Home ┬╗ Gezonde paprika soep

Gezonde paprika soep

Gezonde paprika soep

Ik heb echt iets met soepjes tegenwoordig! Smullen en zo gemakkelijk te maken! Laatst heb ik tomatensoep en mosterdsoep gemaakt en na een keertje proberen van collega Rianne, wilde ik ook mijn eigen paprika soep maken! Ik ben helemaal niet zo gek op paprika, daarom dacht ik, mwah, ik weet het niet zo goed. Maar je moet alles een keer geprobeerd hebben toch? Ik smulde van Rianne haar soepje, dus zelfs voor de niet-paprika liefhebbers echt de moeite waard!

Wat heb je nodig?

  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote tomaten (of 4 kleinere)
  • een teentje knoflook
  • een ui
  • peper en zout
  • 500-750 ml water
  • 1,5 blokje groente bouillon
  • Italiaanse kruiden
  • optioneel: een lepeltje Griekse Yoghurt

Snij de knoflook en ui in kleine stukjes en fruit ze kort met een beetje olie in de soeppan. Doe de tomaat en paprika (in stukjes) in de pan en bak het geheel 3-5 minuutjes aan. Giet het water erbij en de bouillon blokjes. Voeg de Italiaanse kruiden toe en laat 20 minuutjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of blender en laat het geheel nog even door een zeef lopen. Ik heb als final touch nog een lepeltje Griekse Yoghurt door de soep gedaan om het wat romiger te maken.

Ik heb vanavond een lekker soepje gehad met een tosti geitenkaas, avocado en pesto.

Smulluh!

paprikasoep

Beetje laat met foto maken, zo lekker was het ­čśë

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.