10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Nieuwe doelen.. 2.0

Nieuwe doelen.. 2.0

Nieuwe doelen.. 2.0

Gister plaatste mijn leuke schoonzusje een artikel online over nieuwe doelen. Elke maand hebben we nieuwe doelen denk ik wel eens. Met dat slimme oogje van d’r zag ze dat ik volgende week inderdaad ook een afspraak heb gemaakt voor een evaluatie. Waarom?

Ik wil structuur in mijn krachttraining. Het werkt bij mij goed om een lijstje af te werken. Zo de fitness in en nadenken over wat te doen werkt niet echt lekker bij mij. Kayla vond ik daarom best prettig, gewoon lekker bezig zijn, duidelijk wat je moet doen en klaar. Ik hoop daar volgende week weer een beetje meer structuur in gebracht kan worden.

Waar ik de laatste tijd achter gekomen ben is dat ik hardlopen gewoon echt moet blijven doen. In welke mate is nog een dingetje, maar ik wil het kunnen blijven doen. Voor dit jaar heb ik weer een aantal leuke runs gepland staan. Dit betekent alleen wel dat ik in mindere mate de focus kan hebben op krachttraining. Kortom, mijn progress zal minder snel gaan.

Maar waar het mij steeds meer om draait is het lekker in je vel zitten, je lekker voelen, goed voelen, sterk en zeker voelen. Ik voel mij sterk als ik in een leuke tijd een halve marathon uitren, als ik na vier dagen op een snorbaard geinige tochtjes kan maken, als ik mijn gewicht bij de leg press weer 5 kilo omhoog kan gooien of als ik samen met Mir een dikke bar klaar maak met extra gewicht voor de hip trust (want Mir wil ronde billen).

image1

Gisteravond vond ik in mijn ‘5 jaar, elke dag een vraag’ boekje een pagina waarin ik antwoord gaf op de vraag; wie zou je willen zijn? Nou, kijk, lief en geinig he, ik denk dat wij vorig jaar een half jaartje samen trainden. Toen wilde ik graag Miranda zijn. Ik stuurde het naar Mir en (naast wat lieve opmerkingen) filosofeerden we over wie we dit jaar zouden willen zijn. Sylvie Meis, Annemerel, your worst enemy (iets met haar afknippen en veel eten hihi) of Xelly. Ik wil eigenlijk gewoon graag Meike zijn, Meike die blij met zichzelf is als meisje, vrouw, werknemer, fitgirl, vriendin voor vrienden en vriendin voor d’r vriend.

Dat ik daarbij iets zwaarder ben dan het gemiddelde meisje, wat meer been heb of geen zes blokjes heb, wil mij eigenlijk niet teveel kunnen schelen. Maar dat doet het mij vaak wel. Ik voel mij onzeker naast slanke dennen, mooie benen en prachtige schouders. Terwijl ik mijzelf tijdens een goede trainingsperiode met gezond eten ook super sexy en leuk kan vinden. Waarom ik mij dus soms zo laat beïnvloeden door het meer, meer, meer, vind ik wel eens vervelend.

Daarom heb ik een afspraak volgende week, om meer structuur te brengen in mijn krachttrainingen. Ik wil lekker een keer SPRINT doen of GRIT, maar mij niet schuldig voelen als ik lekker even mijn eigen ding doe, omdat ik geen zin heb in een groep mensen, spierpijn heb of gewoon even mijn dag niet heb. Dan kan je soms beter lekker je eigen ding doen.

IMG_1629

En dat is mijn conclusie. Mijn doel voor de aankomende weken:

Lekker mijn eigen ding doen, daar tevreden en zeker over zijn. Mij goed voelen, zeker en lekker in mijn vel. Ik wil af van mijn onzekerheid. Ik weet dat 5 kilo minder daar aan bijdraagt (tja, sorry, dat is gewoon zo, daarbij loopt het lekkerder denk ik), dus daar werken we aan, maar het is niet het belangrijkste. Dat ben ikzelf. Ik wil mezelf goed genoeg vinden in welk opzicht dan ook.

En wat betreft die kont.. Ik heb al een kont, nu moet ie nog rond! 😉

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.