41   373
59   512
28   586
29   338
20   435
Home » Personal: 2018, een jaar met ups en downs..

Personal: 2018, een jaar met ups en downs..

2018, een jaar vol ups en downs

Wat is dit jaar ontzettend snel voorbij gevlogen. Echt, ik heb het idee dat we eergisteren verhuisd zijn, dat we vorige maand op vakantie waren en dat ik die to do op mijn werk gister opschreef in plaats van afgelopen juli. Poef, daar ging 2018. Veel leuke dingen gedaan, maar ook een moeilijke periode gehad waarin ik enorm tegen mijzelf ben opgelopen. Afscheid moeten nemen van een heel belangrijke man in mijn leven, en ook gezien hoe fijn het is om lieve mensen om je heen te hebben op die momenten. Lekker gerend, veel gerend, maar niet altijd helemaal pijn vrij. Kortom, het was een jaar vol ups en downs. Een korte terug blik op 2018!

New home

Het jaar begon met het ondertekenen van ons koopcontract op 3 januari, we kregen de sleutel en konden aan de slag! Samen een huis kopen, het was een van de hoogtepunten van het jaar. Met daarbij het maken van een thuis, het wennen, eerst nog samen met extra huisgenootje Jan. We hebben een plek gecreëerd waar ik nog dagelijks rondloop en mij lekker thuis voel, ons plekje, met nog genoeg mogelijkheden om het mooier te maken, maar waar ik momenteel echt heel fijn op mijn plek zit, samen met Ton en de diertjes.

Snowboarden in Bellwald

Eind februari gingen we naar Bellwald. Omdat Ton nog aan het revalideren was en niet kon boarden gingen we niet met de groep mee dit jaar. Pap, Ella, Harmen en Bente gingen wel en wij mochten mee. De eerste keer met de family weg dus! We zaten in een prachtig huisje, met mooi uitzicht in een klein gebied. Erg knus en fijn. Zowaar wat boeken gelezen en lekker samen geweest. Fijn dat we toch nog even wat (veel en koude!) sneeuw hebben kunnen zien.

Tik Tak Boem

Rond maart ging het mij opvallen dat ik niet echt lekker ging. Ik vergat dingen, kon niet veel hebben, bij het laten vallen van een pak melk was het helemaal mis, geen zin in feestjes enzo. Ik wilde teveel, het was nooit goed en ik liep veel tegen mijzelf en allerlei mixed feelings op, zowel op het werk als thuis. Even wat gas los, ik mocht vanuit mijn werk een coachingstraject doen, waar ik enorm veel van heb geleerd. Over mijzelf, de manier waarop ik dingen aanpak en hoe ik mij dingen kan aantrekken. Ook heb ik geleerd dat ik gek ben op rust en tijd voor mijzelf. Het gevoel van vrijheid, zoals ik het ervaar op de eilanden. Mooi jaar zelfontwikkeling dus. Gelukkig op tijd aan de bel getrokken, de juiste touwtjes aangetrokken (of juist losgelaten?) en weer een stuk lekkerder in mijn vel. Met ook mooie hoogtepunten als een vast contract, een nieuw mooi kantoorpand, het ervaren van het gevoel van fijne thuiswerkdagen (zonder druk of schuldgevoel) en het durven aangaan van moeilijke gesprekken. In 2019 deze lijn doorzetten!

Vakantie Ardennen & Griekenland & London

Eind juni werd de vloer, die in eerste instantie verkeerd gelegd was, opnieuw gelegd en wij namen twee weekjes vakantie omdat we niet in huis konden zijn. Lekker met z’n tweetjes en de mountainbikes naar de Ardennen voor vier sportieve dagen in een mooie omgeving en zonnetje. Gerend en gefietst, bijgeslapen en lekker gegeten. Heerlijk en daarna door naar het vliegveld op vrijdag, voor een weekje Zakynthos. Voor het eerst sinds jaren vliegen en voor het eerst samen op vakantie. Wat heb ik genoten, prachtige blauwe zee, heerlijk weer, verbrande billen, mooi appartement, dingen zien die je nooit eerder hebt gezien. We hebben het samen echt heerlijk gehad. Zeker volgend jaar weer op zoek naar mooie nieuwe plekken! In september ging ik weer het vliegtuig in, deze keer om Annemarie en haar vriend Sander op te zoeken in London. Enorm leuk om samen met haar de stad te bekijken.

Afscheid nemen

Een van de momenten waar ik enorm voor vreesde werd dit jaar werkelijkheid. We moesten afscheid nemen van mijn lieve Pake, die op 6 november overleed. Erg verdrietig, raar en onwerkelijk. Hij was een van de belangrijkste mensen in mijn leven, samen met Beppe. Een plek om thuis te komen, om rust te vinden. Ik ga hem ontzettend missen.

Snowboarden in Solden

Ton werd dit jaar 30, revalideerde snel na zijn blessure en we besloten om lekker een weekendje te gaan snowboarden om hierbij stil te staan. Niet met de groep, maar lekker even met z’n tweetjes. Het was echt heerlijk, prachtig weer, praktisch lege pistes. Echt genieten en drie daagjes met z’n tweeën op pad. Opgeladen weer naar huis!

Family & Friends

Dit jaar nog maar weer eens gemerkt dat het heel fijn is om lieve en fijne mensen om je heen te hebben, die er voor je zijn om te beppen, huilen, lachen en andersom. Tijdens de periode dat ik niet zo lekker met mijzelf zat hele mooie gesprekken gehad met mensen. Ook op mijn werk hele fijne mensen gehad waar ik mijn ei bij kwijt kon.

Happy Family

En al deze dingen heb ik beleefd, niet alleen met familie en vrienden, maar ook met mijn lieve Ton. Samen een nieuw huis, samen voor het eerst een lange tijd op vakantie en verder weg. Vorige week is ons kleine gezinnetje groter geworden, Jaxy is ons nieuwe maatje, waarmee we weer een nieuw tijdperk ingaan, vol plasjes, poepjes, mooie wandelingetjes, opvoeden en vooral lekker samen genieten, met en van elkaar.

Op naar een mooi 2019!

Liefs Meik

Volg:

1 Reactie

  1. LUTZ KUIPERS
    1 januari 2019 / 14:28

    wat een geluksvogels zijn jullie. ga zo door en geniet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.