten. Echt het kan, het is maar net wat je wil!

Liefs Meik

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.