17   317
20   583
22   438
33   581
16   522
Home » Personal Body Plan: Aanrader of commercieel gedoe?

Personal Body Plan: Aanrader of commercieel gedoe?

Personal Body Plan: Aanrader of commercieel gedoe?

Vandaag is het de laatste dag van mijn eerste half jaar Personal Body Plan. Ee  half jaar geleden besloot Mir om ervoor te gaan en ik ging met d’r mee. Nu 6 maanden later heb ik veel geleerd, veel over training, voeding en gedrag, maar vooral ook over mijzelf.

Ik startte met het project omdat ik echt niet lekker in mijn vel zat, ik was erg onzeker, voelde mij niet goed en vergeleek mijzelf enorm met anderen. Wat voor mij enorm interessant is geweest, is het gevoel dat ik na een maand al had. Ik was gefocust en deed iets voor mijzelf, was zeker van mijn zaak en had niet het gevoel dat ik mij moest verantwoorden als iemand iets vroeg of een mening had. Na drie maanden voelde ik mij al zo sterk dat ik ervoor koos mijn progressie foto’s online te plaatsen. En nu, na 6 maanden heb ik mijn gehele progressie online geplaatst, ben ik minder onzeker, kan meer relativeren, vergelijk minder en heb dingen geaccepteerd. Iedereen is anders, iedereen ziet er anders uit en heeft andere eigenschappen.

Waarom zou ik iemand willen zijn die ik niet ben? Waarom wil ik slanke benen? Waarom ben ik niet blij met m’n eigen benen? Waarom ben ik niet trots op de dingen die ik doe? Waarom sta ik niet achter mijn eigen beslissingen en twijfel ik aan mijzelf? Waarom vind ik andere meiden altijd knapper? Waarom voel ik mij minder dan een ander? Waarom maak ik mijzelf klein?

Dit (en meer) waren allemaal vragen die vaak door mijn hoofd spookten. Ik durf nu wel te zeggen dat ik een zekere rust gevonden heb. Natuurlijk hou ik ook mijn onzekere momenten, maar er zijn zoveel dingen verbeterd. Zelfvertrouwen, acceptatie en bewustzijn. Alles wat je doet en denkt, komt vanuit jou zelf, jij bent de enige die iets kan veranderen aan de dingen waar je ongelukkig van wordt.

Op een bepaalde manier heeft Personal Body Plan mij daar erg mee geholpen. Hoe weet ik niet zo goed, want uiteindelijk hebben de meeste mensen het doel om enorm af te vallen, strak te worden en 6 blokjes op hun buik te zien. Dat is ook wat het eigenlijk uitstraalt, ontzettend veel afvallen, strakke lijven, mooie mensen. De voor en na foto’s,  Ik kwam erachter dat ik dit niet zo nodig vindt, gewoon lekker op een bepaald gewicht blijven hangen, lekker in mijn vel zitten en mij goed voelen zonder die blokjes vind ik prima. Ik heb gemerkt dat ik gelukkig wordt van gezellige momenten met vrienden of een spontaan ritje naar de ijssalon. Maar ik kan ook trots zijn op de momenten dat ik iets kan laten staan en vol overtuiging zeggen dat ik niet zo nodig hoef te drinken zonder dat ik nadenk wat mensen daar wel niet over denken.

Personal Body Plan was voor mij de juiste stap in de goede richting, het steuntje in de rug dat ik nodig had. Je betaalt per maand een aardig bedrag en moet een half jaar meedraaien. Ik heb hier geen spijt van, maar achteraf gezien vind ik dit bedrag wel erg hoog. Je krijgt geen personal training, geen voedingsschema en de persoonlijke begeleiding is niet altijd heel personal zeg maar. Maar, het plan pakt wel alle facetten aan, die nodig zijn om #debesteversievanjezelf te worden, namelijk: gedrag, voeding, training en herstel. Ik heb wat dit betreft erg veel geleerd en daardoor ook meer besef en bewustwording ontwikkeld denk ik. Voor mensen die al een tijdje bezig zijn met een gezonde lifestyle zullen deze manier denk ik ook als waardevol zien. Als jet net begint en niet weet wat het verschil is tussen een zoete aardappel en een gewone aardappel of niet weet dat in kwark de meeste eiwitten zitten, is het een best lastig project denk ik. Zeker omdat voeding essentieel is en het best lastig is om goed te begrijpen wat voedingsstoffen echt met je lichaam doen. Op dat gebied leer je tijdens PBP wel veel door de gedragslessen, maar ik denk dat ik snel resultaat zag doordat ik ook wel aardig snapte wat wel en niet gezond eten is.

Uiteindelijk heeft Personal Body Plan zijn voors en zijn tegens. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Aan de ene kant raad ik het graag aan, aan de andere kant zijn er ook nog best veel dingen waarvan ik denk, dit klopt niet of is niet handig. Het enige wat ik erover kan zeggen is, als je echt een eigen mening wil vormen moet je het gewoon proberen. Dat heb ik ook gedaan, ik geloofde er nooit zo in. Ik heb nu gezien dat je echt wel resultaat kan boeken, als je echt wil. Of ik er weer dit geld voor over zou hebben weet ik niet. Maar je kan pas een mening vormen als je het zelf hebt ervaren.

Op naar het volgende half jaar of eigen de lifetime experience! 🙂

Liefs Meik

Volg:
0

2 Reacties

  1. Elisabeth Prins
    5 september 2016 / 08:08

    Petje af Meike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.