13   284
29   768
90   1064
10   315
4   378
Home » Personal: 2020, een jaar vol beleving

Personal: 2020, een jaar vol beleving

Meike Kuipers

Wauw, 2020, een jaar die we allemaal echt niet snel, misschien wel nooit niet, zullen vergeten. Waar het allemaal ‘normaal’ begon in januari, veranderde de wereld langzaam tot een wereld waarin de pandemie de overhand nam. Na grote continenten, Italië, Frankrijk en verschillende wintersport gebieden ging vanaf midden maart ging ook in Nederland alles ‘down’ en hebben we op een paar momentjes in de zomer na, vooral veel thuisgezeten en weinig ‘normale’ dingen kunnen doen.

Voor mij persoonlijk had dit vooral een positieve invloed. Ik doe het goed op thuiswerken, minder moeten, minder reistijd, minder sociale to do’s. Vooral lekker thuis zijn, bij Jax en de poesjes, met Ton. Ondanks dat het op het werk heel druk werd, want mensen gingen massaal aan de wandel en hardlopen, voelde ik geen stress en druk. Ik ben bewuster geworden van wat wel kan en wat wel is en dan is een fijn huis en een bos als achtertuin, waar ik nog steeds kon hardlopen en wandelen eigenlijk alles wat je nodig hebt. Met de technologie van tegenwoordig, het internet kon je goed contact houden met iedereen, er zijn mega veel spraakberichtjes verstuurd het afgelopen jaar en vriendschappen zijn voor mijn gevoel nog hechter geworden. Al heb ik ook tranen gelaten om alle maatregelen, terugkijkend op het jaar, mag ik eigenlijk niet klagen, het heeft op mij geen enorme impact gehad.

Zoals ik de laatste jaren graag doe, kijk ik ook aan het einde van dit jaar even terug op de meest bijzondere gebeurtenissen..

Toch nog op wintersport geweest!

Toen Corona oplaaide in maart zijn veel wintersporters eerder uit hun gebied gehaald of gingen vakanties niet meer door. Wij gingen in januari en hadden een paar heerlijke dagen in de sneeuw. Door de teleurstelling dat 2021 zeer waarschijnlijk geen wintersport jaar zal gaan worden zou je bijna vergeten dat we dit jaar nog wel zijn geweest. Kriebels zijn er enorm, maar even afwachten wanneer we weer op het snowboard staan.

12 eiland bezoekjes

Ik vierde mijn verjaardag in januari heerlijk rustig met Ton en Jaxy op Ameland, daarna in maart nog een bezoekje aan Schier met pap en Tess en nog geen week later zat Nederland op slot. Het gevoel dat je niet welkom was op het eiland vond ik erg lastig, maar ook begrijpelijk met minder toegang tot zorg op de Waddeneilanden. Maar toen er ook maar weer een beetje vrijheid kwam besloot ik te gaan. In mei vertrok ik met Jax naar Terschelling voor een heerlijke 4 daagse working holiday. Uiteindelijk heb ik eiland bezoekjes dubbel en dwars ingehaald en ben ik voor mijn gevoel elk vrij momentje op het eiland geweest. Met als hoogtepunten: prachtige sunrise momentjes, voor het eerst zeevonk zien, paardrijden over het strand en dippen in november en december in de Noordzee! Op het eiland ben ik gelukkig!

 • weekendje Ameland met Ton & Jaxy
 • weekendje Schiermonnikoog met pap en Tess
 • paar dagen Terschelling met Jaxy
 • dagje Schiermonnikoog met Ton & Jaxy
 • dagje en nachtje Texel met Ton & Jaxy in de camper!
 • logeren bij lieve Kyra op Terschelling
 • dagje Schier met Ton & Jax
 • paar dagen Schier met Jax
 • weekendje Terschelling met pap
 • dagje Schiermonnikoog met Nien, Jones en Jaxy
 • weekendje Ameland met Ton, Jan, Jet, Luka en Jaxy
 • weekendje Terschelling met Nien

Buiten zijn is fijn!

Toen ik door Corona minder reistijd kreeg en meer ‘vrije’ tijd, ben ik vooral heel veel naar buiten gegaan. Ik was al veel buiten, hardlopen en wandelen met Jax, maar in de Corona tijd ging dit langer en verder. ’s Ochtends genieten van de zonsopgang, de lammetjes, vogeltjes en bloemetjes in het voorjaar, de wereld zien ontwaken tijdens de enorm vroege ochtenden in de zomer en de paddestoelen parade in de herfst. Dit jaar:
– leerde ik hoe de groene specht klinkt
– zag ik een baby hertje!
– ontdekte ik waar ik de ijsvogel in het Coendersbos kon zien
– zag ik bijna het gehele jaar zo nu en dan eekhoorntjes springen
– ontdekte ik meer paddenstoelen dan ooit
– zag ik een vos!
– hebben we staan dansen en springen in zeevonk!
– keek ik meer om mij heen en ook eens naar boven
– maakte ik meer natuur foto’s dan ooit tevoren
– en zoveel meer mooi natuurmomentjes..

