26   342
99   807
23   712
35   523
32   490
Home » Gezonde crackers

Gezonde crackers

Gezonde crackers

Af en toe een cracker met ei, avocado humus of gewoon alleen pindakaas. Lekker! Tegenwoordig heb je ook een heleboel ‘goede’ crackers in de winkel, maar hoe leuk is het om ze zelf te maken ?
Ik ben erg dol op nootjes, pitjes en zaden, maar je kunt er natuurlijk altijd wat minder in doen.
Dit recept komt uit het boek: Havermoutje. In dit boek staat 70 recepten met havermout, van pannenkoek tot pasta (huh? JA!). Absoluut een aanrader. Helemaal niet ingewikkeld en erg leuk om te maken.

Ik heb voor mijn gezonde crackers het volgende gebruikt:

Ingredienten
IMG_0425

  • 50 gram havermout
  • 2 el kokosolie
  • 50 gram havermeel
  • 25 gram speltbloem
  • 100 ml water
  • 2 el sesamzaad
  • 4 el lijnzaad
  • 3 el zonnebloempitten
  • 2 el chiazaad
  • 2 el pompoenpitten
  • snufje zout

(dit is niet het originele recept, maar dit zijn ingrediënten die ik erg lekker vind)

NB; Het havermeel heb ik zelf gemaakt Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine, blender of een (elektrische) koffiebonenmaler.
Doe de gewenste hoeveelheid in je apparaat en maal 1-2 minuten tot je havermout eruit ziet als meel. Tadaaa! Havermeel!

 

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

Smelt de 2 eetlepels kokosolie in een pan.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel met de kokosolie goed door elkaar. Vorm daarna het deeg tot een bal.

Bekleed je bakplaat met wat bakpapier en rol met de deegroller je bol tot ongeveer 3 mm dik uit. Ik heb geprobeerd er al 1 groot vierkant van te maken zodat ik straks mooie repen kan uitsnijden. Als je deeg teveel plakt, gebruik dan wat bloem op je deegroller.

IMG_0426

Doe de uitgerolde bal ongeveer 20-30 minuten in de oven.

Snijd de crackers direct als ze uit de oven komen in de gewenste vorm. Laat ze goed afkoelen en dan… Eet Smakelijk!

Ik heb op mijn crackers avocado, tomaat ei en 1 met pindakaas gedaan.

 

 

FullSizeRender(4)

Liefs, Miranda

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.