Home ┬╗ Personal Body Plan: de vierde meting (Mei)

Personal Body Plan: de vierde meting (Mei)

Personal Body Plan: de vierde meting (Mei)

Vanochtend was het tijd voor de vierde PBP meting! Nog twee maandjes te gaan! Jeetje wat gaat het snel he! Vorige maand was ik dik tevreden met mijn foto’s en shape en de afgelopen maand kon ik dat goed merken. Ik werd wat makkelijk. Veel taart, chippies, patatjes en broodjes gingen erin. Dus ben ik tevreden na vandaag…?

Deze foto postte ik een aantal weken geleden op Instagram, vette shape zo op maandagochtend! Toch moet ik realistisch blijven. Op internet zie je veel mooie meiden met mooie buikjes. Zo voelde ik mij ook even. En nog steeds, vergis je niet! Maar.. Dit is een foto om 07.00 uur ’s ochtends, met een lege buik, goed licht, niet eens een goed menu de vorige dag, maar kijk naar de foto rechts. Deze is ’s avonds genomen, na een dag eten, drinken, leven. Begrijp me niet verkeerd, ik voel me echt niet dik of propperig. Maar er is wel een flink verschil.

Personal Body Plan heeft ervoor gezorgd dat ik lekker in mijn vel zit en weet wat ik wil. Als ik mij niet goed voel, kan ik sneller schakelen en zeul ik niet dagenlang met vervelende gevoelens. Ik ben zekerder, sterker (zowel mentaal als lichamelijk) en gelukkiger, dat zijn voor mij drie hele belangrijke dingen.

De vorige meting was top, als ik naar mijn foto’s kijk word ik gelukkig. Ik heb lijnen, heb een slank lichaampje, maar kijk vooral erg gelukkig. De afgelopen maand heb ik flink veel balans gezocht, om het zo maar even te zeggen. Ik heb veel gezond gegeten, de snacktomaatjes en komkommer ontdekt, maar ook meer genoten, dan de maanden ervoor. Ik liet het taartje op een verjaardag niet meer staan, at standaard mee met de snacks van mijn vriend en was meer aan het snaaien. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik in vergelijking met vorige maand 2 cm minder omtrek heb op taille en heupen, maar ook een halve kilo zwaarder ben en ietsje minder strak oog, dan op de foto’s van vier weken geleden. Maar, mijn vetpercentage gaat wat omlaag en het belangrijkste: alles wat ik doe, doe ik bewust en ik voel me er niet schuldig over.


Eerlijk, gister at ik pizza met een toetje! Overdag heb ik er zeker rekening mee gehouden, maar ’s avonds koos ik lekker voor een ijsje in plaats van de muntthee. Ondanks de pizza ben ik gewoon vandaag gaan meten. Het is zoals het is. Vandaag wel even wat extra buikspieren getraind voor ik op de foto ging, net alsof dat wat zou helpen ;-), maar daarna lekker broodjes gegeten met Ton, een taartje op een verjaardag vanmiddag en een patatje vanavond, een echte zondag dus.

Ik voel mij niet schuldig en heb extra zin in een nieuwe week! Morgen ga ik een lekkere salade maken voor de lunch en weer lekker op de gezonde toer. Ik wil deze maand wel ietsje strikter bezig gaan, maar het moet leuk blijven, het moet op mijn manier gaan, een manier waarop ik het na PBP goed vol kan houden. En dat is deze manier, 80 % groen en gezond, 20% lekkere, zoete dingen happen, gewoon omdat het kan!

Ik heb besloten om aan het einde van PBP mijn foto’s te laten zien. Ik doe het bewust nu niet, ik weet ook niet precies waarom niet, maar ik wil je toch graag meenemen richting het eindresultaat. Dat geeft ook motivatie om de laatste twee maanden te gaan knallen! Maar ik hoop ook over 6 maanden, 1 jaar of 5 jaar, trots op mijzelf te zijn om wie ik ben en hoe ik eruit zie. Daar gaat het uiteindelijk om! ­čÖé

Liefs Meik

Volg:

1 Reactie

  1. lutz kuipers
    27 juni 2016 / 08:03

    volhoooouuuuuuden, je kunt het. tuuut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.