17   317
20   583
22   438
33   581
16   522
Home » Personal: 30 dingen die jij niet van mij wist..

Personal: 30 dingen die jij niet van mij wist..

meike

The big 30! Ja, vandaag is het zover, ik ben jarig en om 17.45 uur ben ik 30 jaar op deze aardbodem! Happy birthday to me! Ik deed er eventjes wat moeilijk over, want na je 30ste, dan verandert alles, zeggen ze.. Toch? Ik heb besloten dat ik gewoon lekker mezelf blijf en het allemaal niet te groot maak, dat 30 worden. Het leven bestaat uit fases en who knows wanneer er weer een bepaalde fase begint. Dankzij de Coronings is er ook weinig ruimte voor een enorm feest, dus ik vier mijn 30ste vandaag met een rondje van 30 kilometer in Bakkeveen. En daarna, uiteraard: taart!

In mijn 30 jaar heb ik al wel een en ander beleefd en meegemaakt en het leek mij leuk om jullie eens wat dingen te vertellen over mij, die je zeer waarschijnlijk niet wist. Misschien ook wel, maar ik leer je vandaag vast iets nieuws over Meike!

Marshmallows
Ik ben gek op marshmallows, ruit spekjes, kabelspekjes en spekjes in allerlei vormen, van Kerstbomen tot aan Paaskonijntjes. Op verjaardagen nemen vriendinnen vaak sowieso een zak spekjes mee, het is een van de enige dingen waarin ik door blijf eten, echt, spekjes zijn het allerlekkerste!

Gescheiden ouders
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar was. Ik weet dus eigenlijk niet anders dan dat ze niet bij elkaar zijn, maar heb het er wel altijd erg moeilijk mee gehad. Als kind was ik de zondagavond na een weekend bij papa helemaal van de leg, veel huilen, niet happy. Ik heb ook een tijd het contact met mijn vader gemist, het was er wel, maar niet veel. De laatste jaren hebben we dit gelukkig weer wat opgebouwd en ik kan enorm genieten van die vader dochter momentjes. Met mama heb ik een goede band, we kletsen over van alles. Ik heb trouwens ook iets heel moois gekregen na de scheiding, namelijk een half broertje en zusje Harmen en Bente, maar het blijft desondanks toch altijd een soort wond die soms even open gaat, gescheiden ouders hebben.

Losse haren
Vroeger had ik mijn haren altijd vast. Ik weet nog dat we op de HAVO een feestje hadden waarop vriendinnen aanmoedigden mijn haar een keertje los te dragen, onzeker dat ik was! Ik weet niet waar het anders geworden is, maar nu is haren los de standaard, soms een staartje of vlecht.

Slecht eten
Al die mooie creaties op Insta Stories? Dat was vroeger echt niet aan de orde. Ik was altijd een hele slechte eter, als kind bijvoorbeeld pasta met alleen rode saus (geen groente), rijst met suiker en toen ik op kamers ging vooral alles uit zakjes, potjes en pakjes. Geinig hoe dat verandert in de loop van de jaren!

Wesley Sneijder
Ik heb als tiener gevoetbald, van mijn 13de tot 22ste zo’n beetje. Voor die tijd keek ik al voetbal en ik was enorm fan van Wesley Sneijder. Zo fan dat ik alle bladen, kranten kocht waar hij in stond, maar ook naar trainingsdagen van Ajax ging om een glimp op te vangen. Ik heb de plakboeken nog, bizar wat ik verzameld heb, beetje freaky ook wel, maar eigenlijk ook wel gaaf om terug te zien!

Ik woonde op mijn 17de op kamers
Ik woonde met mijn moeder, haar vriend en zusje in Zevenhuizen, Groningen. Een plek waar maar 1 keer per uur een bus vertrekt naar Groningen. Miste je die bus, dan verschoof alles dus met een uur. Veel stress en gedoe. Toen er via via een mogelijkheid kwam om op kamers te gaan, hebben we die gepakt, gaf enorm veel rust. Jong, maar vrij zelfstandig dus in een leuke kamer in de Oosterpoort in Groningen. De start van het ‘volwassen’ leven!

Namen die eindigen op Y
Call me crazy, maar sinds ik op mijn 17e op mezelf ben gaan wonen hebben mijn beestjes altijd een naam gekregen die eindigt op een Y. Ik ben opgegroeid met hond Remy, daarna kwamen de vriendjes Moby, Foxy, Jony, Maxy, Kemy, Bowy, Davy, Jamesy, Cosy, Sippy, Jomy, Jippy en nu Jaxy.

Documentatie en verzamelen
Was mijn favoriete vak vroeger, ik vond het heerlijk om te verzamelen, schrijven, plakken en knippen. Ik maakte daarnaast plakboeken, verzamelde knipsels en krantenartikelen in mappen. Nog steeds ben ik daar erg goed in. Ik ben een kleine verzamelaar.

