10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Personal: Hoe falen leidde tot mooie inzichten..

Personal: Hoe falen leidde tot mooie inzichten..

Personal: Hoe falen leidde tot mooie inzichten..

Er zal wel een vloek op rusten. Rennen op Schiermonnikoog. Afgelopen november moest ik afhaken vanwege een blessure en ook in 2014 kon ik niet rennen vanwege een blessure. Nu had ik zo’n zin, weer lekker naar het eiland, mijn favoriete eiland en mijn vierde Monnikenloop. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik graag plan en alles goed geregeld heb. Zo checkte ik al een aantal keer voor de zekerheid het bootschema. Zaterdag 08.30 en 10.30 uur.. Vreemd, ik dacht dat hij alleen maar vroeg vroeg ging. Nogmaals check en zelfs met Ton nog besproken vrijdagavond, wat verstandig was en wat ook leuk was, met het ietwat grijze weer. Ik zou alleen gaan, dus besloot de boot van 10.30 uur te nemen. Na de run maar even chillen en voor de run gewoon wat minder tijd op het eiland. Toch zat het mij net lekker en om 09.00 uur checkte ik nogmaals. KUT! Wel om 09.30 uur, toch verkeerd gekeken, niet genoeg focus en aandacht en nu was het te laat.. Ik grijp alles bij elkaar en spring in de auto. Ik zie dat ik om 09.31 uur aan kom en de boot gaat altijd op tijd in Lauwersoog. Shit shit shit. Ik pleur de auto op een parkeerplaats neer en als ik net buiten sta hoor ik de boot toeter en zie de trossen losgegooid worden. Gemist, verdorie, wat SUPER stom!

Ik besluit direct om alsnog te gaan rennen, maar dan in Lauwersoog. Anders moet ik twee uur wachten op de volgende boot, ben ik alsnog te laat en veel tijd kwijt. Ja, dan kan ik wel even lekker op het eiland rennen, maar met al die mensen en te laat zijn, het voelt vast niet goed. Ik bel nog even met mam. Even lekker janken, want wat baal ik. Niet eens enorm van het niet kunnen lopen, maar van de faal, het niet goed geregeld hebben en het ‘slechte’ niet goed genoeg zijn gevoel. Ik heb het verknald.

Daarna schoenen aan en gaan. Vanaf Suyderoogh zet ik Runkeeper aan, muziekje erbij en koppie leegmaken. Het is de laatste tijd ook even erg druk geweest. Veel leuke dingen, maar wel veel. Lange dagen op het werk, sporten, hardlopen, sociaal leven, vrienden, familie, feestjes, huishouden, verhuizen. Ik ben even op. Op het moment dat ik, mede dankzij een zielig nummer op Spotify weer even in tranen kan uitbarsten loop ik tegen een kudde Konik paarden op. Inclusief kleine veulentjes staan ze heerlijk te grazen van (jawel) bijgevoerd hooi. Mijn jeugd liefde, de wilde Konik paardjes, waar ik altijd zo gek op ben geweest, fascinatie voor heb gehad. Daar staan ze met z’n allen. Wat is dit toch mooi. Helemaal alleen op de wereld gevoel, ik ga even aan de waterkant zitten en staar naar de beestjes, zo kalm en rustig. Daarna weer door, dwars door het bos op een gegeven moment over de weg naar het oefenterrein van de militairen, hele brede zandpaden, wind en een ultiem gevoel van vrijheid. Het beangstigt me zelfs even, wat als er een raar type rondloopt, maar die gedachte ben ik snel kwijt en uiteindelijk draai ik richting de vogelkijk hut. Starend over het meer bedenk ik me dat ik hier eigenlijk nooit de tijd voor neem. Gewoon zonder druk, zonder iets te moeten even ergens rond dwalen, beetje nadenken, maar ook weer niet teveel. Luisteren naar de ganzen, gillende kievitjes en de rietlijsters. Ik bel een tijd met pap en ren daarna weer terug richting de auto. Nog even wat verdwalen in het bosje en dan langs het water naar de auto. Voldaan en rustig stap ik in de auto. Het was een fijne ochtend.

Wat heb ik geleerd van deze ochtend?

  1. Genieten van kleine dingen, het is echt zo belangrijk..
  2. Falen is niet erg, het brengt je verder en geeft nieuwe inzichten..
  3. Het gaat om hardlopen, waar dan ook, hoe dan ook, met wie dan ook..
  4. Je moet jezelf soms de rust en tijd gunnen om nieuwe gebieden te ontdekken en op pad te gaan..

Lesson learned, on to the next!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.