Afscheid nemen

In juli overleed mijn opa. Niet geheel onverwacht, maar toch nog op een bijzonder moment, namelijk op de 90ste verjaardag van oma, zijn vrouw. Oma kon niet alleen in hun huis blijven wonen en zij verhuisde naar een nieuwe plek in hun dorp Epe. We hoopten dat ze misschien met wat nieuwe mensen om zich heen troost zou vinden, maar ze was enorm ongelukkig en angstig in haar nieuwe omgeving. Zo’n 9 weken na opa, overleed ook oma. Heel apart om in zo’n korte tijd beide te verliezen en ook de plek waar we als familie altijd samen kwamen op te ruimen en te koop te zien staan. Erg verdrietig, hopelijk zijn ze ergens weer samen..

Ik had hem al een tijd niet gezien, maar toen mijn ex-vriend Ronald belde dat ‘ons’ aapie Kemy er niet meer was, ben ik even flink verdrietig geweest. Een beetje schuldgevoel, gemis, afsluiting, er ging van alles door mij heen. We hebben hem samen nog een mooi afscheid kunnen geven en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Thuis zijn is fijn, samen en alleen

Dit jaar heb ik bijna 10 maanden thuisgewerkt, op hier en daar een kantoor dagje na. In dit soort tijden kom je er wel achter hoe fijn een lekker huis is. Ik ben enorm gaan genieten van de kleine dingen. Kaarsjes, een fijne tuin, knuffelen met Jax en de poezen/hondenliefde tussen Jaxy en Jomy. Vanaf maart tot augustus was Ton ook vrijwel geheel thuis, maar daarna heel veel weg, vanwege het opwerken naar de uitzending in 2021. Veel alleen thuis dus, maar ook dat was eigenlijk heel lekker. Ik doe het prima op mijzelf en kan goed alleen zijn. Dus of we nu samen thuis zijn, of alleen met de beestjes, thuis zijn is fijn!

20 van 2020

Weet je nog? Ik begon 2020 met een 20 voor 2020 lijstje. Ik heb deze niet bewust bijgehouden maar werd rond oktober weer eens op het lijstje gewezen door schoonzussie en vriendinnetje Jet. Toen zag ik dat ik onbewust een hele hoop had gedaan! Het is niet allemaal gelukt, maar wel een hoop! Erg geinig. Ik heb voor 2021 weer een lijstje gemaakt, eens kijken wat we daarvan af kunnen gaan vinken. Dit was het 2020 lijstje, 15 afgevinkt!

➖ Sowieso 1 keer hardlopen in de Ardennen
✓ 4 boeken lezen, het liefst in verschillende genres (telt luisteren ook?)
✓ Beppe mee uit lunchen nemen
✓ Een canitrail wedstrijd doen met Jaxy
✓ Een morning run organiseren
✓ 1 keer per maand iemand vertellen dat ik blij met hem/haar ben
✓ 12 yoga sessies doen, liefst elke week 2x, maar laten we het klein houden
✓ Ons Kefalonia en Zakynthos vakantie foto boek maken
✓ 2 weken vegetarisch eten en recepten proberen
➖ Een run bike run doen voor fun
✓ Een nacht of weekend eiland plannen met Ton en Jax
✓ In ieder geval 1 iemand uitnodigen voor een run of wandeling samen
✓ Een nachtwandeling maken van een uur bij heldere sterrenhemel
➖ Een mooie lagen taart maken en versieren
✓ Paardrijden op het strand
✓ Een roadtrip doen met de camper
✓ Een goede sportlegging vinden die niet doorschijnt, af zakt of stuk gaat
➖ De zolder opruimen en spullen weggooien
➖ Een gepocheerd ei maken
✓ Een goed zittend zwart en beige wit truitje kopen

Mini vakantie

Nog een mooie stap die ik maakte in 2020, voor het eerst even alleen weg met de camper! Dagjes en eiland tripjes deed ik al wel alleen, maar met de camper weg, mezelf redden met alles wat daarbij komt kijken (wat dus eigenlijk wel meevalt) vond ik rete spannend. Samen met Jax vertrok ik naar een ‘bekende’ plek: Zoutkamp. Lekker aan het water, rust en genieten met goed weer! Enorm fijn dat ik dit gedaan heb, ik hoop volgend jaar net zo makkelijk wat vaker de camper te pakken om leuke tripjes te maken, met Jaxy en als Ton terug is ook weer met zijn drietjes!

Sunrise Challenge

Ja, puntje 5 op mijn 2020 list bleek, want bewust had ik dat niet gedaan om deze af te strepen van de lijst. Maar toen Corona bleef en ook wat negatieve gevoelens bij mensen ontstonden wilde ik iets doen om positief te blijven en te genieten van de kleine dingen. Ik word zelf heel blij van de zonsopgang. Ik vond het mega spannend en ondanks dat ik meer deelnemers verwachtte, vond ik de reacties geweldig en heb ik mede dankzij de leuke reacties enorm veel energie van dit ‘project’ gekregen. Wie weet wat 2021 brengt! Weer een nieuwe challenge of een Sunrise Challenge 2.0?!

Genieten van de kleine dingen

Ondanks dat 2020 een raar jaar is geweest, heb ik dus eigenlijk helemaal niet zo’n raar jaar gehad. Persoonlijk. Ik heb enorm mooie momentjes gehad op de eilanden, ik heb mooie dingen gezien tijdens het hardlopen en wandelen en ben enorm lekker thuis geweest bij Ton, Jax en de poesjes. Ondanks het verlies van dierbaren, het niet op vakantie kunnen en alle ellende die veel mensen meemaken dankzij Corona, was het een bijzonder jaar met veel nieuwe levenservaringen.

Op naar 2021!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.