Poezenliefde
Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op dieren. Ik miste op dat kamertje wel mijn dierenvriendjes thuis, vooral mijn grootste hondenvriend Remy. Daarom haalden we 2 kittens, echt zo gezellig op het kamertje. In de weekenden in de kattenmand in de bus mee naar ‘huisthuis’. In de loop van de jaren heb ik helaas veel afscheid moeten nemen van beestjes. Maar er was een moment, in Lutjegast, waar ik met mijn exvriend woonde, dat we 6 katten hadden. Echt heel gezellig, maar wel teveel, haha, nu zijn het er twee en het blijven er ook twee.

SPW4
Ik heb mijn HBO Communicatie diploma, maar wist je dat ik ook in te zetten ben als kleuterleidster of in de activiteitenbegeleiding? Ik ging van de basisschool naar de HAVO, maar na de zomer begin van de 4de klas kwam ik er niet meer in. De cijfers waren erg slecht en de motivatie ver te zoeken. In maart besloten we dat stoppen de beste optie was en ik zocht een baantje om daarna in september te beginnen met Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4. Daarna besloot ik geen SPH of PABO te doen en kijkend naar mijn interesses kwam HBO Communicatie het best uit de verf.

Gek op knuffelen, maar ook op alleen slapen
Ik vind het heerlijk om elke avond even lekker te knuffelen in bed, maar stiekem vind ik het ook heel lekker om alleen te slapen, heerlijk alle dekens voor mij alleen. Als een egeltje opgerold in de dekens. Ik ben sowieso een hele goede slaper!

Honden films
Ik ben een vrij gevoelig typje, maar zet een honden film aan en het is echt helemaal mis. Niet normaal, tranen met tuiten en onverdraaglijk huilen is inbegrepen als je met mij een hondenfilm kijkt. Ik heb zelfs slechts 1 keer in mijn leven Frank&Frey gezien omdat ik het afscheid niet opnieuw kan verdragen.

Nieuwsgierig
Ik ben enorm nieuwsgierig, ben graag op de hoogte van dingen, struin soms alle social media kanalen af om linkjes te leggen en dingen op zijn plek te laten vallen, duik soms helemaal in een onderwerp of verdrink in een nieuw thema. Ik probeer dan ook graag dingen uit, bijvoorbeeld op beweegvlak: nieuwe sporten, Personal Body Plan, Sportvasten, Sportrusten, detoxen, Intermittent Fasting, hoeveel taart kan je eten in een week, enzovoort, enzovoort.

Hele dag in legging
Na het lopen ’s ochtends, kan ik soms de hele dag in mijn sportlegging blijven hangen zonder te douchen. Vieze stinkerd ben ik he.. Daarbij vind ik het als je veel sport ook een gedoe, elke keer weer schoon douchen. Daarom soms even de washand en een deo, thuis noemen we dat wel het ‘infiltranten douchje’.

Havermout
Ik eet het nu het liefst dagelijks, zeker in de winter, maar ik vond havermout altijd heeeeel vies. Die gekke stukjes, droge meuk. Bah! Nu weet ik niet anders en geniet ik enorm van een bakje ‘pap’ zoals Ton het noemt, met banaan en dadels.

No beauty queen
Ik gebruik vrijwel geen beauty producten. Alleen dagelijks een mascara, oogpotlood en reinigingsmelk om de ogen weer schoon te maken, wat shampoo, deo en een geurtje. That’s it! Maar wist je dat ik een PR stage heb gedaan bij Coty Beauty in Haarlem? Ik leerde daar als nuchtere Groningse over blush, lipgloss en highlighters en deed aardig mee met de beauty meisjes. Shinen op PR events met BN’ers, dat soort dingen..

Slecht in geld uitgeven
Ik kan heel slecht geld uitgeven. Tenminste aan dingen die ik mezelf misschien wel zou moeten gunnen. Een nieuw paar trailschoenen, een goed windjack of een lekker nieuw geurtje, het zijn dingen waar ik enorm vaak erg lang over nadenk. Aan de andere kant heb ik wel altijd geld over voor een paar dagen Wadden, haha, prioriteiten he!

Grote moedervlek op mijn rug
Ik heb een paar jaar geleden mijn ‘grote’ moedervlek laten verwijderen. Hij zat op mijn onderrug en zat mij ook steeds vaker in de weg. Daarnaast lees je wel eens wat enge dingen, dus maar preventief laten verwijderen. Helaas bleef er een heel lelijk litteken achter, maar goed, ik zie er zelf niets van en het hoort erbij.

Spelletjes
Ik hou niet van spelletjes, ik heb liever een goed gesprek, kijk naar een leuk programma of film en word blij van een avondje ouwehoeren. Ik ben er ook niet goed in, dat helpt ook wel mee..

