17   318
20   583
22   438
33   581
16   522
Home » Personal: 21 voor 2021

Personal: 21 voor 2021

2021

Foto: https://realdeals.eu.com/article/goodbye-2020-hello-2021

Net zoals vorig jaar, leek het mij leuk om ook voor dit jaar een lijstje te maken met simpele dingen die ik dit jaar graag zou willen doen. Oorspronkelijk is het idee ontstaan in de podcast Happier van Gretchen Rubin. Geen grote bucket list dingen, maar gewoon simpele en leuke activiteiten of wensen. Dingen waar ik blij van wordt of die ik eindelijk eens af wil vinken. Afgelopen jaar heb ik bijna alle punten kunnen afvinken. Onbewust, want ik keek er pas na een maand of 7 weer naar en zag dat ik onbewust al veel gedaan had. Fotoboeken gemaakt, een goede legging gekocht, maar ook een ochtend run georganiseerd. Voor 2021 dus weer een hele nieuwe lijst. Ik ben benieuwd hoeveel ik er einde van dit jaar af kan vinken!

Unsubscriben van mails die ik toch niet open of lees
Ik krijg dagelijks veeeel mailtjes binnen op zowel werk als prive mails en grotendeels verwijder ik ze allemaal direct. Hoe lekker zou het zijn als je deze ’taak’ voor de rest van het jaar kan skippen!

Fatbiken op het strand
Afgelopen jaar was het paardrijden op het strand, nu fatbiken! Ik zie ze vaak fietsen, mensen op een MTB met banden net een slagje groter dan ‘normaal’. Lijkt mij enorm gaaf om helemaal de langs de Noordzee te fietsen, bijvoorbeeld naar het Drenkelingenhuisje op Terschelling en weer terug. Dit jaar maar eens plannen!

Roadtrip met de camper in het buitenland, maar ook vaker een dagje of nachtje weggaan
Ton is een groot deel van het jaar weg en ik heb als goed voornemen om ook alleen wat meer gebruik te gaan maken van de camper. Een weekendje op de Veluwe, een nachtje Appelscha, lekker even naar Texel for the weekend of zelfs naar België? Ook denk ik aan de Duitse Wadden en hebben we als Ton terug is plannen om wat langer weg te gaan. Benieuwd wat hiervan terecht gaat komen!

Een opleiding of workshop doen
Ik wil mij dit jaar verder/door ontwikkelen. Ik heb voor januari/februari al wat gepland rondom content/storytelling, maar ik zou ook graag iets nieuws willen doen, liefst in het thema beweging en leefstijl.

Leren zwemmen
Het was het plan dit in 2020 op te pakken, maar er weer niet van gekomen. Hopelijk lukt dit in 2021 wel! En met zwemmen bedoel ik niet de schoolslag, want die kan ik wel, maar ik kan de borstcrawl niet. Ik zou ooit eens een triatlon willen doen en dan wil ik wel kunnen starten met borstcrawl.

Zelf een boeket plukken in een pluktuin
Dit denk ik vaak, maar doe ik nooit! Dus hop Meik, in 2021 even een mooi boeket bij elkaar plukken!

Mijn eigen (trail) marathon lopen
Afgelopen jaar ging de Berenloop niet door en ik was ook geblesseerd. Ik had anders heel graag de marathon zelf willen doen, op Terschelling, met mijn eigen trail route. Het bleef bij een 5 km, maar ik zou dit jaar de marathon alsnog willen ‘inhalen’, het liefst op Terschelling.

Een keer 24 uur offline gaan
Ik ben aardig verslaafd aan mijn telefoon, je zal mij niet snel zonder telefoon zien. Ik ben mega benieuwd naar het gevoel van 1 dag geen internet en geen Instagram, geen prikkels. Grote uitdaging voor mij deze!

Een project helemaal creatief uitdenken en neerzetten
Afgelopen jaar organiseerde ik de Sunrise Challenge, naast mijn werk en overige to do’s en achteraf had ik er veel meer van willen maken. Als content dame zie ik ook nu nog veel mogelijkheden om mensen nog breder te kunnen inspireren, vermaken en motiveren en ik zou hier dit jaar meer tijd voor willen nemen om dit beter uit te denken.

Elke maand een kaart versturen
Afgelopen jaar heb ik minimaal 1 keer per maand iemand laten weten hoe blij ik met hem/haar ben. Live, per app of op Insta. Dit jaar wil ik dit doen door elke maand minimaal een kaartje te sturen. Ik heb 12 postzegels gekocht en kaarten ten over, dus het moet goed komen!

