Home » Lifestyle: 5 tips om je lekker fit te blijven voelen

Lifestyle: 5 tips om je lekker fit te blijven voelen

fit blijven

Oke oke, het is wel een beetje gek misschien om voor 7 uur al een hardlooprondje achter de rug te hebben maar het is voor mij een manier om lekker fit te blijven en mij energiek te voelen. Toch is dit niet het enige wat ik doe om lekker in mijn vel te blijven zitten. Ik probeer deze vijf tips wekelijks na te streven om mij fit te blijven voelen ook tijdens drukke werkweken of weken dat ik minder sport. Misschien heb jij er ook wat aan.

 1. Neem waar je ook bent de trap

  Ik zie het zo vaak, volgepakte roltrappen op het station, mensen die op Schiphol de rolband pakken, terwijl ernaast langs lopen veel beter voor je is. Niet om te oordelen, maar vaak hebben die mensen op de roltrap ook nog een vettig broodje of snack in hun hand. Neem de trap ernaast en ik zweer je, dat broodje zal lekkerder smaken. Ook bij ons op het werk (en daar betrap ik mijzelf nog wel eens op) is het soms zo dat we van verdieping 2 naar beneden bellen, terwijl dat trapje zorgt voor een paar extra stappen, zeker op een hele dag achter de laptop zitten. Dus vooral lekker die trap pakken!

 2. Klets bij met een vriendin terwijl je wandelt

  De laatste tijd doe ik het wel vaker, even bijkletsen met vriendinnetje Anita, die in de buurt van Utrecht woont. Ja, je kan dan lekker op de bank blijven zitten, maar hoe fijn is het om ook een stuk te wandelen tijdens het bellen. Een twee in een situatie, waarin een sociaal momentje en beweging samenkomt. Tijdens een belletje maak ik mijn koppie lekker leeg, bespreek van alles en in combinatie met de wandeling kom ik heerlijk relaxed weer terug.

 3. Start de dag met twee glazen water

  Ik wil het nog wel eens vergeten, maar het is zo fijn om de dag al te beginnen met wat vocht in het lijf. Zeker met wat verse citroensap heb je direct een fris en gezond gevoel en start je je dag perfect. Door de citroen gaat je spijsvertering al vroeg werken en helpt het gifstoffen uit je lichaam te werken. Daarnaast bevordert het genezing, is het goed voor je immuunsysteem, geeft het energie en is het goed voor de huid. Kleine moeite dus!

 4. Zorg voor balans

  Fit voelen betekent naar mijn mening echt niet dat je constant op kip, broccoli en rijst moet leven. Vooral lekker genieten van dat wat je lekker vindt, maar in balans met gezonde voeding. Ik ben gek op mayonaise en eet dit het liefst elke avond bij de aardappeltjes of bij het (vega) vlees. Om dit ’s avonds te kunnen eten let ik overdag wat op mijn vetten. Kijk naar wat je eet en zorg voor een 80/20 balans. Vergeet hierbij je drinken niet, ook hier zitten calorieën in! Balans is the key en maakt dat je lekker in je vel blijft zitten en je niet schuldig gaat voelen!

 5. Organiseer een plank week op het werk

  Hij komt zo nu en dan bij ons voorbij. De plank week. Een week lang elk uur van de dag planken. Erg leuk om te doen met z’n allen, maar ook goed voor het lijf natuurlijk. Tijdens een 8urige werkdag zou je dus 8 minuten planken, elke dag, man, zeg die abs maar hallo hoor!

  Wat is jouw ultieme tip om je fit te blijven voelen?

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.