26   342
99   807
23   712
35   523
32   490
Home Ā» Personal: Blessure 2.1

Personal: Blessure 2.1

Personal: Blessure 2.1

Ik dacht, ik zal eens even een updatetje doen wat betreft mijn blessure waar ik laatst over schreef. We zijn nu een aantal week verder en de eerste lange afstand run komt weer in de buurt. Het ging eigenlijk dankzij wat minder zware beentraining en fysiotherapie beter, maar 2 weekjes geleden schoot het er vol in tijdens de leg press. Zelfs m’n lies voelde ik nu behoorlijk, dus maar van het ding afgestapt en andere dingen gaan doen, maar bij veel oefeningen voelde ik de pijn. Op aanraden van de fysio heb ik toen een kleine week geen beentraining gedaan, niets aan, ik vind armen trainen niet leuk šŸ˜‰

Ik mocht wel hardlopen en dat heb ik afgelopen zaterdag dus ook gedaan, 8 kilometer in Meppen. Het ging hartstikke goed, maar ’s avonds stonden mijn hamstrings op knappen, niet alleen links, maar ook rechts nu! Menn! Niet fijn! Dinsdagavond was ik weer bij de fysio en hij vond het wel beter aanvoelen en heeft mijn linker hamstring helemaal los gemasseerd. Maar ja, ik met mijn domme hoofd woensdagochtend weer voor een kleine 9 km, die overigens heel goed ging en ’s avonds ook getraind. Geen zware beentraining, maar wat grondoefeningen zonder gewicht en nu toen konĀ ik twee dagen bijna niet opstaan, zo strak stondenĀ de hamstrings. Het blijft dus een lastig ding, deze blessure.

Hoe dan ook, ik ga trainen voor de 21 kilometer eind juli. Als het echt niet gaat loop ik hem niet, maar tijdens het lopen heb ik eigenlijk weinig last. Vooral tijdens het werken, tijdens het zitten voelt de heup branderig aan en mijn knie ’s avonds alsof hij op slot zit. Ik probeer iets meer rust te houden tussen trainingen en niet teveel te willen tijdens de krachttrainingen. Er komt een periode aan dat ik gewoon weer beide wil doen en je kan beide niet op 100% doen. Daarom train ik niet om op de halve marathon een PR te lopen, maar om hem uit te lopen, hopelijk komt dat PR in november tijdens de Berenloop!

Let’s do it!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.