Home » Personal Body Plan: de zesde meting, met de billen bloot

Personal Body Plan: de zesde meting, met de billen bloot

Personal Body Plan: de zesde meting, met de billen bloot

En toen was het alweer tijd voor de zesde en laatste meting van het eerste half jaar Personal Body Plan. We moeten nog twee weekjes, maar toch kreeg ik vandaag (onverwacht) de melding dat ik weer moest gaan meten. Ik twijfelde nog, want ik heb de laatste dagen nou niet heel erg op mijn eten gelet. Ik dacht nog even twee weekjes streng en dan foto’s. Maar weet je, het is ook zoals het is, het is een progressie, een lifestyle en de ene keer ben je er beter mee bezig dan de andere keer. Zo zal het altijd gaan en altijd blijven.

Het belangrijkste is dat ik heb geleerd balans te creëren. Na een paar dagen ‘genieten’ van alle P’s (patat, pizza, pasta, pijsjes, pnoepjes en proodjes) is het de kunst om dan weer lekker bezig te zijn met gezonde voedingsstoffen en producten. Een van mijn grootste overwinningen: niet meer schuldig voelen, genieten en tevreden zijn. En als ik wel baal van mezelf en niet lekker in mijn vel zit, ben ik ook de enige die daar iets aan kan doen.

Hoe dan ook, na bijna zes maanden PBP is dit het resultaat

Vanuit de metingen van PBP ben ik 4,5 kilo kwijt, op mijn hoogtepunt was ik 6,5 kilo lichter dan mijn startgewicht. In de fitness woog ik op 7 maart 73 kilo. Vanuit dat oogpunt ben ik dus 6,5 kilo lichter en op mijn hoogtepunt 8,5 kilo. Dit hoogtepunt was na drie maanden. Toen was ik het strakste, woog ik 65,5 kilo en zie je echt spieren en lijnen.
Daarna ben ik wat meer gaan snaaien, wat makkelijker gaan denken over het taartje op een verjaardag, het brood bij de BBQ en het ijsje op een woensdagavond. Dit zorgt ervoor dat ik schommel tussen de 66 en 68 kilo. En ik vind het nu prima zo. Ik voel mij goed, ben tevreden en als ik wel weer wat ontevreden ben voel ik mij na een paar dagen gezond weer hartstikke goed.

Even voor de duidelijkheid, op de eerste foto vind ik mezelf zeker niet super zwaar en groot en ik was echt niet de dikste. Ik zat voornamelijk echt niet lekker in mijn vel en daarom begon ik met Personal Body Plan. Nu ik de laatste foto’s zie ben ik wel blij en tevreden en eerlijk, ik zie er ook wel happy uit vind ik zelf. Ik ben blij met mijn buik, zie op sommige dagen mooie lijnen en heb in de afgelopen maanden ook mijn benen geaccepteerd, die ik altijd in de weg vond zitten. Ik zal nooit een klein smal kontje krijgen, nooit hele slanke benen hebben en dat is prima. Het hoort bij mij. Mijn doel was om mijn zelfverzekerder te voelen, lekker in mijn vel te zitten en ja, om een keer die 64 kilo aan te tikken. Dat laatste is helaas niet gelukt, maar ik heb ook geleerd dat dit niet het allerbelangrijkste is. Zeker en gelukkig zijn, doen wat je leuk vindt en waar je je goed bij voelt vind ik belangrijker.

Dit neemt niet weg dat ik een uitdaging zie om die 64 kilo een keer aan te tikken. Gewoon om te kijken hoe het voelt en om te zien dat ik het kan halen. Ik zal hier alleen echt veel voor moeten laten en momenteel wil ik dit niet. Wellicht later, want….

Ik kan nog een half jaartje door met PBP! Wel zonder coach, wat inhoudt dat ik gebruik kan blijven maken van de app, ik krijg om de 5 weken trainingsschema’s en ik blijf gedragslessen houden. Maar ik kan tijdens de volgende 6 maanden mijn doel, vetverbranding, niet omzetten in spieropbouw en krijg geen commentaar meer van een coach. Het voelt wel fijn om nog even de houvast van de app te houden. De gedragslessen helpen mij om focus te houden en je leert veel over voeding en gewoontes. Daarnaast heb ik het afgelopen half jaar veel gehad aan de trainingen. Momenteel heb ik geen specifiek doel voor de aankomende maanden. Ik ga gewoon lekker zo verder, ik heb nog veel hardloop plannen, die ik samen moeten weven met het Personal Body Plan verhaal, maar dat lukt goed.

Na zes maanden voel ik mij goed, ik ben tevreden en ik heb erg veel over mijzelf geleerd. Daarbij heb ik veel mensen leren kennen, mensen mogen helpen, wat ik ook heel erg leuk vindt en waar ik zeker nog wel meer mee zou willen doen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, eigen manier en eigen gewoontes en dat is prima.

Ik ga lekker door met gezond en fit leven, maar wel met een broodje, patatje en ijsje op zijn tijd, want daar word ik ook gelukkig van. It’s all about balance. Sporten zit in mijn bloed en ik kan er niet zonder, dus dat blijf ik sowieso lekker doen. Het liefst elke dag!
Bedankt voor de interesse, vragen, complimentjes en alle andere leuke dingen de afgelopen tijd. Ik blijf jullie zeker op de hoogte houden! <3

Liefs Meik

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. lutz kuipers
  22 augustus 2016 / 08:56

  Pake in shock (hahaha) om zijn mooie kleindochter.

 2. Marnolda
  22 augustus 2016 / 20:10

  Wat een mooi resultaat, echt heel knap gedaan! Vooral jezelf herpakken na een terugval; daar mag je het aller trotst op zijn, niet het uiteindelijke getal op de weegschaal. Knap gedaan dn ga zo door!

  • 23 augustus 2016 / 08:17

   Bedankt 🙂 Jaa en genieten van lekker eten is ook fijn. Daarna weer goed eten, balansen!

 3. Natasja
  23 augustus 2016 / 09:32

  Super mooi resultaat! kan je trots op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.