Home » Food: Wheytella

Food: Wheytella

Food: Wheytella

Joehoe! Daar was hij dan eindelijk! De Wheytella! De Body & Fitshop kwam al een paar weken geleden met deze leuke verrassing waar we allemaal na de Pindapasta al een tijdje op zaten te wachten. Maar bestellen lukte voor geen meter, want het potje was steeds niet bestelbaar. Kreeg ik ’s nachts om half 1 een mailtje dat hij weer online stond, kon ik hem ’s ochtends om kwart over 6 al niet meer bestellen. Moet je nagaan hoeveel fitte mafkezen er ’s nachts zitten te bestellen 😉

Hoe dan ook, van de week keek ik voor de grap even op de site en daar stond hij! Beschikbaar! Dus hup in het mandje gegooid (met natuurlijk nog voor 35 euro aan artikelen, sorry lieverd (A) ) en op mijn pakket wachten tot dinsdag, want die rottige Pinksterdagen gingen er ook nog overheen. Wat je al niet overhebt voor een potje chocolade he..

Woensdagochtend was het moment daar. Ik had lekker hardgelopen en mocht van mezelf als beloning een kapje brood met Wheytella! Hierbij mijn ongezouten mening over de ‘gezonde’ versie van Nutella:

Lekker?

Eerste hapje.. Wat moet ik verwachten? Ik proef chocola, niet zo sterk als Nutella, maar zeker chocola. Nog een hapje, hmmm, lekker! Dit vind ik wel fijn, hmm, dat is lang geleden. Laatste hapje al! Shit, ik moet mijn thee en water ook nog hebben, eerst dat maar wegwerken, dan heb ik het lekkerste hapje voor het laatst 😉 Prima te bikken, dit donkerbruine chocolade goedje!

Wat zit erin?

WheyTella bevat geen toegevoegde suikers en er zit tot 96% minder suiker in dan een vergelijkbaar product zoals Nutella. En door de toevoeging van maar liefst 21,4% toegevoegde hoogwaardige whey eiwit is het zeer aantrekkelijk voor sporters, aangezien eiwitten onze spieren ondersteunen en helpen bij het spierherstel. Bekijk dit tabelletje ter vergelijking:

wheytella-voedingswaarde
Een portie Wheytella (15g) bevat 0.35 gram suiker en een portie Nutella 8.52 gram. Kort gezegd is Wheytella dus toch een stuk gezonder gelet op suikers. Denk daarbij aan de extra toegevoegde eiwitten!

Dus?

Ik ben positief! Voor de echte Nutella liefhebber denk ik dat dit een kleine tegenvaller is, je proeft wel dat er minder suiker in zit. Maar het smaakt heerlijk naar chocolade en je eet een stuk prettiger als je weet dat het gezien de toegevoegde eiwitten en minder suiker wat gezonder is. Let wel op! Het is nog steeds niet het meest gezonde beleg voor je cracker, broodje of pannenkoek. Een stukje kalkoenfilet is verstandiger, maar af en toe een lekkere lik chocola is ook wel fijn toch?

BF-banner-wheytella-header

Wie is nog meer happy met Wheytella?

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.