17   318
20   583
22   438
33   581
16   522
Home » Personal: 2016, een mooi hardloop jaar

Personal: 2016, een mooi hardloop jaar

Personal: 2016, een mooi hardloop jaar

Wauw, wat was het een heerlijk hardloopjaar! Ik heb dit jaar de meeste kilometer gemaakt in mijn hardloop carriere en loop ook de meeste wedstrijden. Toen ik ooit begon met hardlopen bedacht ik mij dat ik zoveel wedstrijden wilde lopen dat ik mijn voetbal contributie eruit had (Ja, ik heb jaren gevoetbald). Vorig jaar was ik al iets meer kwijt en dit jaar nog iets meer.

Dit komt mede door de eiland loopjes. Deze zijn ietsje duurder dan de plaatselijke runs. Soms krijg je een shirt of het bootkaartje gesponsord voor het inschrijfgeld, maar dit is niet overal zo.

Hoe dan ook, ik heb genoten van dit jaar. Ik had wel wat last van pijntjes. Mijn knie deed pijn, wat na een bezoekje bij de fysio vanuit mijn heup bleek te komen. Tegenwoordig ben ik erg voorzichtig en train ik niet te zwaar. Daardoor gaat het stukken beter en heb ik minder pijn. De heup blijft een pain in the ass, maar ik laat mij niet nekken. Vorig jaar moest ik nog wat laten schieten, dit jaar heb ik alles wat ik wilde lopen, gelopen!

PR

Dit jaar heb ik mijn halve marathon persoonlijk record verbeterd! En dik ook. Liep ik tijdens mijn aller eerste 21,1 kilometer 2 uur en 14 minuten, dit jaar liep ik van Lauwersoog naar Ulrum in 1 uur en 46 minuten. Mijn laatste record stond op 52 minuten. De andere halve marathons die ik dit jaar liep, kon ik allemaal onder de 1 uur en 50 minuten aftikken. Op Oudjaarsdag loop ik nog een 10 kilometer. Ik hoop stiekem daar nog een laatste PR te pakken.

100 km

Bijna elke maand liep ik 100 kilometer. Soms precies 100, soms iets meer. Toen ik zag dat het maandelijks lukte, ben ik het als doel gaan zien. In juli liep ik zelfs 145 km, de meeste maandelijkse kilometers tot nu toe!

Ik ben gegroeid afgelopen jaar. Ik ben sterker geworden, wat afgevallen en weer aangekomen maar mijn spiermassa behouden. Ik weet hoe mijn lichaam op bepaalde dingen reageert, wanneer ik echt even een stapje terug moet doen en wanneer ik kan knallen. Door wat meer ervaring op te doen met ‘wedstrijden’ weet ik wat voor eten wel werkt en welke voorbereiding mij records laat verbreken.

Voor volgend jaar staan er mooie dingen op het programma. Ik hoop dat 2017 net zo succesvol gaat worden met vooral weinig pijntjes en blessures!

Liefs Meik

Volg:
0
Delen:

1 Reactie

  1. lutz kuipers
    29 december 2016 / 09:58

    K A N J E R .!!!!!! we love you.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.