Milka chocola
Ik kan goed matigen met chocola, alleen de Milka Biscuit en Caramel gaan er zo per reep in. Zo lekker!

Verhuizingen
Ik ben in 30 jaar vaak verhuisd. Met mijn moeder heb ik in Zuurdijk, Loppersum, Feerwerd, Roden & Zevenhuizen gewoond. Daarna zelf van Groningen naar Leek, Lutjegast, tijdelijk in Haarlem, Marum, Groningen en nu al 6 jaar in Nuis!

Disney
Wie mij een beetje kent, weet dat ik een groot Disney fan ben. Maar wist je dat ik dat al jaren ben? Vroeger stond tijdens het knutselen altijd een Disney filmpje aan. Tess en ik zongen vroeger Assepoester tijdens het douchen bij Pake & Beppe en maakten de muren schoon, haha! Ik zing nog dagelijks mee met Disney liedjes en ik heb mijn eigen Olaf verzameling!

Hooggevoelig
2,5 jaar geleden ging het niet helemaal lekker, ik liep vast en tegen mezelf op, deels door werk, deels door prive. Vooral mezelf voor druk opleggen en teveel doen, willen. Dankzij een coachingstraject heb ik ontdekt dat ik hooggevoelig ben en daarmee viel erg veel op zijn plek. Ik ken mezelf veel beter, ben dingen gaan herkennen en accepteren en heb mezelf daarmee veel meer op een eerste plaats gezet. Sindsdien gaat het goed, natuurlijk met goede en slechte dagen, maar die hebben we allemaal toch?

Pindakaas en wit brood
Ik word echt wild van vers wit brood met een beetje boter en pindakaas met nootjes. Als ik daar aan begin, kan je de pot beter aan de andere kant van de tafel zetten, anders hap ik zo 8 plakken weg.

Sport en beweeg fanaat
Als kind heb ik allerlei sporten en hobbies geprobeerd: viool, gym, tennis, twirlen, voetbal, lange tijd paardgereden, maar ook als 13 jarig meisje met Remy naar hondencursus. Ik haalde als jongste cursist van de club de GG1, GG2 en ging vervolgens met Remy behendigheid doen. Sinds 2013 ben ik gaan hardlopen, met daarnaast krachttraining, yoga en fietsen. Altijd in beweging.

Open boek
Ik ben een open boek en kan slecht liegen. Eigenlijk ben ik altijd te lezen en ik deel graag alles wat in mijn hoofd zit of waar ik mee bezig ben met mensen. Ik zou niet snel iets ‘opkroppen’, maar direct delen.

30 jaar vriendinnen
Ik ben al 30 jaar vriendinnen met Julia. We zijn samen opgegroeid in Zuurdijk, samen naar de peuterspeelzaal, de basisschool en zwemles. De laatste jaren zien we elkaar weinig helaas, maar als we elkaar zien is het altijd vertrouwd en goed. Hopelijk in 2021 ons 30 jaar jubileum vieren!

Kindjes
Ik heb eigenlijk nooit een enorme kinderwens gehad, ik zag mijzelf altijd alleen wonen op een hutje op de hei met veel dieren. Toch woonde ik rond mijn 20ste samen en woon ik nu in een koophuis met vriend en onze beestjes. En de laatste maanden hebben we het toch vaak over een kleine Ton of Meike. Stiekem heb ik een Pinterest bord met ideetjes en een map met foto’s bewaard op Insta.. Wie weet wat de toekomst brengt. 

Heel slecht in verandering en afscheid nemen
Zoals ik al eerder schreef had ik als klein meisje veel last van de switch van mam naar pap en andersom. Altijd even wennen. Nog steeds heb ik dat heel erg. Ik kan slecht tegen verandering en heb ook altijd wat weerstand. Een huis kopen? Daar gaan eerst 100 gesprekken aan vooraf, want ons oude huis is toch ook fijn? Een baby, enorm bijzonder, maar voor mij ook weer het thema van veeeeel hersenspinsels, want verandering. Maar ook met kleine dingen hoor, nieuwe schoenen? Liever de oude zo lang mogelijk aan..

Friends
In 2000, we woonden in Roden, zei mijn moeder, er komt een leuke serie op vanavond, over vrienden. Sindsdien zijn we verknocht aan Friends. Ik denk dat ik zeker elk jaar alles opnieuw bekijk, maar ook tussendoor vaak een aflevering aanzet. Ik heb afleveringen al meer dan 20 keer gezien en toch blijf ik lachen. Heeerlijk vind ik Friends!

Zo, een hele waslijst, dit gaan we niet elk jaar doen hoor! Hopelijk wel leuk om te lezen.. Ik ben benieuwd, wat weet ik niet van jou?

Liefs Meik

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.