10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Jojo-en

Jojo-en

Jojo-en

Ik wist niet of ik het durfde. Deze foto’s laten zien. Mijn bikini foto’s van de afgelopen jaren. Maar ik ben trots op mijn voortgang. Ik voel me best lekker, de meeste dagen en zo niet, dan doen we er wat aan! Dus ik doe het, ik show jullie mijn foto’s. Links is vorig jaar begin van de zomer. Rechts is afgelopen zomer. This is me.

Zolang ik mij kan herinneren, ben ik aan het jojo-en. Ik wissel enorm in gewicht, maar ook in gevoel, een extra vetje hier, vetje daar. Broekmaat 36, broekmaat 28, broekmaat 40. Heel irritant, want wanneer is het nou ook eens oke?

Begin vorig jaar brak mijn relatie na 5 jaar en tijdens deze ‘breakup’ ben ik ongeveer 6 kilo kwijtgeraakt. Mede dankzij een andere manier van leven en minder en anders eten, vloog het ervan af. Maar daarvoor wisselde ik enorm in gewicht. De afgelopen anderhalf jaar gaat het eigenlijk net zo, zo heb ik er twee kilo bij en een weekje later is het er weer af.

ProgressieSoms zegt een vriendinnetje: ik ben in 2 weken 0,5 kilo kwijt. Dan denk ik, uhm, dat verschil zie ik op de weegschaal binnen een paar uur. Vervelend, er valt echt geen touw aan vast te knopen.

Daarom probeer ik mij de laatste tijd te focussen op mijn gevoel en trek ik mij eigenlijk minder aan van de weegschaal. Als ik lekker in mijn vel zit, boeit het dan wat er voor getal staat? Wat mij betreft niet. Als ik niet lekker in mijn vel zit zorg ik ervoor dat ik lekker sport, wat verstandiger eet en vaak gaat het dan goed.

Uiteindelijk gaat het daar ook om. Hoe je jezelf het beste voelt! Als dat met 5 kilo extra is, who cares? Iedereen heeft zijn eigen zwakke punten, de een heeft teugels, de ander een buikje, weer iemand anders flinke benen. Wees blij met wie je bent. Als je weet dat je je best doet om lekker, gezond en gelukkig te leven zal de rest minder uitmaken.

Ik wil graag een paar kilo kwijt, niet omdat ik ‘te dik’ ben, maar wel omdat ik mij dan beter ga voelen, rondom anderen, maar vooral met mezelf. Daarnaast weet ik zeker dat het hardlopen gemakkelijker gaat. Dus dat is mijn doel dit jaar. Beneden de 65 kilo komen. Ik hou jullie op de hoogte van de voortgang.

Volg:

2 Reacties

  1. brenda
    28 januari 2016 / 15:07

    knap! op foto’s zie ik niet zoveel verschil, zo zie je idd dat gewicht niet zoveel uitmaakt dat het vooral om je gevoel er bij gaat!

    • 28 januari 2016 / 15:22

      Bedankt Brenda, voor mij is lekker in je vel zitten het allerbelangrijkste! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.