10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Personal: Ik hou gewoon van dropjes..

Personal: Ik hou gewoon van dropjes..

dropjes

Een tijdje geleden was ik bij Pake & Beppe en kreeg ik van Pake onderstaand tekstje toegeschoven. Het was een herinnering van vroeger, Pake schreef altijd alles op, voor later. Tijdens het lezen van dit verhaaltje moest ik lachen, ik ben nog steeds hetzelfde meisje als vroeger..

Maandag 26 september ’93

‘In mijn werkplaats ben ik bezig met de camping uitrusting voor volgend jaar. De radio staat aan en over de muziek heen hoor ik klompjes in de garage. Heel voorzichtig gaat de deur open en een blond kopje en een rood klompje als eerste komt door de kier. Een vingertje aan de mond en een hand aan de deurkruk. 

“Mag een snoepje?”, ’t is Meike, in pyama. Een vinger wijst ondertussen naar boven (droppotje). Ze wacht niet af, maar gaat de trap op, ik volg, haar beschermend tegen een eventuele val. Licht op? Meike trekt aan ’t touwtje, Pake natuurlijk stomverbaasd.

Op mijn kamer moet ik het licht aan doen. Recht stapt ze op de droppot af, klompen klossend op de houten vloer. “één Pake?” Ja hoor, dat mag natuurlijk, een dropje.. Ze stopt h’m in haar mond. En vraagt dan kauwend: magge nog één? Ja dat mag. De rechterhand gaat in het potje, maar wat zit er in de linker?

Op mijn vraag gaat de hand open en ze toont verlegen de drop, dus geen derde dropje. Maar hoe kreeg ze dat zo snel voor elkaar?

Slim, heel slim, die Meike.’ 

Pake 

Onlangs dat ik graag sport en gezond eten erg leuk en interessant vind, ben ik ook gek op lekkere dingen. Pasta, sushi, pannenkoeken, patatjes maar ook tum tummetjes, roze koeken, zoete spekjes en Italiaanse ijsjes.. Jummie! Zet een droppot bij mij neer en als ik met mezelf afspreek dat ik er maar twee mag komen daar altijd minimaal twee bij, ik ben gewoon gek op dropjes. Nou kunnen we het hier heel lang over hebben maar dit artikeltje gaat daar niet over. Nadat ik van de week een artikel plaatste over mijn ‘lelijke’ benen, nu een ode aan mijzelf, want ja, je bent wie je bent en je moet jezelf accepteren. Waar het mij omgaat is dat je juist als je een gezond en gelukkig leven wil leiden, je naar mijn mening trouw moet blijven aan jezelf en als jij iemand bent die gek is op dropjes moet je jezelf dat zeker niet gaan verbieden. Door jezelf dingen te verbieden wordt het alleen maar lastiger en gaat het je zeker niet lukken om balans vinden in jouw gezonde en gelukkige leven.

Zelf heb ik geleerd (door middel van Personal Body Plan) dat ik weet waar mijn zwaktes liggen en ik weet dat wat ik doe bewuste keuzes zijn dat ik zelf in handen heb hoe ik balans moet houden. Kortom een aardappeltje moet zeker kunnen, het gaat erom hoeveel aardappelen je opschept en hoe vaak. Ik zou iets strenger kunnen zijn, maar door bewust de ene keer wel het verjaardagstaartje te nemen en de andere keer niet, of de ene keer wel een Magnum ijsje te nemen en de andere keer te kiezen voor het raketje, sta ik achter dat wat ik doe. Ik ben bewust, voel mij niet schuldig en kan goed beslissen wanneer ik nee zeg tegen dingen.

Op mijn werk staat een doosje vol drop, naast mij zelfs, en het lukt mij prima om daar vanaf te blijven tot het moment dat ik me bedenk dat ik wel eentje mag, dan gaat het mis, er komen dan sowieso nog een paar bij, ik blijf toch gek op dropjes, net als die kleine Meik van vroeger..

Liefs Meik

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.