36   616
27   460
24   528
25   516
23   611
Home » Personal Body Plan: De eerste meting (Mei)

Personal Body Plan: De eerste meting (Mei)

Personal Body Plan: De eerste meting (Mei)

We zitten alweer in de vijfde week van ons Personal Body Plan traject. Afgelopen zondag mochten we voor het eerst meten! Wegen, maten opnemen en foto’s maken. Erg spannend! Bij deze even een korte update van mij:

IMG_4080

Stiekem had ik af en toe wel even op de weegschaal gestaan, dus ik wist wel dat ik een paar kilo kwijt was en ik voel mij ook beter, maar toch was ik enorm nieuwsgierig naar de cijfers. Dus op zondagochtend na het hardlopen hebben mijn vriend en ik alles opgemeten en foto’s gemaakt. Die foto’s ga ik (helaas) niet met jullie delen, maar echt, aanrader! Het is tof om te zien hoe je lichaam toch veranderd in vier weekjes. Ik zie meer lijnen, alles is wat gladder en misschien ook belangrijk. Ik zie er veel blijer en gezonder uit. Daarnaast liegen de cijfers van de maten er ook niet om. Her en der toch flink wat centimeters kwijt. Blij!

We zijn nu bezig met de volgende fase waarin we vier keer in de week trainen (kracht). Na de meting zijn mijn calorieën blijven staan zoals ze stonden dus nog steeds 1407 op een niet-trainingsdag en 1507 op een trainingsdag, maar bij sommige is het toch wat aangepast. Ik vind het voeding tracken en plannen nog steeds wel een uitdaging en de focus houden, maar wel weg leuk om steeds nieuwe, lekkere dingen te eten en te bedenken.

Ik zou het iedereen aanraden om een keer te doen en waarom?

 • Trainen via een duidelijk schema die je op je app kan aanvinken en bijhouden. Heel gemakkelijk en motiverend voor een lijstjes mens zoals mij.
 • Eten wat je lekker vindt, zolang het maar binnen je macro’s past. Zo at ik gisteren sushi, kon ik gewoon lekker zoute bonen mee eten bij pake en beppe en geniet ik af en toe ook weer van een snee volkoren brood met pure hagelslag of krieltjes met een likje mayonaise. Je eet dus echt niet alleen maar salades, groente, kwark en fruit!
 • Je krijgt houvast door de app en coach. Het is veel leuker om positieve dingen in te vullen en je daardoor goed te voelen, dan steeds rode balkjes of een standje van je coach. Voor mij is dit echt goed geweest om weer back on track te komen.

Wat merk ik aan mezelf?

 • Sporten voor half 8 ’s ochtends is mijn nieuwe verslaving. Hardlopen om half 7 of in de fitness staan om 7 uur. Ik ben er gek op. Ik voel me de hele dag lekker en heb daarnaast de hele dag nog voor mijn andere dingen.IMG_4063
 • Ik word creatief in het bedenken van eetmomenten. Af en toe mislukt er wel eens iets, maar ik sta tegenwoordig toch wel twee keer in de week in de keuken 🙂 Ook vind jeallemaal leuke nieuwe dingen, zoals deze Fulfil eiwitrepen. Echt zoooo lekker! Aanrader van Mir trouwens..
 • Ik voel mij echt sterker, zowel mentaal als fysiek dan een maand geleden. Ik ben zekerder van mijzelf en werk aan mijn eigen doelen. Ik heb ook veel minder last van mijn darmen en minder last van hoofdpijn. Twee dingen waar ik toch wel dagelijks mee te maken had.
 • Ik geniet veel meer van mijn eten. Van die 100 gram krieltjes met mayonaise of een lekker bakje sushi. Ik eet langzamer en ben bewust van mijn happen.

Op naar meting nummer twee in de achtste week! We gaan vrolijk door en ik ga nu eerst weer lekker even naar de fitness voor een pittige legday! BAM!

Liefs Meik

Volg:

2 Reacties

 1. Lutzkuipers
  8 april 2016 / 08:56

  Je enthousiasme springt er ook vanaf. respect

 2. Bishakha
  8 april 2016 / 14:02

  Leuk om te lezen Meik! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.