Mooie herinneringen maken met mensen om mij heen
30 jaar vriendschap vieren met Juul, sleepover met Bente, nachtje of weekendje met de drie musketiers, knuffelen met baby Peet & Nien.

Wadlopen
Ja, dit moet toch een keer gebeuren, ik ben zo benieuwd naar het wadlopen. Het lijkt mij heerlijk zo een met de natuur te zijn, vies te worden en nieuwe dingen te zien!

Hardlopen in de Ardennen
Dit stond vorig jaar al op mijn lijstje, maar door blessures en Corona werd er geen reisje naar België gemaakt. Dit jaar hoop ik het wel te gaan doen. Met de camper, Jax mee, ergens mooi midden in de natuur. Lijkt mij heerlijk!

3 avontuur/natuurfilms kijken
Ik vind natuur en avontuur documentaires en films erg mooi en geniet er intens van, maar ik zet er eigenlijk nooit een aan na een dagje werken of in het weekend. Ik heb er nu op Netflix een aantal als favoriet gemarkeerd en hoop tenminste 3 te bekijken dit jaar. Op het lijstje:
– My Octopus Teacher
– Expedition Happiness
– Mission Blue
– Night on Earth
– National Parks Adventure
– Dogs

Elke maand een blog schrijven
Ik heb mijn website echt even op een lager pitje gezet de afgelopen 2 jaar en dat is helemaal niet erg, maar ik mis het, bloggen, schrijven, herinneringen en momenten verzamelen, terug kunnen kijken en struggles delen. Dus ook deze komt op het lijstje. Niet te hoog grijpen, gewoon 1 keer in de maand, minimaal 12 blogs in 2021 schrijven.

Een nachtje kamperen in de tent
De camper is leuk en was al een uitdaging op zich, maar ik ben ook erg benieuwd naar een nachtje met Jaxy in de tent. Een tent is namelijk heeeel makkelijk als je eens een spontaan nachtje eiland zou willen doen. Tentje mee, slaapzakje mee en gaan met die banaan. Maar eerst even proefdraaien in de tuin, wie weet ren ik wel gillend weer naar binnen!

Minimaal 3 zakken kleding weggooien
We wonen nu drie jaar in onze huidige woning en er ligt op zolder een en ander ook al 3 jaar in een zak of tas, dus tijd om te gaan opruimen! Ik denk niet dat ik echt goed ben in ontspullen, maar ik wil wel mijn best doen wat spullen weg te doen.

De muur ‘aankleden’
We hebben vrij ‘lege’ muren beneden, waarvan ik denk dat als er iets hangt het huis, de woonkamer toch snel een stuk knusser en gezelliger kan worden. Maar ik ben zo’n heerlijke twijfelaar die geen keuze durft te maken, dit jaar ga ik ervoor, gewoon iets aan die muur, kan altijd weer anders, toch?

Een nieuw platform bouwen
Ik heb zoveel ideeën, wil zoveel delen en verzamelen en maken, maar neem hier niet altijd goed de tijd voor. Eigenlijk is punt blogs schrijven en deze website onderhouden blijkbaar soms al lastig genoeg. Maar toch zou ik in ieder geval 1 van mijn ideeën willen gaan uitwerken en neerzetten. Al is het voor mijzelf, maar met in het achterhoofd ook eventuele ‘zakelijke’ uitgangspunten.

Een Noorse fjord bekijken
Ja, dit was het plan in 2020, 3 weken Noorwegen. Het idee is nu 2 of 3 maanden Noorwegen met de camper. Ik zal blij zijn als het hoe dan ook lukt om dit jaar een Noorse fjord te zien, in welke setting, dat zal afwachten worden. Ik ben benieuwd!

Elke maand een keer dippen
Ik ontdekte het dippen toen pap mij uitdaagde om mee te gaan dippen begin november. Sindsdien heb ik nog 4 keer een ‘run dip run’ gedaan en ik vind het heerlijk! Het gevoel is echt intens en het geeft een ontzettend magisch tintelend gevoel. Elke maand minimaal 1 dip, dat moet lukken!

Zo, toch nog een hele lijst he! Let’s make 2021 a good one!

Wat staat er op jouw lijstje?

Liefs Meik

Volg:
0
Delen:

1 Reactie

  1. Jeroen
    3 januari 2021 / 20:09

    Gave doelen heel veel succes en vooral plezier met het behalen van deze doelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.