Home » Food: Zoete aardappelstamppot met spinazie en geitenkaas

Food: Zoete aardappelstamppot met spinazie en geitenkaas

Food: Zoete aardappelstamppot met spinazie en geitenkaas

Ik kwam dit lekkere stamppot receptje tegen bij de dames van Chickslovefood en heb hem direct maar even in elkaar geflanst! Zeker het delen waard! Ik maak niet vaak stamppot, ben er niet een hele grote fan van, maar deze vond ik erg lekker. Hij is vegetarisch, dat is soms ook wel even lekker, maar je kan natuurlijk wat spekjes of worst bijvoegen!

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • 100 gram spinazie
  • 2 zoete aardappelen (gewone aardappelen kan natuurlijk ook)
  • 100 gram geitenkaas (ik had zachte, je kan ook harde gebruiken)
  • een stuk of 8 zongedroogde tomaatjes
  • een handje walnoten
  • peper en zout na smaak

Hoe maak je het stamppotje?

  • Schil de zoete aardappelen en kook ze in 25 minuten met een beetje zout gaar
  • Snijd tijdens het koken van de aardappelen de spinazie in reepjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Verkruimel de geitenkaas en meng deze drie ingrediënten met elkaar in een kom
  • Pak een koekenpan en rooster de walnoten hier in, zo’n drie minuten tot ze mooi bruin worden.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een vork of stamper. Gebruik een beetje kookvocht en een scheutje olie van de tomaatjes om het wat smeuïg te maken.
  • Meng de puree met de spinazie, tomaatjes en geitenkaas en breng naar wens op smaak met zout en peper.
  • Maak de maaltijd af met de walnoten.

En smullen maar!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.