36   616
27   461
24   528
25   516
23   611
Home » Personal: Hoe doe je het allemaal?

Personal: Hoe doe je het allemaal?

Personal: Hoe doe je het allemaal?

Ik zag laatst bij iemand van de PBP groep voorbij komen dat ze het hardlopen niet kon combineren met de krachttrainingen. Ik antwoordde daarop dat het mij goed bevalt en het mij alles meevalt. Toen kaatste ze terug: Ja, je werkt zeker niet?

Ik werk 40 uur in de week, heb +/- 5 uur reistijd rondom mijn werk, ik heb een vriend, twee katten, een huis, lieve familie, vrienden, een blog, ik lees graag en hou van een serietje op zijn tijd, wil graag zo gezond mogelijk eten en daarbij sport ik minimaal 5 keer in de week. Vaak zelfs meer. Hoe ik dat doe? Geen idee, gewoon doen?

Sinds wij de shots op maandag geïntroduceerd hebben valt mij wel eens op dat ik best veel dingen doe in een week en best veel mensen zie, ondanks dat ik ook veel tijd kwijt ben aan mijn sport behoeftes. Ik denk dat ik gemiddeld zo’n 3 a 5 afspraken in de week heb met vrienden. Ik denk dat dit goed lukt doordat ik dingen combineer. Ik sport met mijn vriendinnen of zusje, ik eet even bij iemand mee (in het kader van eten moet je toch) en struin de verjaardagen en feestjes netjes af, waar je vaak meerdere mensen in een keer ziet.

Sporten is belangrijk voor mij, dat plan ik bewust aan het begin van de week. Het is voor mij ontspanning, een uitlaatklep en het maakt mij gelukkig. Ook ik heb soms andere verplichtingen op tijden dat ik normaal zou willen sporten, maar daar bedenk ik dan een oplossing voor. Ik zet ’s ochtends vaak een wekker om te gaan sporten of hardlopen waar andere mensen kiezen voor een extra half uurtje slaap. Er is nog geen week geweest in het afgelopen half jaar dat ik minder dan vier keer gesport heb. De schoenen gaan mee als ik een weekend weg ben, ik loop overal hard, ik ga voor een stranddagje nog even een uurtje de fitness in. Het is een kwestie van mindset en planning.

Andere mensen hebben andere behoeftes en zullen tijd plannen voor een boek op de bank, een filmavond of een zaterdagochtend blokken om het huis helemaal schoon te boenen. Ons huis probeer ik op het oog netjes te houden en gewoon schoon te maken, maar ik neem niet snel de tijd voor een grote schoonmaak van de badkamer. Ik ben sowieso geen poetser, maar vind het ook niet zo belangrijk.

Helemaal niet erg als andere mensen hier wel graag tijd voor maken en hier intens van kunnen genieten. Dat is gelukkig het verschil in mensen, iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik leef mijn leven zo, prima, sociaal, sportief en (over het algemeen) gezond met veel liefde en leuke momenten. Ja, het is soms even een beetje druk, de boodschappen vliegen er soms wat bij in, even een quickie bij de Appie, maar we krijgen goed te eten hoor. Op de dagen dat ik merk dat mijn lichaam moe is of als ik echt behoefte heb aan niets, probeer ik ook te luisteren naar dat gevoel. Ook dat is belangrijk.

Doe waar jij je zelf goed bij voelt en waar je gelukkig van wordt, dat is het belangrijkste!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.