10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Personal: Energy is everything!

Personal: Energy is everything!

Personal: Energy is everything!

Van veel mensen krijg ik de vraag of ik nu ik bezig ben met Personal Body Plan ook meer energie heb en mij beter voel. Vorig jaar had ik veel last van hoofdpijn, was moe en steeds last van buikpijn en dergelijke. Ik werkte in Zwolle, dus moest elke dag 200 km autorijden en dit was nog wel eens een uitdaging. Sowieso was wakker blijven een uitdaging.

De eerste weken van Personal Body Plan was ik constant voor de wekker wakker. Tussen 6 en half 7 was ik topfit en klaarwakker. Heel gek.. Ik had veel energie en kon goed slapen en in slaap komen. In de loop van de tijd wordt dit iets minder. ’s Ochtends ben ik iets meer aan het snoozen, maar eenmaal wakker kan ik niet meer in slaap komen. Gisterochtend heb ik erg om mezelf gelachen. Ik werd wakker om 06.10, heb ontbijt en lunch gemaakt voor mijn vriend en mijzelf. Rond 06.40 ben ik gaan hardlopen, zo’n 4,5 kilometer, ik was rond 07.15 terug. Mijn vriend had gezegd dat er nog zand op de oprit geschept moest worden dus hop, andere schoenen aan en daar stond ik om half 8 kruiwagens zand vol te scheppen, legen en vervolgens alles uitvegen. Douchen, aankleden, spullen inpakken en om 08.30 zat ik netjes achter mijn bureautje op kantoor voor een dagje werk.

Zo zijn er meer voorbeelden waaruit blijkt dat ik meer energie heb. Het scheelt natuurlijk dat ik minder reistijd heb en dergelijke, maar een dag werken hou ik nu prima vol, zonder het 3 uur inkak momentje. In de auto val ik niet meer in slaap, ik loop ’s ochtends liever 5 kilometer hard dan dat ik een half uurtje extra slaap en ik ben vrolijker.

Of ik dus meer energie heb? Jazeker! Minder moe, minder hoofdpijn, minder buikpijn.. Waar het door komt? Dat durf ik niet direct te zeggen. Het kan komen door de voeding die ik nu neem. Er zit wellicht meer goede voedingsstoffen in of het geeft meer energie. Ik slik daarbij verschillende supplementen, zoals vitamine B12 en magnesium. Misschien dat dit mij fitter maakt. Of is het omdat je gewoon lekkerder in je vel zit? Ik weet het niet!

Ik weet wel dat ik echt nog wel een slaapje kan doen na het eten, soms een keer een uurtje langer slapen ook fijn vindt en nachten doorhalen niet trek. Maar hoe fijn is het om gewoon lekker fit en energiek de dag te beginnen en om voor 09.00 uur ’s ochtends al van alles gedaan te hebben. Ik hou ervan! Dus mijn tip voor jullie: probeer lekker en gezond te leven, uit te vinden waar jij energie van krijgt en energie uit haalt en te luisteren naar je lichaam. Is je lichaam moe, neem dan rust, dat zou ik zelf ook wat meer moeten doen. Ook dat geeft je later weer extra energie! 🙂 Zo, ik ga even lekker douchen, net nog even lekker rondje gerend, blogje typen, ook dat geeft energie!!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.